Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı - Son Dakika
Güncel

Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: "Gazze Şeridi'nin yeniden imarı için uluslararası toplumun gösterdiği çabanın bir parçası olarak, ABD Filistin'e yaklaşık 212 milyon dolar acil yardım yapacak"

12.10.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ülkesinin Gazze'nin yeniden imarı için yaklaşık 212 milyon dolar acil yardım yapacağını belirtti.

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Uluslararası Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı'nın ikinci oturumunda konuşan Kerry, "Gazze Şeridi'nin yeniden imarı için uluslararası toplumun gösterdiği çabanın bir parçası olarak, ABD Filistin'e yaklaşık 212 milyon dolar acil yardım yapacak" dedi.

Gazze halkının, "yarın veya gelecek hafta değil şu anda yardıma ihtiyaçları olduğunu" kaydeden Kerry, Gazze'deki insani dramın çok büyük olduğuna değinerek, uluslararası toplumu yardıma çağırdı.

Gazze Şeridi'ne yapılan bağışların bölge barışı ve istikrarına katkıda bulunmasını temenni eden Kerry, barışın kalıcı hale getirilmesi gerektiğini ifade etti. Kerry, Gazze Şeridi'nde enkazın arasında oynayan çocukları görmenin çok etkileyici olduğunu söyledi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen ve Filistin tarafının Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Başbakan Rami el- Hamdallah, Dışişleri Bakanı Riyad el-Malki ve bazı bakanlar tarafından temsil edildiği "Gazze'nin yeniden imarı" konulu konferansa, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Ortadoğu Dörtlüsü Temsilcisi Tony Blair, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin yanı sıra bir çok ülkeden temsilciler katılıyor.

İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarda, Gazze'de 2 bin 158 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.

Filistin Kalkınma ve Yeniden Yapılandırma Ekonomik Konseyi Başkanı Muhammed Eştiye, Gazze'nin imarı için 7,8 milyar dolara ihtiyaç olduğunu açıklamıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement