Mahmut Övür Yeni Anayasayı Anlattı - Son Dakika
Güncel

Mahmut Övür Yeni Anayasayı Anlattı

Mahmut Övür Yeni Anayasayı Anlattı

Gazeteci-yazar Mahmut Övür, 16 Nisan'daki referandum ile Türk milletinin nasıl yönetilmek istediğine ilk kez karar vereceğini belirtti.

30.03.2017 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konuşmacı olduğu etkinlikte Övür, bugün elde ettiğimiz demokratik hakların anayasayla güvence altına alınması gerektiğini de vurguladı.

Yeni Anayasa ve referandum ile ilgili ayrıntılı bilgi vermek için Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşide gazeteci-yazar Mahmut Övür okurlarıyla buluştu. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve AK Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Korkut da katıldı.

"Millete İlk Kez Nasıl Yönetileceği Sorulacak"

Türkiye'nin nasıl yönetileceğinin millete ilk kez 16 Nisan seçimlerinde sorulacağını ifade eden Mahmut Övür, "1960 darbesi sonrası, belki bugün değişmesini istediğimiz sistemin temelleri atıldı. Son 50-60 yıllık tarihimizde sivil siyaset hiçbir zaman asker karşısında dik bir duruş sergilemedi. İlk defa Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat'a dik durarak, Türkiye'deki sivil aklın bürokrasi karşısındaki duruşunu tarihe not olarak düştü." diye konuştu.

"Yeni Bir Dünya Kuruluyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İslam coğrafyasının ilham kaynağı olduğunu belirten Övür, "Türkiye'nin, içinden geçtiğimiz süreçte, son 6 yılı iyi izlemesi gerekiyor. ABD'nin başını çektiği ekonomik ve siyasi krizle karşı karşıya kalan bir Batı bloğu var. Dünyanın zenginleri ve yoksulları arasında derin uçurumlar var. Dünyanın sistemi değişecek. 2010'dan beri İslam coğrafyası üzerinden sürekli bir düşmanlaştırma teorisi devreye girdi. El-Kaide ve DAEŞ'in ortaya çıkması buna örnektir. Burada Türkiye önemli bir rol oynuyor. Türkiye, Tunus'tan Mısır'a Endonezya'ya kadar bütün İslam coğrafyasında rol model olabilecek bir pozisyon yakaladı. Bunun ön lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. 2010 sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik diktatör ve otoriter algısının altında bu yatıyor. Erdoğan, 'Dünya beşten büyüktür' diyerek, yeni dünyanın en önemli siyasi yaklaşımlarından birini ortaya koymuştur. Bu yaklaşım, dünya aydınlarının 'Dünya nereye gidiyor' tartışma ve sorularına bir cevap niteliğindedir." ifadelerini kullandı.

"Ucube Bir Yapıyla Karşı Karşıyayız"

Yeni anayasaya neden ihtiyaç olduğunu açıklayan Övür, "16 Temmuz günü Almanya'daki 51 ulusal, yerel ve internet gazetesinde manşet Türkiye idi. Türkiye aleyhtarı bir sürü manşet çıkıyor. İspanya'dan İtalya'ya kadar bir el, Türkiye'ye yönelik algı operasyonu yönetmeye çalışıyor. Bunlara karşı bu ülkenin ayakta durması gerekiyor. Türkiye, mazlumlar açısından, dışarıya karşı bu saldırılara güçlü bir sistemle cevap vermelidir. Türkiye'nin, kuralları anayasa ile tarif edilmiş bir sisteme ihtiyacı var. Şu anda hiçbir sistem yok, ucube bir yapıyla karşı karşıyayız. Bugün elde ettiğimiz demokratik hakların bile güvencesi yok. Bunların anayasal güvenceye kavuşması gerekiyor. Türkiye'nin bu sistemi milletin onayından geçirip, güvenceye alması gerekiyor." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mahmut Övür Yeni Anayasayı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement