Kuzey Kore'den Yeni Füze Denemesi! Bir Kez Daha ABD'ye Meydan Okudu - Son Dakika
Dünya

Kuzey Kore'den Yeni Füze Denemesi! Bir Kez Daha ABD'ye Meydan Okudu

Güney Kore, düşman kardeşi Kuzey Kore'nin yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Başarısız denemeye ABD'den anında cevap geldi.

29.04.2017 05:46  Güncelleme: 08:01

Kuzey Kore bir kez daha balistik füze denemesi yaparak Amerika Birleşik Devletleri'ne meydan okudu.

Güney Kore ordusu, düşman kardeşi Kuzey Kore'nin yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Füzenin başkent Pyongyang'ın kuzeyinden ateşlendiği ve birkaç saniye havada kaldığı belirtildi. Amerika Birleşik Devletleri de ilk gelen belirtilerin denemenin başarısı olduğunu ortaya koyduğunu öne sürdü.

Pyongyang yönetimi füze ve nükleer denemeleri nedeniyle başta ABD olmak üzere komşu ülkelerin büyük tepkisini çekiyor.

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA

ABD Pasifik Kuvvetleri Komutanlığı (PACOM) Sözcüsü Deniz Binbaşı Dave Benham, Kuzey Kore'nin yeni bir balistik füze denemesi yaptığını açıkladı.

PACOM'dan yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin yerel saatle cumartesi günü sabaha karşı gerçekleştirdiği balistik füze denemesinin başarısız olduğu, füzenin Kuzey Kore sınırlarını terk etmeden düştüğü bildirildi.

KN-17 adı verilen orta menzilli füzenin, Pukchang havaalanının yaklaşık 35 kilometre uzağına düştüğünün tahmin edildiği belirtildi.

TRUMP, TWITTER'DAN MESAJ VERDİ

Kuzey Kore'nin başarısız füze denemesinden kısa bir süre sonra ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medyada Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore bugün fırlattığı başarısız füze ile Çin'in ve onun saygın devlet başkanının arzusuna saygısızlık etmiştir." ifadesini kullandı.

TILLERSON YAPTIRIMLARLA TEHDİT ETTİ

Öte yandan, Amerikan Fox News kanalına konuşan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da "Yeni bir nükleer deneme yapması halinde Çin, Kuzey Kore'yi yaptırımlarla tehdit etti." değerlendirmesinde bulundu.

Çin yönetiminin bu konuda kendilerini temin ettiğini aktaran Tillerson, Kuzey Kore konusunda Pekin ile yakın bir işbirliği halinde olduklarına dikkati çekti.

Geçen sonbaharda 5'inci nükleer denemesini yapan Pyongyang yönetiminin yakın bir zamanda yeni bir nükleer deneme için hazırlandığı yönünde raporlar geldiği ifade ediliyor.

SON FÜZE DENEMESİ 16 NİSAN'DA

​Kuzey Kore, son balistik füze denemesini 16 Nisan'da gerçekleştirmişti. Füze denemesinin ardından bölgede ABD'nin askeri varlığı artırılmış, Güney Kore'ye THAAD savınma sistemleri yerleştirilmişti.

Kuzey Kore\'den Yeni Füze Denemesi! Bir Kez Daha ABD\'ye Meydan Okudu

Son Dakika Dünya Kuzey Kore'den Yeni Füze Denemesi! Bir Kez Daha ABD'ye Meydan Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement