İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, "Milli marşımız hepimizin huzurla, heyecanla coşkuyla hissederek söylediği, bizi geçmişe bağlayan ve geleceğe taşıyacak olan en güçlü milli değerlerimizden bir tanesidir" dedi.

12.03.2012 12:20

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, "Milli marşımız hepimizin huzurla, heyecanla coşkuyla hissederek söylediği, bizi geçmişe bağlayan ve geleceğe taşıyacak olan en güçlü milli değerlerimizden bir tanesidir" dedi.

Daşöz, İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Kültür Sitesi Lale Salonu'ndaki etkinliğe katıldı.

Burada konuşan Daşöz, İstiklal Marşı'nın hem Kurtuluş Savaşı'nı, hem tarihi, hem ecdadı hem de o dönemde yaşanan duygusallıkları en güzel şekliyle ifade eden bir marş olduğunu belirtti.

Ödüllü bir şiir yarışması olduğu için Mehmet Akif Ersoy'un bu yarışmaya katılmadığını, ancak dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver tarafından ödül almamak kaydıyla özel olarak davet edildiğini hatırlatan Daşöz, şöyle konuştu:

"Herkes biliyordu, böylesine bir şiiri ancak Mehmet Akif Ersoy yazabilirdi. Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarını en yakından yaşamış biri olarak bu savaşların önemini bilen ve yüreğinde hisseden bir büyük şair olan Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızı da o coşku ve heyecanla yazdı

İstiklal marşımız, gerçekten hepimizin yüreğini heyecanlandıran milli birliğimizin, beraberliğimizin, bağımsızlığımızın timsali olan bir marştır. Ondan sonraki yazılan bütün Anayasalarda da değişmez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez bir hüküm olarak güvence altına alınmıştır. Bugün de milli marşımız hepimizin huzurla, heyecanla coşkuyla hissederek söylediği ve bizi geçmişe bağlayan ve geleceğe taşıyacak olan en güçlü milli değerlerimizden bir tanesidir."

Etkinlikte Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi Öğrencileri, İstiklal Marşı'nın yazılması ve bestelenmesi sürecini anlatan konuşma, şiir ve oratoryo sundu.

Anma etkinliğine Manisa 1. Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Manisa Jandarma Alay Komutanı Albay Vural Erol, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Manisa Müftüsü Sinan Cihan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak da katıldı.

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement