İmo Bursa Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

İmo Bursa Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

İmo Bursa Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

BAOB'da gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, şu açıklamayı yaptı;

09.05.2017 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, Bacıbey Kent Kültürü Derneği ile birlikte, 12 Mayıs Cuma günü gerçekleştireceği "Anne Gözüyle Kentsel Dönüşüm ve Toplumsal Değişim" konulu panel hakkında bilgi paylaşımında bulunmak üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.

" Türkiye'nin dördüncü büyük ili olan Bursa'nın kentsel anlamda birçok problemi vardır. Bu problemlerden ilk sıraya Deprem Riski ve buna bağlı olarak yapılması gereken Kentsel dönüşüm çalışmaları oturmaktadır.

Kentimiz 1980'lı yıllar ve sonrasındaki hızlı sanayileşme ve ekonomik gelişmelere bağlı olarak köyden kente doğru yaşanan göç sonucunda hızlı bir şekilde çarpık yapılaşmıştır. Bunun sonucunda da kentimizdeki yaklaşık 650 bin konut stokunun yaklaşık yüzde 60'ı kaçak veya ruhsata aykırı yapılardan oluşuyor ve bu yapılar kent sakinleri için büyük bir risk yaratıyor.

İşte bu sorunları ve çözüm önerilerimizi Şube olduğumuz 1989 yılından beri sorumlu odacılık ve yönetim anlayışı çerçevesinde kamuoyuna sunduk. Ancak bu konuda toplum olarak başarılı olduğumuz söylenemez. Zira 1999 Büyük Marmara depreminin üzerinden 18 yıl geçmiş olmasına rağmen riskli yapı stokumuz olduğu gibi duruyor.

Konunun önemi ve hassasiyeti sebebiyle kentsel dönüşümü birçok alanda ele aldık, tartıştık ama kadınların ve annelerimizin gözünden bakmadık. İMO Bursa Şubesi ve Bacıbey Kent Kültürü Derneği ile birlikte düzenleyeceğimiz panelimiz ile bu yıl Anneler Gününe farklı bir bakış açısı sunmak istiyoruz.

Gelecek nesilleri yetiştiren kadınlarımızın, annelerimizin fedakârlıklarından esinlenerek hazırladığımız 'Anne Gözüyle Kentsel Dönüşüm ve Toplumsal Değişim' konulu panelimizi, gelecek nesillere bir hediye olarak değerlendiriyoruz.

12 Mayıs Cuma günü saat 14.00'da gerçekleştirilecek olan panelimize hem anne hem de akademik bakış açısıyla değerlendirebilecek bir birinden değerli üç panelistimiz olacak.

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İnşaat Mühendisi Ayşe Asena Dişbudak'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek panele; TBMM Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkan Vekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, CHP İstanbul Milletvekili Yüksek Mimar Gülay Yedekçi, MHP Kadın ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı 24.ve 25. Dönem Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel konuşmacı olarak katılacaktır. Tüm Bursa'yı panelimize bekliyoruz."

DİŞBUDAK, ANNELERİN KAYGISINA VURGU YAPTI

Basın toplantısında konuşan İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ayşe A. Dişbudak da şunları söyledi:

"Kentsel dönüşüm ile ilgili olarak pek çok platformlarda toplumun farklı kesimlerince birçok görüş dile getirilmekte; bu vesile ile de oldukça yoğun tartışmalara tanık olmaktayız. Ancak toplumun neredeyse yarısını oluşturan; değim yerindeyse "Yuva Kurucu" olan kadınlarımızın konu ile ilgili görüşleri yeteri kadar gündeme getirilememiştir.

Bilindiği üzere her yıl mayıs ayının 2'nci Pazar günü başlarımızın tacı annelerimizin günü olarak kutlanmaktadır. Bizlerde anneler gününden esinlenerek yaşamlarımızın her alanına dokunan ve dokunduğu her yeri güzelleştiren annelerimizin gözünden Kentsel Dönüşümü konuşalım istedik.

Her anne gibi benim de çocuklarım kapıdan dışarı her adım attıklarında yüreğim birçok kaygı ile doluyor. Trafiğin keşmekeşinden, her geçen gün biraz daha makineleşen duyarsız insanlıktan, sokakta oyun imkânı olmadığı için bilgisayar, televizyon gibi elektronik eşyalara bağımlı, gerçek hayatta insanlarla iletişim kurmakta problem yaşayan, bizim mutlu çocukluğumuzda yaşadığımız diz yaralarını hiç bilmeyen, belki çok teknik donanımlı ama hiçbir zaman gerçek çocuk ve gerçek genç olamayacak, asosyal bireyler olmalarından da çok korkuyorum."

"DAHA YAŞANILABİLİR ALANLAR DIŞINDA BİRŞEY KONUŞMUYORUZ"

Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar da "Her yıl anneler günü ile ilgili çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu yıl da farklı bir anneler günü etkinliği yapma hedefiyle yola çıkarak İMO Bursa Şubesi ile özgün bir panele imza atacağız. "Anne Gözüyle Kentsel Dönüşüm ve Toplumsal Değişim" konulu panelimize herkesi davet ediyoruz. Özellikle kentsel dönüşümden bahsedildiğinde daha yaşanılabilir alanlar dışında her şeyi konuşuyoruz. Bunun içinde yaşayan kadınlar, çocuklar ve engelliler ile ilgili hiçbir şey konuşulmuyor. Umarım bu panelde kadınların gözünden kentsel dönüşüme farklı bir yön kazandırır ve kentsel dönüşümde kadın, çocuk ve engelli anlamındaki sorunları da masaya yatırırız."

19 MAYIS'TA GENÇLİK GECESİ DÜZENLENECEK

İMO Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu Başkanı Yiğithan Toksöz de panelin hemen ardından 17 Mayıs 2017 tarihinde artık geleneksel hale gelen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Gecesi düzenleyeceklerini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İmo Bursa Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement