Kocaeli'de "Cerrahi Alan Enfeksiyonları Sempozyumu" - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'de "Cerrahi Alan Enfeksiyonları Sempozyumu"

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nce "Cerrahi Alan Enfeksiyonları Sempozyumu" düzenlendi.

16.12.2015 17:17

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nce "Cerrahi Alan Enfeksiyonları Sempozyumu" düzenlendi.

Bir otelde gerçekleştirilen sempozyumda, Kocaeli Tıp Fakültesi'nden Prof.Dr. Ayşe Wıllke Topçu, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz ve Prof.Dr. Oral Öncül ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Emel Yılmaz konuşma yaptı.

Kocaeli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, burada yaptığı konuşmada, asıl amaçlarının dünyada giderek artmakta olan antibiyotik direncinin önüne geçmek, gereksiz antibiyotik kullanımını önlemek ve cerrahi işlemlerin başarı oranını arttırmak olduğunu belirtti.

Ergüney, Sağlık Bakanlığı'nın antibiyotik konusunda yapmayı düşündüğü özel çalışmalar olduğunu vurgulayarak, "Biz de bu çalışmalar kapsamında bu sempozyumu düzenledik. Sempozyumda değişik üniversitelerden hocalarımız, hastanelerde çalışan arkadaşlarımıza, ve enfeksiyon hemşirelerine bu eğitimleri veriyorlar. Bundan hem il düzeyde hem ulusal düzeyde önemli sonuçlar bekliyoruz" diye konuştu.

Dünyada antibiyotikler konusunun gündemde olduğunu anlatan Ergüney, "Bazı ülkelerde ve Türkiye'de olmak üzere ulusal bir politika haline gelmiş durumda" dedi.

Verimli bir toplantı olduğunu belirten Ergüney, şunları söyledi:

"Hekim arkadaşların ilgisi oldukça yüksekti. Bu toplantı sonrası güzel neticeler alacağımızı umuyorum. Kocaeli'deki hastanelerde enfeksiyon ile ilgili çeşitli mücadeleler yürütülüyor. Tüm kliniklerimizde ki enfeksiyon yüzdeleri aylık ve yıllık olarak takip ediliyor. Son zamanlarda başlatmış olduğumuz kampanyalarla özellikle bu konuda el yıkama ve hijyen kuralları önemli. Ciddi bir mesafe katetmiş durumdayız. Bu tür toplantılarla bunun daha iyi düzeylere çekilmesini amaçlıyoruz."

Ergüney, bütün hekimlerin periyodik eğitimler alması gerektiğini kaydederek, aynı zamanda halka bilinçlendirme çalışmaları ve farkındalık seminerleri yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de 'Cerrahi Alan Enfeksiyonları Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement