İstanbul Güvenlik Konferansı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Güvenlik Konferansı

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (TASAM) düzenlediği İstanbul Güvenlik Konferansı, 1-3 Kasım'da gerçekleştirilecek.

30.10.2017 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (TASAM) düzenlediği İstanbul Güvenlik Konferansı, 1-3 Kasım'da gerçekleştirilecek.

TASAM'dan yapılan açıklamaya göre, Amerika'dan Çin'e, Rusya'dan İran'a 30'a yakın ülkeden katılımcıları buluşturacak konferans, başta uluslararası güvenlik otoriteleri ve uzmanları olmak üzere, akademisyenler, bürokratlar ve savunma sanayi temsilcilerinden oluşan geniş bir katılımcı kitlesini yeniden bir araya getirecek.

Konferansta, "Uluslararası Göç ve Sınırların Korunması", "Küresel Güvenlik", " Orta Doğu'da Normalleşme", "NATO ve ABD; İttifakın Geleceği", "Asya Pasifik; Güvenlikte Yeni Normlar", "Bölgesel Çatışmalar", "Yumuşak Güç ve Bileşenleri" ile " Afrika'da Güvenlik Demografisi" gibi 20'den fazla başlıkta oturumlar yapılacak.

Konferans ayrıca Türkiye - Körfez Savunma ve Güvenlik Forumu'na da ev sahipliği yapacak. Katar Silahlı Kuvvetleri Stratejik Araştırmalar Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilecek forumda, "Savunma ve Uzay Sanayinin Fırsatları ve Riskleri", "Siber Güvenlik İşbirliği", "ABD, AB ve Yeni Ortaklarla İlişkiler" ve "Bölgesel Stratejiler" gibi başlıklar ele alınacak.

Kosova Başbakan Yardımcısı Dalibor Jevtic, Somali Enerji ve Su Bakanı Salim Aliyow Ibrow, Somali İçişleri Bakanı Mohamed Abukar Islow, Filistin İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Dr. Allam Mousa, Ürdün İçişleri Bakanı Ghaleb Zu'bi, Kosova Başbakan Yardımcısı Dalibor Jevtic, Uganda Savunma Bakanı Adolf Mwesgiye, Somali Savunma Bakanı Mohamed Ali Hagaa, Katar Savunma Bakanı Dr. Khalid bin Mohamed Al-Attiyah, Lübnan İçişleri Bakanı Nohad Mahnuk, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Dr. M. K. Sajjadpour, Katar Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ghanim Bin Shaheen Al-Ghanem, Kosova Güvenlik Gücü Bakan Yardımcısı Agim Çeku isimlerin konferansa katılımı bekleniyor.

Konferans kapsamında TASAM Stratejik Vizyon Ödülleri de onuncu kez sahiplerini bulacak.

Etkinlikler 1-3 Kasım'da Radisson Blu Hotel'de gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Güvenlik Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement