İstanbul'daki depremle ilgili Erdoğan'dan ilk açıklama: 8 vatandaşımız yaralandı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki depremle ilgili Erdoğan'dan ilk açıklama: 8 vatandaşımız yaralandı

İstanbul'da 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem sonrasında 8 vatandaşın yaralandığını açıkladı.

26.09.2019 15:49  Güncelleme: 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da saat 13.59'da 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kent genelinde şiddetli şekilde hissedilen sarsıntı sonrası 4,1 ve 4,0 büyüklüğünde sarsıntılar kaydedildi.

Büyük paniğe neden olan depremle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir açıklama yaptı. Erdoğan açıklamasında "Şu an itibariyle 28 artçı hissedildi. Daha da devamı mümkün olan bir durum. daha sonra artabilir " ifadelerini kullandı.

8 KİŞİ YARALANDI

ABD dönüşü açıklamalarda bulunan Erdoğan, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü söylerken, "Depremde 8 vatandaşımız yaralandı" dedi.

ABD temaslarının ardından yurda dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"BM 74'üncü Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiğim New York'tan yurda dönmüş bulunuyoruz. Tam da hava sahasına girdiğimiz anda İstanbul ve çevresini etkileyen Silivri merkezli bir deprem haberini aldık.

Depremin büyüklüğü AFAD ölçümlerine göre 5,8 olarak ölçüldü. Ayrıca şu an itibariyle 28 artçı sarsıntı kaydedildi. Malum artçı, bu daha da devamı mümkün olan durum. Şu an 28 daha sonra artabilir de. Tabi Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay başkanlığında, afet ve acil durum merkezi faaliyete geçmiştir. Onun koordinesinde kendileri de İstanbul'da bulunarak başta İstanbul Valimiz olmak üzere İl Jandarma Garnizon Komutanımız hepsi birlikte ilgili mercileri de yanlarına almak suretiyle bugün ve yarın bunları devam ettirecekler.

SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN İDDİALARA TEPKİ GÖSTERDİ

Bu tür zamanlarda biliyorsunuz çok açıklama yapanlar olur. Bu tür açıklamalar kimseyi yanıltmasın.

Az önce sosyal medyada baktım bir kadın bir tweet atmış. Bu tweet de 'Köprüleri kullanmayın, köprünün halatları koptu' Böyle densizlik yapanlar da var. Böyle bir şey söz konusu değil."

AFAD DEPREMİN ŞİDDETİNİ 5,8 OLARAK DUYURDU

Avrupa sismoloji merkezine göre depremin büyüklüğü 5,9 olarak ölçüldü. İstanbul'da bazı kesimlerde bir süreliğine cep telefonlarından erişim sağlanamadı.

Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 6,0 olarak açıklarken, AFAD depremin şiddetini 5,8 olarak duyurdu.

Silivri'nin 21.68 kilometre açıklarında meydana gelen deprem, İstanbul'un birçok ilçesinde hissedilirken, Kocaeli'de de hissedildi.

Şiddetli sarsıntının ardından İstanbullular sokaklara çıktı. Okullar, hastaneler ve AVM'ler hızla tahliye edildi. Telefon hatları kesildi, İstanbul'da vatandaşlar birbirine ulaşamadı. Kent genelinde büyük panik yaşandı.

AVCILAR'DA CAMİ MİNARESİ YIKILDI

İstanbul'daki 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından Avcılar'dan çok çarpıcı bir görüntü geldi. Avcılar Metrobüs durağının oradaki caminin minaresi yıkıldı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

İstanbul'daki depremle ilgili Erdoğan'dan ilk açıklama: 8 vatandaşımız yaralandı

İSTANBUL, KOCAELİ VE BURSA'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

İstanbul Valiliği, İstanbul'da yaşanan depremin ardından okulların geçici olarak tatil edildiğini duyurdu. Öte yandan, Kocaeli ve Bursa'da da okullar tatil edildi.

İstanbul Valiliği ayrıca, "Meydana gelen deprem sonrasında saat 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır" açıklamasını yaptı.

KIZILAY BAŞKANI: HASARLI BİNALARDA OTURANLAR EVLERİNİ TERK ETSİN

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, depremin ardından yaptığı açıklamada artçıların sürebileceğini ve hasarlı-riskli binalardaki vatandaşların evlerini terk etmesi gerektiğini söyledi.

Kızılay Başkanı Kınık, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Bu #Deprem Marmarada beklediğimiz büyük deprem fayında oldu. Orta büyüklükte bir deprem ve bir iki hafta bu hatta artçılar (4 ve üzeri)sürebilir. Yerkabuğunu kırabilecek bir enerji oluşturabileceğinden hasarlı ve riskli binalardaki vatandaşlarımızın evlerini terk etmesi gerekiyor."

İstanbul'daki depremle ilgili Erdoğan'dan ilk açıklama: 8 vatandaşımız yaralandı

SAĞLIK BAKANI KOCA: CAN KAYBI YAŞANMAMASI EN BÜYÜK TESELLİMİZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'daki depremle ilgili olarak, "İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremde can kaybının yaşanmaması en büyük tesellimiz" açıklamasını yaptı.

DEPREM SONRASI İSTANBUL'DA TRAFİK YOĞUNLUĞU OLUŞTU

İstanbul'da meydana gelen depremin ardından trafik yoğunluğu da yaşanmaya başlandı. Okulların tatil edilmesinin ardından okullara akın eden veliler trafiğin ara sokaklara kadar taşmasına neden oldu.

Şiddetli sarsıntının ardından İstanbul'da trafik yoğunluğu da meydana geldi. Okulların tatil edilmesi ile beraber çocuklarını almaya giden aileler ara sokaklara kadar ulaşan trafik nedeniyle okullara ulaşamadı. İBB yol durumun haritasına göre belirli noktalarda trafik kilitlendi.

İstanbul'daki depremle ilgili Erdoğan'dan ilk açıklama: 8 vatandaşımız yaralandı
İstanbul\'daki depremle ilgili Erdoğan\'dan ilk açıklama: 8 vatandaşımız yaralandı

Son Dakika Güncel İstanbul'daki depremle ilgili Erdoğan'dan ilk açıklama: 8 vatandaşımız yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement