Mardinli Ve Suriyeli Çocukları "FUTBOL Birleştirir!" - Son Dakika
Güncel

Mardinli Ve Suriyeli Çocukları "FUTBOL Birleştirir!"

Mardinli Ve Suriyeli Çocukları "FUTBOL Birleştirir!"

Goethe Enstitüsü'nün destekleyici "göç ve uyum programı" çerçevesinde hayata geçirilen "Futbol Birleştirir!" projesi, Suriyeli gençleri yerel akranları ile birleştirmek ve güven içinde yaşayacakları bir ülke arayışlarına yardımcı olabilmek arzusuyla Mardin'de hayata geçirildi.

06.12.2016 15:42  Güncelleme: 15:43

Her Yerde Sanat Derneği işbirliği ile gerçekleşen proje kapsamında Haziran 2016'da 72'si Türk, 63'ü Suriyeli çocuklardan oluşan 135 kişilik bir futbol takımı kuruldu. FC Mardin Birlik takımı; 7-8 Aralık'ta İstanbul'da Beşiktaş ve Fenerbahçe yıldız takımlarıyla seyirciye açık dostluk maçları yapacak.

"Futbol Birleştirir!" projesi, futbol eğitim ve müsabakaları aracılığıyla Suriyeli gençlerin toplumsal entegrasyonuna katkı sağlamak amacıyla; sivil toplum örgütü çalışmalarının ağırlıklı olarak kadın ve çocuklara yönelik olduğu Mardin'de hayata geçirildi. Savaş nedeniyle ülkesini terketmek zorunda kalan ve Mardin ilinde yaşayan genç erkekler ile Mardinli gençlere yönelik proje; Suriyeli gençleri, aynı şehri paylaştıkları yerel halktan gençlerle bir araya getirerek her iki taraf için de birlikte yaşama olgusuna yeni bir bakış açısı kazandırıyor. Ergen ve yetişkin erkekler futbol eğitimlerine ve müsabakalarına katılma imkanı sağlayan "Futbol Birleştirir!" projesi, beraber geçirilen kaliteli zaman sayesinde takım ruhunu ve birlikte başarma duygusunu aşılıyor.

Proje kapsamında; İstanbul'dan bir futbol projesi koordinatörü ve iki profesyonel futbol antrenörü görevlendirildi. Mardin'de yerleşik olan yerel antrenörlerle işbirliği yapan ekip, 72 Türk, 63 Suriyeli oyuncu olmak üzere toplam 135 kişilik bir futbol takımı kurdu.

Eylül 2016 sonuna kadar haftada ortalama 5 kez, hafta içi gerçekleştirilen antrenmanlar, okulların açılmasıyla birlikte haftada üç kez, akşamları veya hafta sonları gerçekleştirildi. Ailelerin olumlu desteklerinin de büyük katkı sağladığı "Futbol Birleştirir!" projesinde çekingenlik gösteren Suriyeli gençler, futbolun birleştiren özelliği sayesinde özgüven kazanırken, yapılan çalışmalarla yerel takım arkadaşlarının önyargıları da yıkıldı. Antrenmanlar dışında düzenlenen sosyal etkinliklerle de desteklenen proje sayesinde; gençler zamanla karşılıklı saygı çerçevesinde sağlam arkadaşlıklar kurdular, farklı dilleri konuşmalarına rağmen futbolun evrensel 'dili' ile anlaştılar.

Mardin'de faaliyet gösteren Her Yerde Sanat Derneği'nin, uygulama süresince koordinatör ve antrenörlere destek sunduğu projenin son etkinliği olarak, projeye destek veren Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin yıldız takımı oyuncuları ile dostluk maçları yapılacak. 7-8 Aralık 2016 tarihlerinde, FC Mardin Birlik'in 25 başarılı oyuncusu, Fenerbahçe ve Beşiktaş'la İstanbul'da yapılacak bu maçlarda takımlarını temsil etme imkanını yakalayacaklar. FC Mardin Birlik'in, 7 Aralık Çarşamba günü 12:30'da Beşiktaş Çilekli Spor Tesisleri'nde Beşiktaş'ın, 8 Aralık Perşembe günü 15:00'te ise Dereağzı Tesisleri'nde Fenerbahçe'nin yıldız takımlarıyla karşılaşacağı maçlar, sporseverler tarafından izlenebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mardinli Ve Suriyeli Çocukları 'FUTBOL Birleştirir!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement