Etkili olan sel, araç ve hayvanları sürükledi (3) - Son Dakika
Güncel

Etkili olan sel, araç ve hayvanları sürükledi (3)

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde sağanak sonucu oluşan sel, araç ve hayvanları sürükledi, bazı evlerde su baskınına neden oldu.

14.08.2021 17:13  Güncelleme: 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde sağanak sonucu oluşan sel, araç ve hayvanları sürükledi, bazı evlerde su baskınına neden oldu.

İlçeye bağlı İnkaya köyünde öğleden sonra etkili olan sağanak sele dönüştü.

Sel, araçlar ve hayvanları sürükleyerek götürdü. Köyün ortasından geçen derenin taşması ve köprülerin tıkanması sonucu çok sayıda evi de su bastı.

Araç ve evlerde hasar oluşurken çok sayıda hayvan telef oldu.

Köylülerin durumu bildirmesi üzerine köye AFAD, jandarma, JAK ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

İnkaya köyünün yakınında bulunan ve sele maruz kalan Topkaya köyünde de hasar oluştu.

İnkaya köyündeki evini su basan Resul Bayar, AA muhabirine, her şeyin 10 dakikada olduğunu söyledi.

Sel sırasında ailesiyle evde olduğunu belirten Bayar, "Kapıyı çekme fırsatımız olmadı. Çoluk çocuk içerideydik, onları hemen dışarı attım. Evi su bastı, bu hale geldi." dedi.

"40-50 ev hasar gördü"

Köye sevk edilen AFAD, jandarma ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, hasar tespit çalışmasına başladı. İlk belirlemelere göre 6 araç ve 40 ev hasar gördü.

Köye sevk edilen İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri 24. Bölge Müdürlüğü ve ilçe belediyelerinin ekipleri de kanal ve evlerdeki suyu tahliye etmek için çalışma başlattı.

Evleri hasar görenlere yardım eden JAK timleri de binalardaki suyu tahliye etmeye çalıştı.

İnkaya köyünün muhtarı Gıyasettin Ekinci, köyde çok fazla hasar meydana geldiğini belirterek, "Evler oturulacak durumda değil, şu anda ilk belirlemelere göre 40-50 ev hasar gördü, oturulmayacak şekilde bütün eşya mahvolmuş, çok şükür can kaybımız yok." dedi.

Köyde düğün olduğu sırada selin geldiğini ve vatandaşların araçlarını kurtaramadıklarını anlatan Ekinci, "Su, bir anda geldi araçları çıkartmaya vakitleri olmadı. Herkes kaçmaya başladı sel tüm evlere girdi su çoğaldı, hayvanlar da telef oldu maddi hasarımız çok." diye konuştu.

Köye düğün için gelenlerin araçları sele kapıldı

Aracı sele kapılan Emrah Polat da kendilerini selden zor kurtardıklarını söyledi.

Polat, şu ifadeleri kullandı:

"Yağmur başladı, 10-15 dakika sonra sel kalktı. Sel gelince biz yukarı kaçtık, araçların hepsi burada kaldı. Ne var ne yok hepsini götürdü, içeride hayvanlarımız telef oldu. Burada 4 araç vardı, ikisini aldı götürdü, diğer ikisini de savurdu bıraktı. Buradaki araçlar hep düğüne gelmişti." ifadelerini kullandı.

Köy sakinlerinden Ali Işık da selin bir anda geldiğini dile getirerek, "Evimi sel bastı, içeri giremiyorum. Duvardan kanal açtık, evden oluk oluk su geliyor." şeklinde konuştu.

Etkili olan sel, araç ve hayvanları sürükledi (3)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Etkili olan sel, araç ve hayvanları sürükledi (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement