Manisa'nın İlçelerinde Zafer Bayramı Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Manisa'nın İlçelerinde Zafer Bayramı Coşkusu

Manisa\'nın İlçelerinde Zafer Bayramı Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramının 95. yıldönümü Manisa’nın Salihli, Kula, Sarıgöl, Kırkağaç ve Soma ilçelerinde de coşkuyla kutlandı.

30.08.2017 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramının 95. yıldönümü Manisa'nın Salihli, Kula, Sarıgöl, Kırkağaç ve Soma ilçelerinde de coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde büyük bir öneme sahip olan ve Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlanarak ülke topraklarının düşman işgalinden temizlenmesini sembolize eden 30 Ağustos Zafer Bayramı Manisa'nın Kula, Salihli, Sarıgöl, Kırkağaç ve Soma ilçelerinde de kutlandı.

Salihli'deki törenler

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yılı tüm yurtta olduğu gibi Manisa'nın Salihli ilçesinde de düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalar Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunum töreni ile başladı. Törende Kaymakam Turgut Çelenkoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe ve Belediye Başkanı Zeki Kayda tarafından anıta çelenkler sunuldu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Kamil Karameşe, "Mazisi şan, şeref ve zaferlerle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin cesaret ve kahramanlığının destanlaştığı, vatanın savunulması ve milletin bağımsızlığı uğrundaki azim ve kararlılığının göstergelerinden birisi olan, 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta Türk Ordusu'nun zaferi ile sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 95'inci yıldönümünü bir kez daha gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğu içindeyiz" dedi.

Törenin ardından Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe, Belediye Başkanı Zeki Kayda ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Rahim Burak Demir tebrikleri kabul ederken, kutlamalar hükümet konağı bahçesindeki ikram ile son buldu.

Kula'daki törenler

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yılı münasebeti Kula Kent Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunum töreni yapıldı. Sabah saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlama programına, Kula Kaymakamı Osman Güven, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, askeri erkan ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Asteğmen Mehmet Subay, "İşgal güçleri girdikleri her yerde adete tarihi kinleri kusarcasına kadınımıza, yaşlımıza, çocuklarımıza dünyada eşine az rastlanır işkence, zulüm ve hareketlerde bulunmuşlardır. İşte böylesine umutsuz görünen üzerimizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal ve onun dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak 'Ya istiklal ya ölüm' parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamışlardır. 30 Ağustos zaferini bize armağan eden kahramanlıklarla dolu tarihimiz, yeni bir çığır açan bayrağımız; korkusuzluğun, yurtseverliğin, bir efsanesi, bir destanı olmuşlardır. Sonsuza dek minnet ve şükranla anılacaklardır." şeklinde konuştu.

Çelenk sunumunun ardından Kula Kaymakamlığında Kaymakam Osman Güven ve Belediye Başkanı Hüseyin Tosun tebrikleri kabul etti.

Sarıgöl'deki törenler

30 Ağustos Zafer Bayramının 95. yıldönümü Sarıgöl'de de düzenlenen bir törenle kutlandı. Törenlerin ilk bölümünde Kent Meydanında bulunan Atatürk Anıtına Sarıgöl kaymakamı Çetin Kılınç ve Belediye Başkanı Necati Selçuk'un çelenklerini koymalarının ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlamını belirten konuşma Sarıgöl İlçe Jandarma Komutanlığında görevli J. Astsubay Çavuş Ebubekir Tekin tarafından yapıldı. İkinci törenin yapıldığı Şehitler anıtına ise protokol ve vatandaşlar birlikte yürüyerek gitti. Şehitler Anıtında, Bereketli İmamı Ali Aslan tarafından Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Duaların ardından Sarıgöllü şehitlerin anıtlarına protokol tarafından karanfiller konuldu.

Sarıgöl'de düzenlenen kutlamalara Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, ilçenin siyasi parti temsilcileri, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Şengel ve vatandaşlar katıldı.

Soma'daki törenler

30 Ağustos Zafer Bayramı Soma'da da kutlandı. Cengiz Topel Meydanı'ndaki kutlamaya Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program Soma Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen İlker Yağdıran'ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile devam etti. Yağdıran konuşmasında "30 Ağustos Zaferi, insanlık tarihi boyunca hür ve bağımsız yaşamış bulunan, nice devletler ve imparatorluklar kuran, devlet olmanın onuruna millet olmanın haysiyetine, vatan sevgisine, kutsal değerlerin yüceliğine erişmiş büyük Türk Milleti'nin, hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin ölmez anıtı olup, büyük asker ve devlet adamı, ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, bağımsızlık umudunu hiç kaybetmeyen kahraman milletimize ve şanlı tarihimize sunduğu müstesna bir armağandır." dedi.

Meydandaki törenin ardından Kaymakam Ahmet Altıntaş ve Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Kutlamalar şehitlik ziyareti ile sona erdi.

Kırkağaç'taki törenler

Kırkağaç Kaymakamlığı'nda tebriklerin kabulüyle başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yılı Cumhuriyet Meydanında yapılan sade bir törenle kutlandı.

Kutlama programına Kırkağaç Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, askeri personel, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende Kırkağaç Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi ve Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 6. Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığında görevli Jandarma Üsteğmen Mustafa Çağrı Baş, Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Meydandaki törenin ardından protokol üyeleri şehitliği ziyaret etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manisa'nın İlçelerinde Zafer Bayramı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement