Kamptaki Öğrencilerin Eğitimi Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Güncel

Kamptaki Öğrencilerin Eğitimi Masaya Yatırıldı

Kamptaki Öğrencilerin Eğitimi Masaya Yatırıldı

Türkiye'de geçici olarak koruma altında bulunan Suriyeli vatandaşların eğitimlerinin koordinasyonu ile ilgili toplantı Gaziantep'te yapıldı.

04.09.2013 15:31  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplantıda kamplarda bulunan öğrencilerin eğitim sorunu masaya yatırıldı.

Dedeman Park otelde gerçekleşen toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf BÜYÜK, Grup Başkanı Atıf ALA, AFAD Müdahale Dairesi Başkanı Fatih ÖZER, Milli Eğitim Uzman Yardımcısı Selman İŞIK, Milli Eğitim Uzman Yardımcısı Murat SÜT, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis Malatya, Mardin, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Mersin il milli eğitim müdürleri UNISEF yetkilisi Gemma Bennınk katıldı.

Toplantıda bir önceki eğitim öğretim yılında Suriyeliler için yürütülen faaliyetlerin değerlendi. Yeni eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmalarında mevcut durum değerlendirilmesi yapıldı.

Konaklama tesislerinde gönüllü olarak görev alan Suriyeli öğretmenlerin ihtiyaçları, istekleri, motivasyonlarını, mesleki becerilerini arttırmaya yönelik yapılan ve yapılması planlanan faaliyetler görüşüldü.

Toplantıda konaklama tesisleri dışında şehirlerimizde mukim Suriyelilerin eğitim ihtiyaçlarının tespiti ve karşılanması görüşüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf BÜYÜK, "Bakanımız ve müsteşarımızla yaptığımız toplantıda eğitim çalışanlarının okulları kadar kamplarda da gayretli çalışmalarının olduğunu bu sebeple kendilerine teşekkür ettiklerini belirti. Bende milli eğitim müdürlerimize ve eğitim çalışanlarımıza kamplarda eğitim alanında gösterdikleri başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

UNISEF yetkilisi Gemma Bennınk yapılan bu toplantıya katılmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

AFAD Müdahale Dairesi Başkanı Fatih ÖZER, "Suriye'de 2006 yılında başlayan kazanı olmayan ama kaybedeni çocukların olduğu bir savaş yaşanıyor. Ancak çocukların sorunları bizi üzerken onların sonunu çözmek bizleri mutlu ediyor." dedi.

Gaziantep il milli eğitim müdürü Ekrem Serin toplantıda kamplar ve oradaki eğitim faaliyetleri hakkında genel bilgi verdi. Serin," Gaziantep'te dört adet kamp var. Nizip'te bir konteynır kent (5102 kişi ) ve bir çadır Kent (11072 kişi ) var. İslahiye'de 9200, Karkamış'ta (8200) misafirimiz bulunmaktadır. Gaziantep ilimizde 33574 kişi Suriyeli misafir bulunmaktadır. Nizip çadır kente 1400, Konteynır kentte 1351, İslahiye'de 1562, Karkamış'ta 1780 öğrencimiz bulunmaktadır. Onlara en güzel şekilde eğitim vermeye gayret ediyoruz." dedi.

Bölgelerinde kamp bulunan milli eğitim müdürleri yeni eğitim yılında ülkemizde bulunan Suriyeli öğrencilerin en güzel şekilde eğitim vermeye devam edeceklerini belirttiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kamptaki Öğrencilerin Eğitimi Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement