Hayat Hikayesi İle Ekranlara Gelecek ''Acıların Kadını'' Bergen Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Hayat Hikayesi İle Ekranlara Gelecek ''Acıların Kadını'' Bergen Kimdir?

Hayat Hikayesi İle Ekranlara Gelecek \'\'Acıların Kadını\'\' Bergen Kimdir?

Serenay Sarıkaya, yeni sezonda ''Acıların Kadını'' olarak tanıdığımız arabeskin kraliçesi Bergen'in hayatının anlatılacağı dizide başrol oynayacak. Peki, Bergen kimdir?

06.09.2018 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asıl adı Belgin Sarılmışer olan , 16 Temmuz 1960'da Mersin'de doğdu. Anne ve babası boşandıktan sonra annesi Sebahat Çakır'la 1966'da Ankara'ya yerleşti. Yenimahalle Yunus Emre İlkokulu'ndan sonra Ankara Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü'ne gitti ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle ayrıldı.

EĞLENMEYE GİTTİĞİ KULÜPTE ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Yaşını büyütüp bir süre PTT'de çalışmaya başlayan ,1979'da arkadaşlarıyla eğlenmek için gittiği bir gece kulübünde sahneye çıkıp şarkı söyledi ve sonrasında Bergen, kabul edeceği bir iş teklifi aldı. Çalıştığı gece kulübünde, Grup Lokomotif orkestrası ile birlikte Türk Sanat Müziği, Türk Hafif Müziği ve dönemin modası olan aranjmanlardan oluşan repertuvarlarla sahne aldı.

Hayat Hikayesi İle Ekranlara Gelecek ''Acıların Kadını'' Bergen Kimdir?

KEZZAP NEDENİYLE GÖZÜNÜ KAYBETTİ

, iş için gittiği Adana'da Halis Serbes'le tanıştı ve bir yıl sonra da evlendi. 1982 yılında ilk longplayı olan "Şikâyetim Var" kasetini çıkardı. Müzik dünyasında yükselmeye başlamışken, kocasının şiddet uygulamasına dayanamayan Bergen, birçok kez eşinden kaçtı. Ekim 1982'de İzmir'de çalışırken kocasının azmettirmesiyle yüzüne kezzap atıldı. Bu saldırıda tek gözünü kaybeden ve vücudunun büyük bir kısmı yanan Bergen, tedavi sonrası "Kimbilir" şarkısının bestecisi Cengiz Özşeker tarafından ikna edilip sahneye çıkarıldı.

''ACILARIN KADINI'' ŞÖHRETE KAVUŞTURDU

Arabesk'in aranan sesi, 1985'e kadar Özşeker'in sahibi olduğu pavyonda sahne aldı. Patronuyla birlikte hazırladığı "Kardeşiz Kader" isimli bir demo kaseti gönderdiği Yaşar Kekeva, 'in sesini beğendi ve sanatçıyı İstanbul'a davet etti. İstanbul müzik piyasasındaki ilk profesyonel longplay'i olan "İnsan Severse"yi çıkaran sanatçı, 1986 yılının sonlarına doğru yaptığı "Acıların Kadını" ile şöhrete kavuştu.

Hayat Hikayesi İle Ekranlara Gelecek ''Acıların Kadını'' Bergen Kimdir?

ALBÜMÜ EN ÇOK SATILAN KADIN ARABESKÇİ OLDU

, albümünün beğenilmesiyle plak şirketi tarafından Nisan 1987'de, "1986 yılı Albümü En Çok Satan Arabesk Kadın Sanatçı" unvanıyla Altın Plak ve Altın Kaset'le ödüllendirildi. Aynı yıl Ülkü Erakalın'ın senaryosu ve yönetmenliğiyle "Acıların Kadını" filmiyle kamera karşısına geçti. Büyük bir hayran kitlesi edinen Bergen, konser için gittiği Adana'da uğradığı bıçaklı saldırıdan son anda kurtuldu.

ESKİ EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Bir dönem sahneyi de bırakan sanatçı, "Onu da Yak Tanrım", "Sevgimin Bedeli" ve "İstemiyorum" albümlerini çıkardı. Nisan 1989'da kocasından da resmen boşanan , son albümü olduğunu bilmeden ''Yıllar Affetmez'' albümüyle Haziran 1989'da sahnelere dönüşünü yaptı. Büyük bir ilgiyle karşılanan albümün tanıtım turnelerine başlayan sanatçı 14 Ağustos 1989'u 15 Ağustos'a bağlayan gece Adana Pozantı'da boşandığı eşi tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Yaşadığı andan, bu dünyadan göç ettiği ana kadar şarkısında olduğu gibi ''Acıların Kadını''ydı ve memleketi Mersin'e defnedildi.

Son Dakika Güncel Hayat Hikayesi İle Ekranlara Gelecek ''Acıların Kadını'' Bergen Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Arzu : Entelektüel bir bergen yapıp arabesk ı burada öldürmesineler işte ozaman bergen bir kere daha olur 0 0 Yanıtla

Advertisement