Konya Ticaret Borsasından Bandırma'ya Ziyaret - Son Dakika
Ekonomi

Konya Ticaret Borsasından Bandırma'ya Ziyaret

Konya Ticaret Borsasından Bandırma\'ya Ziyaret

Konya Ticaret Borsası (KTB) başkan ve yöneticileri, Bandırma Ticaret Borsasını ziyaret etti.

12.04.2019 10:30

Konya Ticaret Borsası (KTB) başkan ve yöneticileri, Bandırma Ticaret Borsasını ziyaret etti.

KTB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik ve beraberindeki heyet, Bandırma Ticaret Borsası binasında Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek ile bir araya geldi.

Ziyarette konuşan Çevik, Türkiye'deki 113 borsanın ortak hedef ve uğraşının, ülkedeki tarımsal üretimi geliştirmek olduğunu ifade etti.

Çevik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, birçok borsada lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsacılığına geçilmesini çok önemsediklerini belirterek, bunun önemli bir ayağının ise "Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsacılığı" olduğunu anlattı.

Türkiye'de yılda 18-20 milyon ton buğday üretimi yapılsa da ülkedeki buğday ekim alanlarının 7,1 milyon metrekareye düştüğünü aktaran Çevik, "Buğday prim desteğini yukarıya taşımak zorundayız. Kıraç bölgelerde ise hem ürün hem de alan desteğine ihtiyaç vardır." dedi.

Bandırma Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek de borsa olarak yıl sonuna doğru lisanslı depoculuk konusunda temel atma aşamasına gelmeyi hedeflediklerini söyledi.

Tüm dünyada ticaretin kabuk değiştirdiğini dile getiren Tunçbilek, "İletişimin çok geniş olanaklara ulaşmasına paralel şekilde ihracatın da ufku açıldı. İhracat konusunda büyük tekellerin etkisi kırıldığı ve orta ölçekli kuruluşların pazarlama gerçekleştirmelerinin de önünün açıldığını memnuniyetle görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra ziyaretin anısına karşılıklı plaket ve hediyeler takdim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Konya Ticaret Borsasından Bandırma'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement