MHP Milletvekili Başkan'dan "Beyaz Toros" Eleştirisi - Son Dakika
Politika

MHP Milletvekili Başkan'dan "Beyaz Toros" Eleştirisi

MHP Milletvekili Başkan\'dan "Beyaz Toros" Eleştirisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçelinin Baş Danışmanı ve Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, ‘beyaz Toros’ tartışmaları ile ilgili olarak, “Türkiye Cumhuriyeti başbakanları bu tür tehditler yapmazlar” dedi.

22.10.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçelinin Baş Danışmanı ve Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, 'beyaz Toros' tartışmaları ile ilgili olarak, "Türkiye Cumhuriyeti başbakanları bu tür tehditler yapmazlar" dedi.

Tokat Sanayi Sitesi'nde seçim çalışmalarına devam eden MHP Tokat Milletvekili Başkan, esnafları ziyaret ederek sohbet etti. Tokat Sanayi Sitesi'nin geri kalmasındaki birinci sebebin düzenli bir yol aksının olmamasından kaynaklandığını ileri süren Başkan, "İkincisi Sigara Fabrikası gibi ya da meyve suyu fabrikasının buradan taşınması ile o fabrikanın ihtiyacı olan makineler tamirler sanayide bir iş oluyordu. Aynı zamanda oraya gelen kamyonlarda önemli bir iş imkanı sağlıyordu. Tokat Sigara Fabrikamıza sadece 100 kamyon mal taşıyordu. Dışarıdan gelenlerle birlikte 250-300 kamyonun sanayiye önemli girdisi oluyordu. Sanayi de caddeler gördüğünüz gibi boş, iş yok. Nasıl olsa oyumuzu alıyoruz diye siyasetçiler buralarla ilgilenmemişler, doğru dürüst ziyaret bile etmemişler. Tokat her geçen gün kan kaybediyor" dedi.

Abdurrahman Başkan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van mitinginde, "AK Parti iktidardan inerse buralarda terör çeteleri ya da eskiden olduğu gibi beyaz Toroslar dolaşacak" sözleri ile başlayan tartışmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamaları üzüntü ile karşıladığını ifade eden Başkan, "Türkiye Cumhuriyeti başbakanları bu tür tehditler yapmazlar. Onlar icra makamıdır, zaten çözecek olan odur. Yeniden beyaz Toros gelir ne demek? Siz beyaz Toros ile neyi ifade ediyorsunuz? Hangi günlere vurgu yapıyorsunuz? O günler geçti diyorsanız bunu yeniden anlatmanın ne anlamı var? Bu şantajla oy. Yani artık tek başlarına iktidar olamayacaklarını anladıkları için tek başına iktidar olabilmek adına ne varsa biraz Makyavelistçe kullanıyorlar. Makyavel e mezarından kalksa AKP'yi gördüğü zaman bunlardan benden daha beter diyebilir duruma geldi. Türkiye'nin bunlardan hızla kurtulması lazım. Önce Türkiye'nin hukuk devleti olması lazım, demokrasi herkese lazım. Beyaz Toros benzetmesi ile 'ironi yaptım', o günler geride kaldı diyor. Ama orada tam tersi anlatmasından direkt şantaj yapıyor. Biz gidersek bunlar gelire getiriyor. Türkiye artık belirli şeyleri geride bırakmıştır. Hiçbir şekille Türkiye'nin geriye doğru gidişi yoktur. Türkiye bizim iktidarımızda emin adımlarla ileriye doğru gidecektir" diye konuştu.

"MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ NEYE HAYIR DEMİŞ?"

Başkan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirerek, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Milliyetçi Hareket Partisi neye 'hayır' demiş? MHP ülkenin bölünmesine, Cumhuriyetin değiştirilmesine, haksızlığa, rüşvete, yolsuzluğa hayır demiş. Bunun dışında demiş olduğu hayır yok. Anayasa'nın 4 maddesinden bahsediyor. Anayasa'nın 4 maddesinin bana göre Davutoğlu da değiştirilmesini istemiyor. 17-25 Aralık bakanların Meclis'te oylandığı zaman Davutoğlu gelmedi. Yani bakanların 4'ünün Yüce Divan'a gitmesini isteyen de Davutoğlu idi. Cumhurbaşkanının yasal sınırları içerisinde olmasını zaten isteyen Davutoğlu. Çözüm süreci zaten bitmiş batmış. Her gün şehit haberleri. Tokat 7 tane evladını şehit verdi. Artık Türkiye'de siyasetçilerin beyanın düzgün olmasına dikkat etmemiz lazım. Gelecek nesli yalanlarla kandırmamız lazım. CHP 32 günü işgal etti. Eğer 32 gün boyunca koalisyon kurulmayı becermeye çalıştı. Beceremediği zaman deseydi ki 10-15 gün sonra koalisyon görüşmelerini bitiriyoruz diye. O zaman Davutoğlu, hükumeti kurma görevini iade edecekti. Belki Kılıçdaroğlu'na gelecekti. Bence CHP ile AKP farklı gözükse de bence birbirlerinin aynı olduklarını, bunların belki de bir sonrakinde başka senaryoların içerisinde birlikte olduklarını düşünüyorum. MHP lideri ülkesi için fayda sağlayacak her şeye gövdesinin altına koyar. Ama memleketi böldürecek bir işlem varsa da buna genel başkanımız dahil olmak üzere MHP'nin hiçbir ferdi buna razı gelmez." - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Milletvekili Başkan'dan 'Beyaz Toros' Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement