İsrail'in Gazze Saldırısı - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze Saldırısı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısı, Kütahya'da protesto edildi."Sevgi Yolu" diye bilinen Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan ve büyük Filistin bayrağı açan Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şubesi üyeleri, İsrail yönetimi aleyhine slogan attı.

15.11.2012 13:21

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısı, Kütahya'da protesto edildi.

"Sevgi Yolu" diye bilinen Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan ve büyük Filistin bayrağı açan Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şubesi üyeleri, İsrail yönetimi aleyhine slogan attı.

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şube Başkanı Erol Taşkın, başta Türkiye olmak üzere Mısır, Tunus, Libya gibi ülkelerin, son saldırıları kınamakla mı geçiştireceği yoksa daha caydırıcı müeyyideler mi uygulayacağının çok önemli olduğunu söyledi.

Kınamanın İsrail'e onay vermekten öte olmadığının, bölge tarihine vakıf olanlar tarafından bilinen bir durum olduğunu savunan Taşkın, şöyle konuştu:

"İsrail'in anlayacağı tek dil, şiddetine karşılık göreceği şiddettir. Özellikle Suriye'deki iç savaş sürecinde yerinde duramayan İslam ülkelerinin, İsrail'e uygulayacağı yaptırımları derhal görmek istiyoruz. Bu saldırılarla ilgili Birleşmiş Milletler'i (BM) göreve çağırmak bir acizliktir. BM'nin, İsrail'e bu zamana kadar en ufak bir yaptırımı olmamıştır. Bundan sonraki süreçte de BM'den İsrail'e karşı bir yaptırım beklemek, hayalci bir tutum olacaktır. Bölgede huzur ve barış ortamı isteniyorsa bunun tek yolu vardır. O da adalet ekseninde bir İslam Birliği'nin kurulması, bir İslam ülkesine yapılan saldırının bütün İslam ülkelerine yapılmış gibi kabul edilmesi, bir Müslümana yapılan saldırının İslam Birliği tarafından karşılıksız bırakılmamasıdır."

Grup, açıklamanın ardından tekbir getirip İsrail yönetimi aleyhine slogan attıktan sonra dağıldı.

Muhabir: Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin - KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement