Merkel'den "Pkk'ya Destek" Eleştirisine Yanıt - Son Dakika
Güncel

Merkel'den "Pkk'ya Destek" Eleştirisine Yanıt

Merkel\'den "Pkk\'ya Destek" Eleştirisine Yanıt

– Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye tarafından dile getirilen "Almanya PKK terörü ile yeterince mücadele etmiyor" şeklindeki eleştirilere yanıt verdi.

23.11.2016 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye tarafından dile getirilen "Almanya PKK terörü ile yeterince mücadele etmiyor" şeklindeki eleştirilere yanıt verdi. Bütçe görüşmeleri sırasında Sol Parti Milletvekili Sahra Wagenknecht'in Türkiye ile ilişkiler konusundaki eleştirilerine yanıt veren Merkel, Almanya'nın terörle etkin mücadele etmediği iddialarını geri çevirdi.

Yargı kararına saygı vurgusu

Almanya'da muhtemel PKK destekçilerine yönelik 4 bini aşkın soruşturma yapıldığını hatırlatan Merkel, hukuk devletinde yargının verdiği karar ne yönde olursa olsun saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Almanya'nın diğer AB ülkeleri gibi teröre karşı mücadele ettiğini vurgulayan Merkel, Türkiye ile makul bir şekilde iş birliği yapmak istediklerini ancak insan hakları ihlali gibi konuları da gündeme getirmekten çekinmeyecekleri belirtti.

"Basın özgürlüğünün kısıtlanması haklı gösterilemez"

Türkiye'de basın özgürlüğünün kısıtlanmasına yönelik girişimleri ve toplu tutuklamaların haklı gösterilemeyeceğini belirterek, bu tür uygulamaları eleştirdiklerini kaydeden Merkel, ancak Türkiye ile diyalogun sürdürülmesinden yana olduklarını da vurguladı. - Dortmund

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Merkel'den 'Pkk'ya Destek' Eleştirisine Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement