Kurtuluş Savaşı Kadar Zor ve Zahmetli Bir Süreçten Geçiyoruz" - Son Dakika
Güncel

Kurtuluş Savaşı Kadar Zor ve Zahmetli Bir Süreçten Geçiyoruz"

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, "Zeytin Dalı harekatını yürüttüğümüz bugünlerde ülke olarak en az Kurtuluş Savaşı kadar zor ve zahmetli bir süreçten geçiyoruz.

07.03.2018 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, "Zeytin Dalı harekatını yürüttüğümüz bugünlerde ülke olarak en az Kurtuluş Savaşı kadar zor ve zahmetli bir süreçten geçiyoruz." dedi.

Sözen, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin geçtiği zor ve zahmetli süreçte şehit aileleri, gaziler ve güvenlik korucuları olarak ordunun, devletin, milletin, hak ve hakikatin yanında yer aldıklarını kaydetti.

Türkiye'nin, içindeki ve dışındaki teröristlerden tamamen kurtulmak için adeta var oluş mücadelesi verdiğini aktaran Sözen, şunları belirtti:

"Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüttüğümüz bugünlerde ülke olarak en az Kurtuluş Savaşı kadar zor ve zahmetli bir süreçten geçiyoruz. Güvenlik korucuları olarak 40 yıllık terörle mücadele tarihimizde baskılara, tehditlere, şantajlara boyun eğmeyerek şehit ve gazi verme pahasına devletimizin yanında, ordumuz ve polisimizle beraber millete hizmet yolunda terörle ve teröristle mücadele ettiysek, bugün de bu mücadelenin içinde sonuna kadar yer alarak şehit ve gazi olma pahasına bu mücadelenin içinde olmaya devam edeceğiz. Sur'da, Cizre'de, Nusaybin'de, Şırnak erkezde, Hakkari'de çukur olaylarında PKK'yı püskürttüysek, bugün de askerimiz ve polisimiz ile Afrin'de PYD/ YPG'yi püskürtmek için elimizden geleni canımız ve kanımız pahasına yapacağız."

Sözen, Kürt ve Zaza kökenli güvenlik korucuları olarak Afrin'de yürütülen operasyonun Kürtlere zulüm yapan terörist unsurlara karşı yapıldığını çok iyi bildiklerini vurgulayarak, harekatın Kürtlere karşı yapıldığı ile ilgili yalanlara, operasyona gönüllü olarak katılarak cevap verdiklerini aktardı.

Sözen, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bu dedikoduları, bu söylentileri ortaya atanlar dostumuz değil, düşmanımızdırlar. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Bu ülkede yaşayan bütün etnik unsurlar kardeştir. Ay yıldızlı bayrağımız hepimizin bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti devleti hepimizin devletidir. Bizim başka devletimiz yoktur. Başka devlete de ihtiyacınız yoktur. Güvenlik korucuları olarak aile fertlerimiz ile birlikte son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadelenin içinde askerimiz ve polisimiz ile birlikte olmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurtuluş Savaşı Kadar Zor ve Zahmetli Bir Süreçten Geçiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement