İzmir' de Tutuklu Paşalara Destek Eylemi - Son Dakika
Güncel

İzmir' de Tutuklu Paşalara Destek Eylemi

İzmir\' de Tutuklu Paşalara Destek Eylemi

Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubeleri ve Cumhuriye Okurları (CUMOK) 'Terör Örgütü Üyeliğiö suçundan tutuklanan eski Genel Kurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile bugün tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un durumunu protesto etti.

10.01.2012 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubeleri ve Cumhuriye Okurları (CUMOK) 'Terör Örgütü Üyeliğiö suçundan tutuklanan eski Genel Kurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile bugün tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un durumunu protesto etti. Konak'da toplanan ADD ve CUMOK üyeleri Atatürk posterleri ve 'Mehmetçik Silivri'ye Türkiye Nereyeö pankartı açtı.

Açıklamada konuşan ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Gençlik Kollara Başkanı Şafak Acar temel hak ve hürriyetlerin 'Hukukö adı altında yok sayıldığı bir dönemden geçildiğini belirterek, 'Cumhuriyet tarihindeki ilklere bir yenisi daha eklendi. Hayali gerçek oldu. Şerefli Türk Ordusunun en üst mevkilerinde teröre göz açtırmamak için gecesini gündüzüne katan komutanlarımız birer birer terörist ilan ediliyor. Peki neden tutuklandı İlker Başbuğ Başbakan'la kapalı kapılar ardında kirli pazarlıklar yapmadığı için mi Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kaldığı için mi Yoksa Türk Silahlı Kuvvetleri için en önemli ilkenin 'Laiklik' olduğunu söylediği için mi Hükümetin oluşturmak istediği 'Yeni Adalet Düzeni' kavramı adı altında, kirli faliyetlerine karşı en büyük engel olarak gördüğü Türk Silahlı Kuvvetleri yıpratılmak, susturulmak istenmekte, bu nedenle birinci görevi ülke bütünlüğünü korumak olan bu kurum terör ile suçlanmaktadırö dedi.

CUMOK adına konuşan Demet Güloğlu ise tarihin en tuhaf, akıl almaz, en karanlık dönemeçlerinin yaşandığını, Türkiye'de ilk kez bir Genel Kurmay Başkanı'nın özel yetkili savcıların sorgusundan sonra tutuklandığını belirterek, 'Akademisyenler, siyasetçiler, askerler, avukatlar faliyetlerinden terör suçu üretilip Silivri zindanlarına gönderiliyor. Bu gün 10 Ocak. Dünya Çalışan Gazeteciler Günü, 100 den fazla gazeteci, çalıştılar ve gazetecilik yaptılar diye zindanlarda tutuklu bulunuyor. Son olarak da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Silivri mahkemesindekilere 'onlara yargıç demeyi içime sindiremiyorum' dedi diye adil yargılanmayı etkilediği gerekçesiyle soruşturma açılıyor. 70 milyon olan biteni dehşete kapılarak izliyordedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir' de Tutuklu Paşalara Destek Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement