MHP Lideri Bahçeli: "Rabia İşareti" Başbakan'ın Yeni Hobisi Olmuştur - Son Dakika
Güncel

MHP Lideri Bahçeli: "Rabia İşareti" Başbakan'ın Yeni Hobisi Olmuştur

MHP Lideri Bahçeli: "Rabia İşareti" Başbakan\'ın Yeni Hobisi Olmuştur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarında "Rabia işareti" yapmasını, "Başbakan Erdoğan Mursi'nin derdine düşmüştür MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarında "Rabia...

24.08.2013 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarında "Rabia işareti" yapmasını, "Başbakan Erdoğan Mursi'nin derdine düşmüştür MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarında "Rabia işareti" yapmasını, "Başbakan Erdoğan Mursi'nin derdine düşmüştür. Böylelikle Mısırla da arayı açmıştır. Rabia işareti Başbakan'ın yeni hobisi olmuştur. Dört yaparak kendini aklamanın hevesindedir. Sanki İhvan'ın Türkiye temsilciliği gibi çalışmakta, arkası arkasına beyanatlar vermekte, yas genelgeleri yayınlamaktadır" sözleriyle değerlendirdi.

MHP lideri Bahçeli Milli Değerleri Koru ve Yaşat Açık Hava Toplantıları kapsamında 5. mitingini Konya Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirdi. "Türkçe" temalı yaptıkları mitingin hazırlık aşamasında emeği geçen MHP'lilere teşekkür eden Bahçeli, "Türkçe susarsa Türklük duracaktır. Türkçe susarsa Yüce Dinimiz iyice mahzunlaşacaktır, iyice garipleşecektir. Türkçe zayıflarsa, Türk ve İslam alemi tamiri, tarifi ve tahsisi imkansız zarar ve ziyanlarla yüze yüze kalacaktır" diye konuştu.

-"VATAN ELDEN GİDİYOR FARKINDA MISINIZ?"-

Kendisini dinleyen yoğun kalabalığa, "Türkçe'nin itibarını, iddiasını ve mevkisini daha da yukarılara taşımaya hazır mısınız? Türkçe'nin dokunulmazlığını ve tarihi haklarını savunmaya var mısınız? Türkçe'yle çağa damga vurmaya, Türkçe'yle insanlığa yön vermeye kararlı mısınız? Ana dilde eğitim lobisine, terörist ve bölücü iştahlara engel olmaya her şeyinizle inançlı mısınız?" diye soran Bahçeli "evet" cevabını aldı.

Türk milletinin egemenlik haklarını hazmedemeyenlerin Türkçe başta olmak üzere, milli ve manevi değerlere saldırdığını belirten Bahçeli, "Etnik ve mezhep kışkırtıcılığına soyunan, kavga ve çatışma çıkarmak için fırsat kollayan nifakın elebaşları faal haldedir. Bugünlerde milli ve manevi değerlere küfür modadır. Bugünlerde milliyetçiliğe hakaret, Türk kimliğine nefret popülerdir" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti hükümetinin Türkiye'yi mahvettiğini söyleyen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Türk milletini "darp etmek" ve "36 parçaya ayırmak" için adeta çırpındığını savundu. AK Parti ve PKK terör örgütünün işbirliği içinde olduğunu kaydeden Bahçeli, "Abartısız söylemek isterim ki, hükümet çıldırmış, aklını oynatmıştır. İmralı canisi stratejik ortak mertebesine çıkarılmış, yattığı hücresinin şartları hevesle iyileştirilmiştir. Artık itinayla, özenle bakılan, şehitlerimizin kemiklerini sızlatma pahasına bir dediği iki edilmeyen azılı bir terörist karşımızdadır. Ne var ki, bir caninin, bebekleri katleden bir insanlık suçlusunun, bu seviyelere gelmesi AKP için utançtır, yüz karasıdır ve asla peşini bırakmayacak günahıdır" ifadelerini kullandı.

AK Parti'ye oy veren vatandaşlara seslenen Bahçeli, "Muhterem kardeşlerim alenileşmiş kepazeliklere nasıl rıza göstereceklerdir? Umut diyerek destek verdikleri partilerinin bölücülerin oyuncağı, küresel kanlı projelerin uşağı olmasını nasıl içlerine sindireceklerdir? AKP'ye bir nedenle destek vermiş kardeşlerim, Başbakan'ın bir sebeple arkasında durmuş saygıdeğer Konyalı hemşerilerim sizleri anlıyorum, ancak vatan elden gidiyor farkında mısınız?" diye sordu.

-"ORTADA TERÖRİSTLERİN HAİN NİYETLERİNE KARŞI DURACAK GÜVENLİK GÜCÜ DE PEK GÖRÜLMEMEKTEDİR"-

Başbakan Erdoğan'ın dik durmakla övündüğünü söyleyen Bahçeli, gerçekte Erdoğan'ın başının yerden kalkmadığını ve herkesle hasım hale gelen bir siyaset ayıbı gerçekleştirdiğini savundu.

PKK'nın doymak bilmeyen iştahıyla Türkiye'yi istediğini anlatan Bahçeli, "PKK tehdit ediyor, hakaretleri sıralıyor, gözdağı veriyor. Ama AKP'nin felç halini, dilini yutmuş gibi durmasını, tencere-tava havasına dalmasını olağan karşılıyor musunuz?" dedi.

Bu gün yaşananlardan, AK Parti'ye oy vermiş vatandaşların rahatsız olduğunu söyleyen Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Başka türlüsü de zaten akli, vicdani ve İslami ölçülere sığmayacak, sığamayacaktır.

Aylardır şehit haberi gelmiyor, doğrudur. Aylardır bilindik kanlı saldırı haberleri duyulmuyor, ciğerlerimizi dağlayan kayıplar yaşanmıyor, bu da doğrudur. Bu kapsamda sevindiğimiz tartışmasızdır, bunda da bir sorun yoktur. Askerimize, polisimize, masum sivil vatandaşlarımıza yönelik cinayetlerin olmaması bizleri kesinlikle memnun etmektedir.

Şimdilik, analarımızın gözyaşlarının akmaması, bayrağa sarılı şehit naaşlarının vatan topraklarına emanet edilmemesi gayet olumludur. Fakat ortada, teröristlerin hain niyetlerine karşı duracak güvenlik gücü de pek görülmemektedir. AKP Türk devletinin gücünü aşındırmış ve yere çalmıştır. Askerimizi karakollara, kışlalara çekmiş, meydanı müptezellere terk etmiştir. PKK her tarafta rahata ermiştir. Önündeki engeller süreç ihanetiyle kaldırılmıştır."

-"BAŞBAKAN HANGİ DELİKTESİN?"-

Çözüm sürecine ve Akil İnsanlar heyetine eleştirilerini sürdüren Bahçeli şu soruları soru:

"PKK'nın tezlerini fellik fellik gezdikleri yerlerde anlatan, sonrada ellerine tutuşturulan terörist dayatmalarını rapor diye yutturmaya çalışan 63'lükler neredesiniz? 8 Mayıs'tan itibaren PKK gidiyor diye geceli gündüzlü dağlardan, bayırlardan ve vadilerden haber yapan, militanlarla göstermelik pozlar veren, barış geliyor yaygarası koparan fırsatçılar, kalpsizler, haysiyetsizler, utanma nedir bilmeyen çürümüşler neredesiniz? Süreç iyi gidiyor diyen yıkımdan sorumlu Başbakan Yardımcısı başta olmak üzere, AKP'nin mayasında leke olan bazı Kandil kontenjanlı sözcüleri ve ilgili bakanları neredesiniz? Baldıran zehri içmekten bahseden, her şeyi göze almaktan dem vuran Başbakan hangi deliktesin? Çözüm sürecinin toz bulutu altında kalıp da basiretleriyle yollarını ayıranlar, acaba geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde meydana gelen ve 8 kişinin ölümüne, 10'a yakın kişinin de yaralanmasına yol açan kanlı olayı nasıl yorumlayacaklardır? Başbakan Erdoğan PKK'nın zorla dağa militan çıkarmasına direnen ve itiraz eden Uğurlu ailesinin çığlığını ne zaman duyacak ve terörün zorbalığına sesini daha hangi hallerde yükseltecektir? PKK ulu orta militan kadrosunu tahkim ederken, dağa çıkışlar son yılların en kabarık rakamına fırlamışken terörün sonlandığını, barışın geldiğini söylemek alçaklık değilse eğer, milletimizle alay etmek değil midir? Ayrılmaya, bölünmeye kapalı ve karşı duran Kürt kökenli kardeşlerimi PKK'nın insafına terk etmek, onları canavarların eline bırakmak insanlığın ve hükümet olmanın neresinde yazılıdır? İleri demokrasinin BOP mürekkebiyle yazılmış sayfalarında Türk milletinin un ufak olması mı buyrulmaktadır?"

-"DEMOKRATİKLEŞME PAKETLERİ HAZIRLANARAK PKK'DAN AMAN DİLENMEKTEDİR"-

Kürt kökenli vatandaşların, Türk milletinin eşit ve onurlu birer mensubu olmaktan, ne PKK'nın ne BDP'nin ne de AK Parti'nin engelleyebileceğini söyleyen Bahçeli, "PKK vahşi bir terör örgütü olup asla ve kat'a Kürt kökenli kardeşlerimin temsilcisi, savunucusu, hamisi ve himaye edeni değildir, olmamıştır, olmayacaktır" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin cumhuriyet tarihinin en başarısız, en yalancı ve en istismarcı hükümeti olduğunu iddia eden Bahçeli, iç ve dış politikada tam bir iflas yaşandığını, sosyal hayatın kan kaybettiğini ve sosyal barışın yoğun bakımda olduğunu belirtti.

Suçlulara gün doğduğunu söyleyen Bahçeli, "Başbakan'ın tahrik ve ucube teşvikleriyle aynı apartmanda oturan komşular birbirini gammazlamaktadır. Genelkurmay Başkanları terörist olarak suçlanmakta, asıl teröristler barış gönüllüsü, pazarlık ortağı, çözüm tarafı olarak gösterilmektedir. Heybeliada Papaz Okulu açılmanın eşiğindedir. Demokratikleşme paketleri hazırlanarak PKK'dan aman dilenmektedir" diye konuştu.

Hukuk gemisinin batmak üzere olduğunu savunan Bahçeli, mahkemelerin siyasi baskı, telkin ve yönlendirme kapanında olduğunu söyledi.

-"FAİZ VE RANT DEMEK AKP VE BAŞBAKAN ERDOĞAN DEMEKTİR"-

Ekonomideki durumla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, Türkiye'nin tarımda kendi kendine yeten bir ülkeyken, AK Parti hükümeti ile Arjantin'den mısır, Ukrayna'dan buğday, Şili'den angus ithal edildiğini aktardı. Türkiye'nin bir tarım ülkesi olmasına rağmen saman ithal eden bir duruma gelmesinin Konyalıya saygısızlık ve nankörlük olduğunu kaydeden Bahçeli, "Özellikle ayçiçeği üreticimiz mağdurdur ve uzanacak el beklemektedir.

Konyalı kardeşim borçludur. Konyalı kardeşim geleceğinden umutsuzdur. 2002 yılına göre iç ve dış borç miktarı 2,5 kat artmıştır. AKP iktidara geldiğinde vatandaşlarımızın bankalara borcu 2,2 milyar lira iken, bu tutar yaklaşık 100 kat yükselmiştir. Halen kredi kartını ödeyemeyen, feryat figan ederek çare arayan 1 milyon 590 bin 304 kardeşimin 4 milyar borcu içler acısı bir manzarayı resmetmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Borsanın üçte ikisinin yabancıların elinde olduğunu, bankalarda ve sigorta şirketlerinde yabancıların hakim olduğunu anlatan Bahçeli, "Sizler kaybederken, Başbakan'ın daha düne kadar sarmaş dolaş olduğu faiz lobisi kazanmakta, küresel aç gözlüler palazlanmaktadır.

Faiz lobisine meydan okuyan Başbakan, şu işe bakınız ki, faizlerin artmasına çanak tutmaktadır. Çünkü faiz lobisine esasen boynu kıldan incedir. Bakmayın siz atıp tutmalara, faiz ve rant demek AKP ve Başbakan Erdoğan demektir" ifadelerini kullandı.

-"MİLLİ ÇIKARLARI GÖZETMEMENİN İSMİ DEĞERLİ YALNIZLIK OLARAK İFADE EDİLMİŞTİR"-

"O halde bu hükümete ne kadar daha tahammül edilecektir?" diye soran Bahçeli, "Başbakan'ın döktüğü sanal gözyaşlarına, her zora girdiğinde, her bunalıma düştüğünde ekranlara çıkıp ağlamasına daha ne zamana kadar aldanılacaktır?" dedi.

Musibetlerin bir bir Türkiye'nin başına üşüştüğünü belirten Bahçeli, "Etrafımız ateş topuna dönüşmüş, komşu coğrafyalar kan deryası, bomba diyarı ve barut fıçısı haline gelmiştir. ve Türkiye, hükümetin sözde ön alan aktif dış politika balonuyla yalnızlığa gömülmüştür. Buna da şimdilerde "değerli yalnızlık' adını vermişlerdir. Milli çıkarları gözetmemenin ismi değerli yalnızlık olarak ifade edilmiştir. Elbette AKP yapayalnızdır. Elbette AKP dönüşü olmayan yolda tüm gemilerini yakmıştır. Fakat Türk milleti yalnız değildir. Türk milleti çaresiz, bir başına ve onun bunun kafa tutacağı, azarlayıp hafife alacağı, arkasından da kullanıp bir kenara atacağı tesadüfü kalabalık değildir" açıklamasında bulundu.

-"KİMYASAL SİLAH KULLANIMINI KINIYOR, KİM YAPTIYSA BUNUN CEZASIZ KALMAMASINI KONYA'DA BEYAN EDİYORUM"-

Hükümetin, komşu coğrafyalardaki hiçbir gelişmeye doğrudan veya dolaylı bir şekilde müdahale edemediğini belirten Bahçeli, bu durumun Türkiye'nin boynunu büktüğünü söyledi.

Suriye'de iç savaşın tüm vahşetiyle sürdüğünü belirten Bahçeli, "Artık ölümler otomatiğe bağlanmış, seri cinayetler olağanlaşmıştır. Bu ülkede birkaç gün önce kimyasal silah kullanılması caniliğin daniskası olarak hafızalara kazınmıştır. İnsanlık vicdanı, uluslararası toplum körpe yavruların, küçücük çocukların ve diğer masum sivillerin sarin gazıyla katledilmesine gözü kapalı durmamalıdır. Şam idaresinin cinayetleri, muhaliflerin vahşiliği Suriye halkını ölüm vadisinde canlı hedef yapmıştır. Kimyasal silah kullanımını kınıyor, kim yaptıysa bunun cezasız kalmamasını Konya'da beyan ediyorum" dedi.

-"BAŞBAKAN ERDOĞAN MURSİ'NİN DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"-

Mısır'da yaşanan olaylara da değinen Bahçeli, askeri darbenin Nil nehrini kana boyadığını belirtti. "3 Temmuz'dan beri Firavun geceli gündüzlü insan canına kıymaktadır" diyen Bahçeli şöyle devam etti:

"Şüphesiz bu olanlarda Mursi'nin de parmağı vardır. Nihayetinde Mursi zihniyeti Mısır'ın bu hale gelmesinde pay sahibidir. Hele ki, taraflarına aklıselimi, sakinliği ve sağduyuyu tavsiye etmemesi ve bunun yanında ölümün üzerine kurşun asker gibi sevk etmesi insanlıkla bağdaşmamaktadır. Başbakan Erdoğan Mursi'nin derdine düşmüştür. Böylelikle Mısırla da arayı açmıştır. Rabia işareti Başbakan'ın yeni hobisi olmuştur. Dört yaparak kendini aklamanın hevesindedir. Sanki İhvan'ın Türkiye temsilciliği gibi çalışmakta, arkası arkasına beyanatlar vermekte, yas genelgeleri yayınlamaktadır.

Sayın Başbakan, sana sesleniyorum; Kerkük'te de kan dökülüyor, haberin var mıdır? Ramazan ayında Irak'ta çoluk çocuk demeden 718 masum insanının öldürüldüğünden bilgin var mıdır? Doğu Türkistan'da soydaşlarımızın sistematik olarak yok edilmesinden malumatın var mıdır? Mısır'daki Esma'ya ağlayabilirsin, ama Türk milletinin nice Esmaları, Ayşeleri, Fadimeleri, Haticeleri gelinlik çağlarında rahmeti rahmana kavuşurken hiç bu kadar duygulandın mı? Sorarım sana, darbeci Sisi'yi Mayıs ayında Türkiye'de ağırlarken aklın nereydi? Hüsnü Mübarekle devrilmeden kısa süre evvelinde muhabbetle kucaklaşırken şuurun açık mıydı? Kaddafi'nin, işkenceyle öldürülmeden önce bizzat elinden insan hakları ödülü alırken kendinde miydin? Esad'a kardeşim, dostum derken, ortak bakanlar kurulu toplantıları yaparken hiç bugünleri düşündün mü?"

-"BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN BİR AÇIĞI MI VARDIR?"-

Başbakan Erdoğan'ın Mısır'daki askeri darbenin arkasında İsrail olduğunu belirten sözleri üzerine ABD tarafından gelen kınamaya değinen Bahçeli, "Başbakan, reste ve azarlamaya karşı hala alttan almaktadır. Peki bu şahıs, herkese laf yetiştirirken ABD'nin darbeyi onaylayan tutumuna, demokrasiye kefen biçen yaklaşımlarına, yanlışlarına ve hakaretamiz çıkışlarına nereye kadar durgun, suskun ve ezik halde kalacaktır? Başbakan Erdoğan'ın bir açığı mı vardır? Başbakan Erdoğan rehin mi alınmıştır?" şeklinde konuştu.

Öte yandan, miting öncesinde parti genel merkezine araçla yapılan saldırı nedeniyle, Miting alanında ve Bahçeli'nin konuşmasını yaptığı platformda geniş güvenlik önlemleri alındı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP Lideri Bahçeli: 'Rabia İşareti' Başbakan'ın Yeni Hobisi Olmuştur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement