İdlib şehidinin tabutuna bırakılan Bozkurt isimli oyuncak köpek duygulandırdı - Son Dakika
Güncel

İdlib şehidinin tabutuna bırakılan Bozkurt isimli oyuncak köpek duygulandırdı

İdlib'de Esed Rejimi'nin saldırısıyla şehit olan 22 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Mustafa Muhammed Ak, İzmir Gaziemir'de son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye babasıyla katılan 10 yaşındaki Ada Yeğen Bozkurt adını verdiği köpeği tabutun üzerine koyup "Ben Bozkurt'la uyuyordum şimdi de askerimizle uyuması için oraya bıraktım" dedi.

03.03.2020 14:48  Güncelleme: 17:27

Suriye'nin İdlib kentinde Esed rejimi unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan 22 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Mustafa Muhammed Ak, İzmir'de toprağa verildi. Cenazeye katılan 10 yaşındaki Ada Yeğen birlikte uyuduğu Bozkurt isimli oyuncak köpeğini tabut üzerine koyup "Ben Bozkurt'la uyuyordum şimdi askerimiz uyusun" demesi cenazeye katılanları duygulandırdı.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Mustafa Muhammed Ak için Gaziemir ilçesindeki 15 Temmuz Şehitler Camisi'nde tören düzenlendi.

VATANDAŞLAR TÖRENE AKIN ETTİ

Şehidin babası Cemil, annesi Nermin ve kardeşi Tuncay Ak'ın taziyeleri kabul ettiği törene, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Akif Özkaldı, Vali Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ ve Fatma Betül Sayan Kaya, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İdlib şehidinin tabutuna bırakılan Bozkurt isimli oyuncak köpek duygulandırdı

BİRLİKTE UYUDUĞU OYUNCAĞINI ŞEHİDİN TABUTUNA BIRAKTI

Şehidin dedesi Ali Ak, torununun Türk bayrağına sarılı naaşına sarılıp gözyaşı döktü. Cenazeye babası ile katılan 10 yaşındaki Ada Yeğen isimli çocuk, şehidin tabutunun üzerine "Bozkurt" ismini verdiği oyuncak köpeğini bıraktı. Yeğen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bozkurt benim yatak arkadaşımdı, daha önceden benimle uyuyordu, şimdi ise askerimizle uyumasını istediğim için onu oraya bıraktım." dedi.

İdlib şehidinin tabutuna bırakılan Bozkurt isimli oyuncak köpek duygulandırdı

"ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ" SLOGANI ATILDI

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan'ın kıldırdığı cenaze namazı sırasında bir ay önce kalp ameliyatı geçiren baba Cemil Ak'ı İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy elinden tutarak teselli etmeye çalıştı. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı, askerlerin omuzunda top arabasına taşındı. Bu sırada vatandaşlar, tekbir getirip "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.

Tören sırasında ve sonrasında çok sayıda vatandaşın gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Şehit Uzman Onbaşı Ak'ın cenazesi Kadifekale Şehitliği'ne defnedildi.

İdlib şehidinin tabutuna bırakılan Bozkurt isimli oyuncak köpek duygulandırdı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İdlib şehidinin tabutuna bırakılan Bozkurt isimli oyuncak köpek duygulandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement