Mersin'de İsrail Protestosu - Son Dakika
Güncel

Mersin'de İsrail Protestosu

Mersin\'de İsrail Protestosu

Mersin'de İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırı, cuma namazı sonrası düzenlenen gösteriyle protesto edildi.

16.11.2012 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırı, cuma namazı sonrası düzenlenen gösteriyle protesto edildi.

Cuma namazı sonrası Hz. Ebubekir Camii önünde Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde düzenlenen gösteriye, yüzlerce kişi Filistin bayraklarıyla katıldı. Aralarında çok sayıda öğrencinin de bulunduğu kalabalık, sık sık tekbir getirerek Filistin'e destek sloganları atarken, İsrail'e ise lanet yağdırdı.

Açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Mersin Şube Başkan Yardımcısı Murat Seskin, işgalci İsrail'in yine Müslüman Filistin halkına yönelik acımasız bir katliama giriştiğini söyledi. İsrail yönetiminin tahrif edilmiş Tevrat'tan esinlenerek 'bulut sütunu' adını verdiği saldırı sonucunda Filistin halkının seçmiş olduğu temsilcisi, Hamas'ın öncü kadrosundan Ahmet Cebari ve birçok sivilin şehit olduğunu kaydeden Seskin, "Halkımız bilmeli ki, bu bölgede akan bütün kanın, bütün iç savaşların ve bütün terör olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail vardır. Siyonist İsrail yönetimi bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapkın bir inanca sahiptir. İsrail'in kurulduğu günden bu yana izlediği politika değişmemiştir. İsrail, Türkiye'ye ait toprakların da içinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı, kendi kutsal ülkesi olarak görmekte ve bunları ele geçirebilmek için her türlü yönteme başvurmaktadır" dedi.

Seskin, konuşmasında, İslam ülkelerinin İsrail ile olan ilişkilerini tamamen koparma çağrısında da bulundu. Açıklamanın ardından kalabalık tekbir sesleri arasında İsrail bayrağını ateşe vererek yaktı. Eylem daha sonra olaysız olarak sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de İsrail Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement