MHP'nin Seçim Listesinde Dikkat Çeken İsimler - Son Dakika
Güncel

MHP'nin Seçim Listesinde Dikkat Çeken İsimler

7 Haziran seçimleriyle ilgili MHP'nin aday listesi netleşti. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday gösterilmesi listenin tek sürprizi olarak karşılandı.

07.04.2015 18:34  Güncelleme: 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015 seçimlerinde MHP'nin milletvekili aday listesi netleşti. Devlet Bahçeli, Osmaniye'den aday oldu. Listede dikkat çekici isimler şöyle;

EKMELEDDİN İHSANOĞLU

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimine 14 partinin ortak adayı olarak katılan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, MHP İstanbul milletvekili adayı oldu. İhsanoğlu İstanbul 2. Bölge'den birinci sıra adayı olarak seçimlere girecek.

SAFFET SANCAKLI

MHP'de dikkat çeken isimlerden biri de eski Milli Futbolcu Saffet Sancaklı oldu. Sancaklı, Kocaeli'nden 1. sırada aday olarak gösterildi.

DURMUŞ YILMAZ

MHP'den aday olarak dikkat çeken isimlerden biri de eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz oldu. MHP tarafından doğduğu il Uşak'ta 1'inci sırada adayı gösterildi. MHP, 2011 genel seçimlerinde Uşak'ta %16 oy almış ve bu kentten milletvekili çıkaramamıştı. Uşak'ta yaklaşık %50 oy alan AK Parti 2, yaklaşık %30 oy alan CHP ise 1 milletvekili çıkarmıştı.

OYUNCU MEHMET ASLAN

'Gazinocular Kralı' olarak bilinen Fahrettin Aslan'ın oyuncu oğlu Mehmet Aslan da İstanbul 2. Bölge'de 6. sıradan aday gösterildi. Aslan, son dönemde oyuncu Ahmet Yılmaz ile girdiği Ülkücülük polemiğiyle adından söz ettirmişti.

KORAY AYDIN

Devlet Bahçeli'ye rakip olarak MHP Genel Başkanlığı için yarışa giren Koray Aydın da Trabzon 1. sıradan aday olarak gösterildi. Aydın, "İhaleye fesat karıştırma" iddialarıyla Yüce Divan'da yargılanmış ve temize çıkmıştı.

ÜMİT ÖZDAĞ

MHP'de Devlet Bahçeli'ye rakip olarak genel başkanlık yarışına giren isimlerden biri de Ümit Özdağ olmuştu. Özdağ, Gaziantep'te birinci sıradan aday gösterildi.

ABDUL AHAT ANDİCAN

ANAP döneminin bakanlarından Ahad Andican da, MHP Listesinde yer aldı. Andican, İhsanoğlu'nun aday gösterildiği İstanbul 2. bölge 4. sıra adayı oldu.

ERKAN HABERAL

CHP Milletvekili Mehmet Haberal'ın oğlu Erkan Haberal da MHP'den milletvekili adayı olarak gösterildi. Erkan Haberal, Ankara 1. Bölge'den 4. sıra adayı olarak gösterildi.

20 MİLLETVEKİLİ YENİ DÖNEMDE YOK

MHP, meclisteki 52 milletvekilinden 20'si 7 Haziran seçimleri için aday değil. Yeni listede olmayan isimler şunlar:

Özcan Yeniçeri, Mehmet Şandır, Sinan Oğan, Sümer Oral, Tunca Toskay, Engin Alan, Ahmet Duran Bulut, Ali Halaman, Durmuş Ali Torlak, Cemalettin Şimşek, Enver Erdem, Faruk Bal, Hasan Hüseyin Türkoğlu, Kemalettin Yılmaz, Mesut Dedeoğlu, Münir Kutluata, Necati Özensoy, Reşat Doğru, Süleyman Nevzat Korkmaz ve Yusuf Ziya İrbeç.

ÖZCAN YENİÇERİ ADAY GÖSTERİLMEDİ

Yeniden aday gösterilmeyen milletvekilleri ise sürpriz olmadı. Bir süredir aday gösterilmeyeceği konuşulan Özcan Yeniçeri ve partinin grup başkan vekilliği görevinden alınan Mehmet Şandır, yeniden aday adayı olmalarına rağmen listeye alınmadı.

ENGİN ALAN BAŞVURU YAPMADI

Listede yer almayan Engin Alan, Tunca Toskay ve Sinan Oğan ise adaylık için başvuru yapmayan isimlerden… MHP Sinan Oğan'nın yerine Iğdır'dan, eski TRT Ankara Radyo Müdürü olan ve adaylık için TRT'deki 28 yıllık görevinden istifa eden İsa Yaşar Tezel'i aday gösterdi.

MHP\'nin Seçim Listesinde Dikkat Çeken İsimler
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel MHP'nin Seçim Listesinde Dikkat Çeken İsimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • Bora: MHP OY PATLAMASIYLA GELİYOR 31 10 Yanıtla
  • Anti Faşist: Ülkücü Faşist Hareket Halk Düşmanı, Kadın Düşmanı,Çocuk düşmanı, Demokrasi Düşmanı, Barış Düşmanı, Dil Düşmanı, Kültür Düşmanı, Etnik Kimlik Düşmanıdır. 11 20 Yanıtla
  • Anti Faşist: Ülkücü Faşist Hareket Halk Düşmanı, Kadın Düşmanı,Çocuk düşmanı, Demokrasi Düşmanı, Barış Düşmanı, Dil Düşmanı, Kültür Düşmanı, Etnik Kimlik Düşmanıdır. 12 19 Yanıtla
  • golesor: HDP. . . . . Barajları değil denizleri aşta gel başkan. . . . . oylar HDP ye. . 6 23 Yanıtla
  • Vatandas: Mhp gerçekten iyi adımlar attı bn gibi cogu kişiyi aldı akpden oyumuz mhpye insallah 15 14 Yanıtla
  • MEHMET: Güzel adaylar var Allah yar ve yardımcıları olsun Ümit Özdağ'ın meclise gelecek olması harika bir durum. 11 15 Yanıtla
  • T.C: Teröristler Partisi 4 21 Yanıtla
  • milliyetçi: Doğru size makarna lazım makarnayı yiye yiye kafanızın içi hamur okdu beyin özürlüler 18 6 Yanıtla
  • ANTİ FAŞİST: Faşist hain pkkya karşı oyum Mhpye! 14 10 Yanıtla
  • Uşaklı: Durmuş abi çok iyi adamdır akpye vericektim ama olmaz artık mhpye vercez oyları durmuş abiye selam olsun 14 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement