Kılıçdaroğlu, Karaman'da - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, Karaman'da

Kılıçdaroğlu, Karaman\'da

"Anayasanın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek ilk üç maddesi, bizim kırmızı çizgilerimiz"

15.10.2011 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış Gündoğan - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak, "Anayasanın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek ilk üç maddesi, bizim kırmızı çizgilerimiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Karaman ziyareti kapsamında Ermenek ilçesine geldi. Ermenek'te esnafı gezen Kılıçdaroğlu, CHP İlçe Başkanlığının yan tarafında bulunan MHP İlçe Başkanlığını da ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Daha sonra CHP İlçe Başkanlığına geçen Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, daha özgür ve çağdaş bir Türkiye için beklentileri olduğunu dile getirdi. Bunun için mücadele edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, yeni anayasa çalışmalarına değindi.

Seçim meydanlarında Türkiye'ye demokrasi ve özgürlüğü getirme vaadinde bulunduklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Çünkü biz cumhuriyeti kurduk. Çünkü biz çok partili hayata geçtik. Çünkü biz hukukun üstünlüğünü sağlamak için olağanüstü çaba harcayan bir partiyiz. Şimdi 'Türkiye'ye demokrasi ve özgürlüğü getirmek için mücadele edeceğiz' dedik. Demokrasi ve özgürlük bağlamında verdiğimiz söz, bizim namusumuzdur. O sözü yerine getirmek için her türlü çabayı harcayacağız" diye konuştu.

Anayasa konusunda bir Uzlaşma Komisyonu oluşturulduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Uzlaşma Komisyonu'nda 3 CHP'li milletvekili yer alıyor. Konya Milletvekili Atilla Kart da var. Sanıyorum grubun da sözcülüğünü üstlenecek. Anayasa değişikliklerinde bazı temel öngörülerimiz, hedeflerimiz var. Çağdaş, özgürlükçü bir Türkiye'den yanayız ve bunları sağlamak için masaya oturuyoruz. Güçler ayrılığı ilkesi tam olsun, yargı bağımsızlığı tam olsun, üniversiteler özerk olsun, Atatürk'ün vasiyeti olarak Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu eski konumuna gelsin.

Masaya otururken bizim kırmızı çizgilerimiz var. Anayasanın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek ilk üç maddesi bizim kırmızı çizgilerimiz. Çünkü o çizgiler, kurucu iradenin yani Kuvayımilliye'nin iradesidir. Onlara saygı duyacağız. O irade aradan bu kadar zaman geçti yine bizim irademiz. O iradeyi sağlayacağız ve gereğini yerine getireceğiz. Sanıyorum bütün siyasi partiler bu duyarlılığı gösterirler. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin daha özgürlükçü, daha bağımsız, insanların daha özgürce konuştukları, telefonlarının dinlenmediği, bakanların köstebeklik yapmadığı bir Türkiye istiyoruz. Bunu sağlayabilirsek büyük ölçüde amacımıza ulaşmış olacağız."

Kılıçdaroğlu, partililerden daha çok çalışmalarını da isteyerek, partiye emeği geçenlere teşekkür etti.

Kadınlara seçme seçilme hakkı tanıyan partinin CHP olduğunu, hiçbir kadının bunu unutmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, kadınların bu haklarının daha da ileriye taşınması, parlamentoda, belediye başkanlıklarında, il genel ve belediye meclislerinde daha fazla yer almaları gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, geçen günlerde Parti Genel Merkezi'nde Kadın Kollarının bir çalışma yaptığını, Sivas İl Kadın Kolları Başkanı Nesrin Oltulu Karababa'nın toplantı sonrası dönerken bir trafik kazası geçirdiğini hatırlattı.

Karababa'nın uzun süredir yoğun bakımda olduğunu ancak bugün vefat ettiğini öğrendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Karababa'ya Allah'tan rahmet diledi.

Kılıçdaroğlu, cenaze törenine bazı milletvekillerinin ve Kadın Kollarının katılacağını bildirdi.

Öte yandan, AK Partili Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar da CHP İlçe Başkanlığına gelip, Kılıçdaroğlu'na "Hoş geldiniz" diyerek, hatırını sordu.

Kılıçdaroğlu, Ermenek ziyareti öncesinde de Gökçeseki köyünü ziyaret ederek, köy kahvehanesinde vatandaşlarla sohbet etti. Kılıçdaroğlu, burada köylülerin dile getirmeleri üzerine, 2B ile ilgili kanun teklifini yakında vereceklerini söyledi.

-Kazancı beldesine ziyaret-

Kılıçdaroğlu, daha sonra Ermenek ilçesine bağlı Kazancı beldesini ziyaret etti. Belde Belediye Başkanı Uğuz Tekin ile bir süre görüşen Kılıçdaroğlu, daha sonra belediye balkonundan vatandaşlara hitaben kısa konuşma yaptı.

Kendisini dinlemeye gelenler arasında kadınların fazla olmasına sevindiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de temiz siyasete inanıyorum ki kadınlar yön verecek" dedi.

Geçen günlerde bir dosya açıkladığını belirten Kılıçdaroğlu, "Köstebeğin adını açıkladım. Düşünün arama yapılacak, önceden haber veriyorlar. 'Polisler geliyor. Arama yapılacak, varsa delilleri yok edin' diye. Bu tür insanların artık siyaset sahnesinden çekilmesi lazım. Düzgün, temiz, alnı ak, geleceğe güvenle bakan bir siyaset anlayışının Türkiye'de yerleşmesi gerekiyor" diye konuştu.

Toplanan kalabalığa "zamlarla aranız nasıl, herhalde iyidir" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Recep Bey 'Memleket güllük, gülistanlık' diyor. 'Zam yapmadık' diyor.

'Sadece güncelleme yaptık, niye alınıyorsunuz' diyor. Güncelleme yapmış adamlar ne olmuş, yüzde 50 zam gelmiş, olabilir. Seçimlerden önce böyle demiyordu,

'istikrar' diyordu. 'Aman ha CHP gelirse faizler yükselir, zamlar gelir, Türk lirası değer kaybeder' diyordu. Ne oldu? CHP gelmedi ama dediği her şey kendi iktidarında oldu. Biz ne söyledikse doğruları söyledik. Seçimlerden önce ne vaat ettiysem hepsinin arkasındayız."

- KARAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, Karaman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement