Kars'ta Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri

Kars\'ta Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri

Kars'ta Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

29.10.2013 13:51

Kars'ta Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Kars'ta düzenlenen etkinliklere katılan Hakkarili folklörcüler, Cumhuriyet Bayramı'nda Kars'tan Türkiye'ye birlik beraberlik mesajları verdi.

Kars'ta Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri ilk olarak Valilik binasında Vali Eyüp Tepe'nin tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Törenler daha sonra Hükümet Konağı önünde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Vali Eyüp Tepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, halkın bayramını kutladı.

Törende konuşan Kars Valisi Eyüp Tepe, "19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşi, hepinizin bildiği üzere tüm surda sirayet etmiş ve akabinde top yekün girişilen milli mücadele ruhuyla yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. Bunun yeterli olmadığını asıl savaşın bundan sonra başlayacağını ve kurtuluştan ancak uygar, çağdaş, ilime ve insana saygılı, bağımıszlığın değerini bilen, aklı hür, vicdanı hür bir toplum olunduğu zaman ulaşılabileceğinin bilincinde oalan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurucusu ve mimarı olduğu devleti Cumhuriyet ile taşlandırmıştır" dedi.

Tören daha sonra öğrencilerin seslendirdiği türkülerle devam etti. Folklor gösteririyle devam eden programa Kars Valiliği ile Hakkari Valiliği'nin ortaklaşla gerçekleştiridiği organizasyonda Karslıların karşısına çıkan Hakkari Folklor ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi. Aynı dakikalarda Kars Kafkas ekibi de Hakkari'de gösterisini yaptı.

"BİZİM BURAYA GELİŞİMİZ TÜM HERKESE BİR MESAJ OLSUN"

Kars Valiliği ile Hakkari Valiliği'nin değişim programı çerçevesinde Kars'a gelen ve Cumhuriyet Bayramı'nda Karslılara gösteri yapan Hakkari Foklor ekibi, Kars'tan Türkiye'ye birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Hakkarili Folklorcü Ali Kaya, "Bugün 29 ekim Cumhuriyet bayramı tüm ülkenin bayramını kutluyoruz. Hakkari Valiliği ve Kars Valiliği'nin yapmış olduğu değişim programıyla buraya gösteri yapmaya geldik. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını katkıda bulunmaya geldik. Umarım bir faydamız, bir katkımız olmuştur. Bizim buraya gelişimiz tüm herkese bir mesaj olsun. Kardeşlik, barış adına, güzellik adına, güzel yarınlar adına, güzel bir ülke adına herkese bir mesajımız olsun" diye konuştu.

Cumhuriyet Bayramı törenleri yapılan müsabakalarda dereceye giren sporculara madalya verilmesi ve resmi geçitle sona erdi. Törenlere havanın sıcak ve güneşli olmasından dolayı çok sayıda Karslı katıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement