Fadıl Akgündüz'den dikkat çeken savunma: Türkiye'deki ekonomik şartlar yeni yatırımcı gelmesine müsait değil - Son Dakika
Güncel

Fadıl Akgündüz'den dikkat çeken savunma: Türkiye'deki ekonomik şartlar yeni yatırımcı gelmesine müsait değil

"Jet Fadıl" olarak tanınan Fadıl Akgündüz'ün, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davaya devam edildi. Mahkemede 13 mağdur dinlendi. Mağdurlardan biri 3 milyon liranın üzerinde zararı olduğunu söyledi. Fadıl Akgündüz ise savunmasında "Türkiye'deki ekonomik şartlar yeni yatırımcı gelmesine müsait değil" dedi.

26.02.2021 17:03  Güncelleme: 20:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayrampaşa'da Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para toplayarak projeyi tamamlamadığı iddia edilen 'Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz'ün yargılanmasına devam edildi.

İstanbul Adalet Sarayı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılanan 'Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akyüz'ün 23. duruşması görüldü. Bugünkü duruşmada mağdurlar dinlendi. Fadıl Akyüz duruşmaya Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nden SEGBİS yöntemiyle katıldı.

"ESKİ PARAYLA 3 MİLYON TL ZARARIM VAR"

Duruşmada konuşan mağdurlardan Kamil Çakır, "Şikayetçiyim, davaya katılma talebim vardır. Ben 2013 yılında Caprice Gold' dan 3 tane devre mülk satın aldım, 2014 yılında da 2 tane devre mülk satın aldım, toplam o günün parasıyla 680 bin lira ödeme yaptım. 4 ay kadar toplam 40 bin lira kira ödemesi aldım. Tapularım verildi. Olayla ilgili olarak bugünün parasıyla 3 milyon liranın üzerinde zararım vardır, zararım giderilmedi" dedi.

"2 MİLYON TL ZARARIM VAR"

Mağdurlardan Birol Hacıoğlu, " Şikayetçiyim, ben 2012 yılında Caprice Gold'dan toplam 4 tane devre mülk satın aldım, bunlardan bir tanesi eşimin adınadır. 30 bin lira ödeme yaptım. Ayrıca Ankara 1 Temelli'deki arsamı verdim, 5-6 ay kira ödemesi yapıldı, aylık 5 bin - 6 bin liracivarında kira ödemesi aldım. Tapularımız verildi, olayla ilgili olarak bugünkü hesapla 2 milyon liraya yakın zararım vardır, zararım giderilmedi" dedi.

"BU OLAY CEZA DAVASI DEĞİL"

Sanık Mehmet Fadıl Akgündüz ise savunmasında " Türkiye'deki ekonomik şartlar yeni yatırımcı gelmesine müsait değil. Yurt dışından yatırımcılar müdahil olabilir, ancak otel işgal altında olduğu için yeni yatırımcı da gelmiyor. Ayrıca bu olay ceza davasının değil hukuk davasının konusudur" diye konuştu.

Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi ve dinlenmeyen tanıkların dinlemesin için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz hakkında, 'Caprice Gold' ve Maldivler'de projelerinde devre mülk satışı yaparak vatandaşları dolandırdığı iddiasıyla iddianame hazırlandı.

İddianamede, 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası öngörülen suçun 349 kez işlendiğini belirterek, Akgündüz'ün 698 yıldan 2 Bin 443 yıla kadar hapsi cezası ile cezalandırılmasını istendi. Akgündüz'ün şirketlerinin ortakları olan ablası Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut ve yeğeni Mehmet Salih Obut da iddianamede aynı suçlamalarla sanık olarak yer aldı.

İddianamede, Caprice Gold Bayrampaşa ön ödemeli devre mülk ve Caprice Gold Maldivler'de ön ödemeli devre tatil projeleri kapsamında 349 kişiden para toplandığı, buna rağmen projelerin bitirilmeyerek vatandaşların mağdur edildiği anlatıldı. Bayrampaşa Caprice Gold projesi bitirilmeden Maldivler'deki projenin satışa çıkarıldığı, bu şekilde nakit akışının sağlandığı, şirketin dolandırıcılık amacıyla kurulduğu vurgulandı. - İSTANBUL

Fadıl Akgündüz\'den dikkat çeken savunma: Türkiye\'deki ekonomik şartlar yeni yatırımcı gelmesine müsait değil
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fadıl Akgündüz'den dikkat çeken savunma: Türkiye'deki ekonomik şartlar yeni yatırımcı gelmesine müsait değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • vatandaş: NE YÜZLE İNSANLARIN ARASINDA BUNLAR DEVLETİMİZ MUHAKKAK GEREĞİNİ YAPMALI YANLIŞ BİR ÖRNEK 4 0 Yanıtla
  • Toro jet : Bu ve tosuncuk helal olsun bizim insanımızı çözmüşler çok güzel sağdılar tebrik ederim 0 0 Yanıtla

Advertisement