Kosova Heyeti Atso'da - Son Dakika
Yerel

Kosova Heyeti Atso'da

Kosova Tarım Bakanlığı Kırsal Kalkınma Departmanı Direktörü Hysni Thaqi ve beraberindeki heyet, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasını (ATSO) ziyaret etti.

22.10.2015 13:44

Kosova Tarım Bakanlığı Kırsal Kalkınma Departmanı Direktörü Hysni Thaqi ve beraberindeki heyet, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasını (ATSO) ziyaret etti.

ATSO'dan yapılan açıklamaya göre, konuk heyetle görüşen ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Barut, Kosovalı ziyaretçilere ATSO'nun tarihi hakkında bilgi verdi.

ATSO'nun Türkiye'nin en köklü ticaret ve sanayi odalarından biri olduğunu belirten Barut, "133 yıllık bir kurum olarak 40 bin düzeyinde üyemiz bulunuyor. Oda olarak çalışmalarımızı Antalya ekonomisi ve Antalya'nın çıtasını daha yukarı taşımak için sürdürüyoruz" dedi.

Antalya'da çok sayıda yabancı ortaklı şirket bulunduğunu ifade eden Barut, ATSO'ya kayıtlı iki de Kosova ortaklı firma bulunduğunu bildirdi. Barut, Kosovalı yatırımcıları Antalya'ya beklediklerini belirterek, "Kosova ve Balkan ülkeleri bizim kardeş ülkelerimizdir. Bu açıdan her anlamda bizim için çok değerli ülkelerdir. ATSO olarak da Balkan ülkelerine değer veriyor ve ticaret hacmimizi artırmak istiyoruz" dedi.

Antalya'daki turizm sektörüyle ilgili de bilgi veren Barut, yılda 13 milyonu aşkın turist ağırlayan Antalya'da, İspanya, Yunanistan ve Mısır gibi Akdeniz ülkelerinde bulunan toplam 5 yıldızlı otel sayısından daha fazla 5 yıldızlı tesise sahip olduğunu bildirdi.

Kosova Tarım Bakanlığı Kırsal Kalkınma Departmanı Direktörü Hysni Thaqi de Türkiye'nin Kosova için özel bir yere sahip olduğunu belirterek, bu ilişkilerin ticarete de yansımasını istediklerini kaydetti. Antalyalı yatırımcıları Kosova'ya davet eden Thaqi, ülkelerindeki yatırımcıları da Antalya'ya getireceklerini ifade etti.

Heyet daha sonra ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar ile de bir araya gelerek oda hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kosova Heyeti Atso'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement