İzmit Down Sendromlu Anıl'ın Hedefi Dünya Şampiyonluğu - Son Dakika
Güncel

İzmit Down Sendromlu Anıl'ın Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü sporcularından down sendromlu Erkekler Gülle Atma Türkiye Şampiyonu olan milli sporcu 26 yaşındaki Anıl Demir, başarısını dünya şampiyonasında da sürdürmeyi hedeflediğini söyledi.

15.12.2017 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt spor Kulübü sporcularından down sendromlu Erkekler Gülle Atma Türkiye Şampiyonu olan milli sporcu 26 yaşındaki Anıl Demir, başarısını dünya şampiyonasında da sürdürmeyi hedeflediğini söyledi.

Katıldığı bir çok yarışmadan başarıyla dönen Anıl Demir en son 17-19 Kasım tarihleri arasında Antalya'da yapılan Erkekler Gülle Atma Türkiye Şampiyonası'nda gülleyi 8 metre 54 santim atarak birinci olurken aynı zamanda Portekiz'de yapılan Uluslararası down sporcular yarışmasında 8 metre 54 santim ile dünya ikincisi oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Özel Sporcular Antrenörü Tahir Tarım eğitim verdiği Anıl Demir aynı zamanda da bir otomobil fabrikasında çalışıyor. Dünya şampiyonasına hazırlandığını söyleyen Anıl Demir, Spor hayatıma ilk olarak yüzme ile başladım sonradan gülle sporuna geçtim. Burada haftanın bir günü cuma günleri antrenman yapıyorum. Cuma günleri koşuyorum ısınıyorum sporumun gerektirdiği her şeyi yapıyorum. Türkiye şampiyonu oldum, başka hedeflerim var. Önümüzdeki süreçte dünya şampiyonası var. Bu şampiyonaya katılıp kazanmak istiyorum, onun için çalışıyorum ve kazanmak istiyorum. Aynı zamanda bir fabrikada da çalışıyorum orada dedikleri her şeyi yapıyorum. Spor yapmak hoşuma gidiyor çocukluğumdan beri spor yapıyorum hala devam ediyorum. İlk hocama gittim o beni çalıştırdı. Spora ilk olarak yüzmeyle başladım ondan sonra gülleye geçtim. Çok sayıda şampiyonluğum, madalyalarım ile kupalarım var. Bütün hocalarımı çok seviyorum dünya şampiyonu olmak istiyorum dedi.

Anıl'ın başarılı ve hırslı bir sporcu olduğunu söyleyen antrenörü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Özel Sporcular Antrenörü Tahir Tarım, Anıl ile 6 senedir tanışıyoruz. Benimle tanışmadan önce çocukluğundan beri yüzme sporuyla ilgilenmiş yerelde de yüzme ile ilgili dereceleri var. Millli takım çalışmasında tanıştık, sonra gülle ile ilgili onu değerlendirince baktık ki gülleye yatkın bir fiziksel durumu var. Onun akabinde Türkiye şampiyonluğu, Marmara şampiyonluğu Türkiye rekorları, şimdi de Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun milli sporcusu oldu. 7 metrelik uluslararası down sendromlu sporcuların kotasını 8 metre 54 santim ile egale etmiş bir sporcumuz. Aynı zamanda dünya ikincisi. 17-19 Kasım tarihleri arasında Antalya'da yapılan Türkiye şampiyonasında birinci oldu Kocaeli'mize yine bir gurur yaşattı. İnşallah Türkiye'mize de yaşatacak yaşatmaya devam edecek diye konuştu.

Anıl'ın aynı zamanda bir fabrikada çalıştığını da söyleyen Tarım konuşmasını şöyle sürdürdü

Anıl ilk milli sporcu olunca Kocaeli'nde bir otomobil fabrikasının dikkatini çekti ve Anıl'ı kendi bünyelerinde çalıştırdılar. Şu anda Anıl kendi bünyelerinde kadrolu olarak 4 yıldır çalışıyor. İş yerinin bize destekleri de var. Antrenman günlerinin saatleriyle de bize destek oluyorlar. Çalışmadığı günler antrenman yapıyoruz. Anıl hırslı, hırsının sayesinde de bu kadar başarılı oldu

İzmit Down Sendromlu Anıl\'ın Hedefi Dünya Şampiyonluğu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit Down Sendromlu Anıl'ın Hedefi Dünya Şampiyonluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement