Küçük Semih Artık Diyalize Değil, Okula Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Küçük Semih Artık Diyalize Değil, Okula Gidiyor

6 ay önce böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Semih Karabulut, artık haftanın 5 günü okulda arkadaşlarıyla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyor.

27.09.2011 10:40

Gümüşhane'de böbrek yetmezliği nedeniyle 6, 5 yıl boyunca haftada 3 gün diyaliz makinesine bağlandığı için okulunu aksatan, ancak 6 ay önce böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Semih Karabulut, artık haftanın 5 günü de okulda arkadaşlarıyla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Başbakan Erdoğan'ın 22 Nisan'da partisince Gümüşhane'de gerçekleştirilen mitingde, kürsüye çıkararak kamuoyuna tanıttığı böbrek nakliyle hayata tutunan Dumlupınar İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Semih Karabulut (13), çok çalışıp doktor olmak istiyor.

Anaokulu çağındayken böbrek yetmezliği teşhisiyle tedavi görmeye başlayan ve haftanın 3 günü Gümüşhane Develet Hastanesinde diyalize giren Semih Karabulut'un kaderi yaklaşık 6 ay önce Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi yetkililerinin sabah saatlerinde evlerini arayıp mutlu haberi vermesiyle değişmişti.

Yaşamını yitiren bir kişinin böbreğinin kendine nakledilebileceği haberinin mutluluğunu okul arkadaşlarıyla paylaşan Semih Karabulut, annesi Sevinç ve babası Ayhan Karabulut ile birlikte Ankara'ya gitmek üzere Gümüşhane Devlet Hastanesine ait ambulansla Trabzon Havalimanı'na gelmiş, buradan Sağlık Bakanlığı'na ait uçak ambulans ile Ankara'ya gönderilmişti.

Semih Karabulut, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Satılmış Satuk'un böbreğinin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde kendisine nakledilmesinin ardından sağlığına kavuşmuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 22 Nisan 2011'de Gümüşhane mitinginde annesi Sevinç ve babası Ayhan Karabulut ile platforma davet edip, organ nakli ile ilgili süreci anlatarak kamuoyuna tanıttığı Semih Karabulut, Erdoğan'dan Alex de Souza'nın kendisine verdiği imzalı formayı istemişti. Başbakan Erdoğan da Ankara'ya dönüşünün ardından sarı-lacivert formayı Semih'e göndermişti.

-ZOR YILLARI GERİDE BIRAKMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYOR-

Böbrek naklinin ardından geçen yaklaşık 6 aylık sürede tamamen sağlığına kavuşan Semih Karabulut, yaptığı açıklamada, okulların açılmasıyla birlikte haftanın 5 günü okuluna devam etmeye başladı. Yeni eğitim yılıyla sınıf arkadaşlarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Karubulut, "Arkadaşlarımı ve sıramı çok özlemiştim. Diyalize girdiğim dönemlerde zaman zaman okulumu aksatmış, eğitimden geri kalmıştım. Artık tamamen sağlığıma kavuştum, haftanın 5 günü okuluma devam etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Haftanın 3 günü diyalize girmek zorunda kaldığım o çok zor yılları geride bıraktım. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler ediyorum. Çok çalışıp, benim gibi hastalara yardım etmek için doktor olacağım" dedi.

Semih Karabulut, kendi başına okuluna gidip gelebildiğini, herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığını da sözlerine ekledi.

Bu arada, sınıf arkadaşları Semih'in sağlıklı bir şekilde aralarına dönmesinden dolayı sevinç yaşadıkları anlattı.

-"DERSLERİNE DÜZENLİ OLARAK DEVAM EDİYOR"-

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım ise Semih'in haftada üç gün diyalize girmesi dolayısıyla derslerinin aksadığını belirterek, "Hastalığı nedeniyle bazen okula gelemiyordu. Çok büyük sıkıntılar çekmişti, ancak bu sıkıntılar geride kaldı. Semih yaklaşık 6 ay önce çok başarılı bir böbrek nakli ameliyatı geçirdi. Bu ameliyattan sonra çok şükür ki böbrek uydu. Şu anda Semih'in hiçbir sıkıntısı kalmadı. Derslerine düzenli olarak devam ediyor. Başarılı bir öğrencimiz. Tabii bazı ufak tefek problemler oluyor. Okul yönetimi ile görüştük ve onlardan Semih'e kolaylık sağlamasını istedik. Zaten bizim eğitimimizin en önemli amaçlarından birisi de insanları hayata, topluma hazırlamaktır. Semih bundan sonraki yaşantısında inşallah daha başarılı olacak. Artık sıkıntıları yavaş yavaş atacak. Semih'e başarılar diliyoruz" diye konuştu.

- GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Küçük Semih Artık Diyalize Değil, Okula Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement