Keçiören'e Kadın Sığınmaevi ve Kadın Danışma Merkezi - Son Dakika
Yerel

Keçiören'e Kadın Sığınmaevi ve Kadın Danışma Merkezi

Ankara'nın Keçiören İlçesinde, 20 Kadının Barınabileceği Kadın Sığınmaevi Açıldı.

07.03.2011 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Fonu'ndan yararlanılarak yapılan ve 20 kadının barınabileceği kadın sığınmaevi açıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Halil İbrahim Sofrası'nda düzenlenen etkinliğe katılan AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan, insanları küçük düşüren bir davranış olan şiddetin dünyada ve Türkiye'de görüldüğünü ve şiddetin nedenleriyle ilgili araştırmaların yapıldığını söyledi. Eğitimin şiddeti engellemede önemli bir rolü olduğunu anlatan Asan, "Kültürümüzden kaynaklanan bazı yanlış kodlar da var maalesef. Mesela 'babanın vurduğu yerde gül biter',

'kızını dövmeyen dizini döver' gibi. Kadınlar şiddetin mağduru, tanığı ve faili de oluyor. Öncelikle yanlış kültürel kodlardan kurtulmamız gerekiyor. İnsanoğlu, şiddeti hiçbir zaman haketmez. Sığınmaevleri gibi kadınların son merhalede gitmesi gerekecek yerlerin sayıları artırılıyor" diye konuştu.

Sığınmaevlerinde kadınlara, şiddetle başa çıkmanın yolları ve hayatını nasıl idame ettirecekleriyle ilgili bilgilerin de verildiğini bildiren Asan, hükümetin kadınlara yönelik hizmetlerini anlattı.

-"KADIN TEMSİLİYETİ YÜZDE 3'TEN YÜZDE 10'A ÇIKTI"-

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Dağı da Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlarla birlikte olmanın önemli olduğunu ifade ederek, Türkiye'deki kadın teşkilatlarının üyeleri, çalışmaları ve ürettikleri projelerle dünyada örnek teşkil edecek konuma geldiğini söyledi. Kadınların ailede, sosyal, ekonomik ve siyasal yaşamda karşılaştıkları sorunların giderilmesi konusunda hükümetin titiz çalışmalara imza attığını anlatan Dağı, şiddete maruz kalan kadınlara karşı tüm duyarlılığın sergilendiğini belirtti.

Türkiye'de yüzde 3 civarında olan kadın temsiliyetinin yüzde 10'lara ulaştığına dikkati çeken Dağı, Türkiye'nin her yerinde kadınların karar alma merkezlerinde olmasının önemli olduğunu söyledi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da "Kadın sığınmaevi açılması, bir zaruriyetin ortaya çıkarmış olduğu ama aslında hiç gönlümüz razı olarak açmadığımız bir faaliyettir. Kadın Sığınmaevinin çoğalmasını arzu etmem, hatta hiç olmamasını isterim ama maalesef bir realiteyle de karşı karşıyayız. Bu realiteyi en az hasarla atlatabilmek için bu evlerin açılışı gerçekleşiyor" dedi.

Başkan Ak, kadınların burada belli bir süre misafir edildiğini belirterek,

"Hayatları normalleştiğinde kendi yuvalarına götürüyoruz" diye konuştu.

Şiddete uğrayan kadının değil, şiddet uygulayan erkeğin cezalandırılmasını isteyen Ak, "Toplumumuzda 'sende o eve mi düştün' gibi söylemler oluyor. Bu doğru değil. Burası hayatını normalleştirmesi için bir fırsattır. Ama esas şiddeti uygulayanı toplumdan uzaklaştırmak gerekir" diyerek, evden gitmesi gerekenin, şiddeti uygulayan olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Kadın Sığınmaevi ve Kadın Danışma Merkezi açılışı güvenlik nedeniyle sembolik olarak Halil İbrahim Sofrasında gerçekleştirildi.

Daha sonra kadın sığınmaevinde çekilen film ile "Kadın Gözüyle 8 Mart" sinevizyon gösterisi yapıldı. Etkinlik, kadınlara yönelik düzenlenen şenlikle sona erdi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Keçiören'e Kadın Sığınmaevi ve Kadın Danışma Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement