Hrant Dink davasında Kürşat Yılmaz tanık olarak dinlendi - Son Dakika
Güncel

Hrant Dink davasında Kürşat Yılmaz tanık olarak dinlendi

Hrant Dink davasında Kürşat Yılmaz tanık olarak dinlendi

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada, "Suç örgütü kurmak...

20.02.2020 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada, "Suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan tutuklu bulunan Kürşat Yılmaz tanık olarak dinlendi. Yılmaz, Hrant Dink cinayetinin kendisine teklif edildiğini belirterek "Gel bizim mafyamız ol. Bunu öldürt, yakalanan kişiyi Avrupa'ya gönderirsin dediler. Kabul etmedim" dedi. Duruşma, 12-13-14 Mayıs 2020 tarihlerinde 3 gün yapılacak.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 105'inci celseye, tutuklu sanıklar gazeteci Ercan Gün ve eski emniyet müdürü Ramazan Akyürek ve başka suçtan tutuklu Yavuz Karakaya, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi(SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Aralarında eski Trabzon Jandarma Alay Komutanı Ali Öz'ün yer aldığı 6 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

KÜRŞAT YILMAZ TANIK OLARAK DİNLENDİ

Duruşmada, "Suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan tutuklu bulunan Kürşat Yılmaz'ın Kocaeli 2 No'lu  F Tipi Yüksek Güvenlikli cezaevinden tanık olarak ifadesi alındı. Dink cinayetine ilişkin bilgisi, görgüsü sorulan Yılmaz, "2007'de o zamanki yargılama dosyanızda, 'bu cinayetle ilgili bilgim var' diyerek dilekçe yolladım. Bu Amerikan uşağı örgütle ilgili dilekçe yazarak yargılandığım mahkemeye, başsavcılıklara, basına gönderdim. Sadece komünist bir basın yazdı. Bırak ifademi almayı, bilgime bile başvurulmadı. FETÖ 15 Temmuz darbe girişiminde başarılı olsa beni yolda, nakledilirken öldüreceklerdi" dedi. Firari savcı Zekeriya Öz'ün Ergenekon davasında kendisini çağırttığını ve kendisinden önce de Alaattin Çakıcı ile görüştüğünü söylediğini ifade eden Yılmaz, Öz'ün FETÖ'cü olduğunu bildiğini ifade ederek Ergenekon'u bilmediğini söyleyince kendisini gönderdiğini söyledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında da, terörle mücadele şubesi polislerine 15 Temmuz'dan sonra 3 gün süresince ifade verdiğini söyleyen Yılmaz, 1999 yılında ülkücü camiadan bir arkadaşının kendisine, "Organize şubeden sana bir tezgah kurdular" dediğini ve bu uyarıdan sonra kaçak gezmeye başladığını ama bunun ne olduğunu bilmediğini belirtti. "GEL BİZİM MAFYAMIZ OL" DEDİLER"Bana tezgah kurdular" diyen Kürşat Yılmaz, bir otelde görüştüğü hakimlik yaptığını belirttiği Ö.K. ile Hüseyin A. ve İsmail I. isimli kişilerin kendisine Hrant Dink'in fotoğrafını göstererek öldürülmesini teklif ettiklerini söyledi. Yılmaz, "Gel bizim mafyamız ol. Bunu öldürt, yakalanan kişiyi Avrupa'ya gönderirsin dediler. Ben de 'Bu işte yokum, siz de bu işe girmeyin, bu vatan hainliğidir. Türkiye'yi zor duruma sokar. Amerikan oyunlarına gelmeyin' dedim. Kabul etmedim" dedi. Kürşat Yılmaz, "Cinayetten sonra cezaevinde Erhan Tuncel benimle görüşmek istedi. Avukatıma görüşmesini söyledim ama cezaevi idaresi görüştürmedi" diye konuştu.

TUTUKLU SANIKLARIN TAHLİYE TALEPLERİNE RETMahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Muharrem Demirkale ve Ercan Gün'ün bir kısım tanık beyanlarının halen tamamlanmamış olması nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Aralarında Fetullah Gülen'in de bulunduğu 13 sanığın yakalamalı emirlerinin infazının beklenmesine hükmedildi. Sanık Ali Öz'ün talebi üzerine "Konutu terk etmemek" şeklindeki tedbirinin kaldırılmasına karar veren mahkeme, yurtdışına çıkış yasağının devamına ve her haftanın Pazar günü ikametine en yakın karakola imza vermesini kararlaştırdı. Sanık ifadelerinde geçen 14 tanığın dinlenmesine karar veren heyet, duruşmayı 12-13-14 Mayıs 2020 tarihlerine bırakıldı. Üye hakimlerden Ali Özcan, Muharrem Demirkale yönünden "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçu nedeniyle Ankara 23. ağır Ceza Mahkemesi'nde 20 Temmuz 2016'dan beri tutuklu olduğunu belirterek tahliyesinin gerektiğini, Ercan Gün yönünden de tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak tahliyesinin gerektiğini ve sanık Adem Sarıgöl yönünden yurtdışına gitme yönündeki beyanları ve sunduğu evraklar doğrultusunda yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması yönünde karara muhalefet şerhi düştü.


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hrant Dink davasında Kürşat Yılmaz tanık olarak dinlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ICRC Başkanı: Gazze'deki Durum Tarif Edilemeyecek Kadar Kötü
    11:08 ICRC Başkanı: Gazze'deki Durum Tarif Edilemeyecek Kadar Kötü

    Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric Egger, Gazze'deki durumun tarif edilemeyecek kadar kötü olduğunu belirterek, İsrail'in işgalci devlet olarak Gazze'deki nüfusa hizmet sağlama, bunu yapmaması halinde ise insani yardımların girişine izin verme yükümlülüğü bulunduğunu söyledi. Egger, Gazze'deki insani durumun kötüleştiğini ve özellikle çocukların en çok etkilendiğini ifade etti. ICRC'nin Gazze'de aktif olarak çalıştığını ancak daha fazla insani yardım sağlanması gerektiğini vurgulayan Egger, İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına karşı insani hizmet sağlama veya insani yardıma izin verme yükümlülüğü taşıdığını belirtti.

  • İstanbul'da Sokakta ve Trafikte Sinirler Gerildi
    11:08 İstanbul'da Sokakta ve Trafikte Sinirler Gerildi

    İstanbul'un çeşitli ilçelerinde yaşanan olaylarda, park yeri anlaşmazlığı, kavga ve tartışmalar nedeniyle sinirler gerildi. Sarıyer'de vale ile taksi sürücüsü arasında çıkan tartışmada bıçaklı kavga yaşandı. İstiklal Caddesi'nde iki kadın arasında çıkan kavgada ise dakikalarca birbirlerinin saçını tutarak hareket edemediler. Tarlabaşı'nda ise kaldırımda tartışan iki genç birbirlerini ittirdi. Tüm bu olaylar ise vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.

  • Bilecik'te Otomobil Parçaları Çalan Şüpheli Yakalandı
    11:07 Bilecik'te Otomobil Parçaları Çalan Şüpheli Yakalandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bir otomobilin çeşitli parçalarını çaldığı iddia edilen şüpheli, Vezirhan beldesinde gözaltına alındı. Jandarma ekipleri, çalınan malzemeleri taktığı otomobiliyle yakalanan şüpheli hakkında yasal işlem başlattı.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor
    11:06 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, artan nüfus baskısının gıda üretimine olan talebi artırarak gıda fiyatlarını yükseltmekte olduğunu ve gıdaya erişimi zorlaştırdığını söyledi. Doğan, gıdaya erişimde yaşanan zorlukların başlıca nedenleri ve çözüm önerileri ile ilgili olarak da konuştu.

  • Hatay Dörtyol'da bir kafede çıkan yangın kısa sürede söndürüldü
    11:06 Hatay Dörtyol'da bir kafede çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

    Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ne bağlı Numune Evler Mahallesi'nde bulunan bir kafede çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangın sonrası soğutma çalışması yapıldı ve herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı. Kafede ise maddi hasar meydana geldi.

  • Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü
    11:05 Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü

    Mersin'de yaşayan 62 yaşındaki emekli polis Zekeriya Şimşek, emeklilik sonrası başladığı ahşap eşya yapımını gelir kaynağı haline getirdi. İlk olarak eşine ahşaptan spatula yapan Şimşek, ürünlerinin beğenilmesiyle satış yapmaya başladı. Atölyeye ihtiyaç duymadan ahşap sanatını sürdüren Şimşek, farklı ağaç türlerinden doğrama tahtası, spatula, tokmak gibi ürünler yapıyor.

  • Kütahya'da Minikler Judo Müsabakalarında Dereceye Girenler Belli Oldu
    11:05 Kütahya'da Minikler Judo Müsabakalarında Dereceye Girenler Belli Oldu

    Kütahya'da düzenlenen Minikler Okullar Arası Grup Judo Müsabakalarında, Buğlem Maran 36 kg'da 2. olurken, Taha Yasin Özdel 46 kg'da 3. ve Süleyman Yiğit 60 kg'da 3. olarak final müsabakalarına gitmeye hak kazandı. Mina Çiftçi, Elif Kaygısız ve Eymen Ozal ise 5. sırada yer aldı.

  • Van, Bitlis ve Muş'ta Kar Nedeniyle 158 Yerleşim Birimine Ulaşım Sağlanamıyor
    11:05 Van, Bitlis ve Muş'ta Kar Nedeniyle 158 Yerleşim Birimine Ulaşım Sağlanamıyor

    Van, Bitlis ve Muş illerinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 158 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Van'da 11 mahalle ve mezranın yolu kar ve tipi nedeniyle kapandı. Karla mücadele ekipleri yolları açmak için çalışmalara başladı. Muş'ta ise 102 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Bitlis'te ise 45 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Karla mücadele ekipleri köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Van'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı ve sis etkili
    11:05 Van'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı ve sis etkili

    Van-Hakkari kara yolu üzerindeki Kurubaş Geçidi ve Güzeldere Geçidi'nde kar yağışı ve sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Yüksek kesimlerde başlayan yağmurun ardından sis etkili oldu ve sürücüler sis lambalarını yakarak seyretti.


Advertisement