Milas İtfaiyesi Bir Yılda 436 Olaya Müdahale Etti - Son Dakika
Yerel

Milas İtfaiyesi Bir Yılda 436 Olaya Müdahale Etti

Milas İtfaiyesi Bir Yılda 436 Olaya Müdahale Etti

Milas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2013 yılı içinde toplam 436 olaya müdahale etti.

08.01.2014 16:11

Milas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2013 yılı içinde toplam 436 olaya müdahale etti.

Geçtiğimiz yılı değerlendiren Milas Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Erol, itfaiye ekiplerinin bir yıl içinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bir yıllık faaliyet raporuna ilişkin veriler paylaşan İtfaiye Müdürü Erol; "Yıl içersinde 3 adet lpg kaçağı, 5 adet baca yangını, 34 adet araç kazası, 32 adet araç yangını, bir adet motosiklet yangını, 30 adet hayvan kurtarma, 5 adet insan kurtarma, 10 adet ağaç yangını, 63 adet ev yangını, 1 adet boğulma vakası, 14 adet işyeri yangını, 52 adet arazi yangını, 16 adet çöp konteynırı yangını, 1 adet intihara teşebbüs, 5 adet ahır yangını, 119 adet ot yangını, 32 orman yangını, 3 adet lastik yangını, bir adet otel yangını, 3 adet trafo yangını, 2 adet kamu binası yangını, bir adet inşaat sahası yangını, 2 adet fabrika yangını, 1 adet pamuk deposu yangını olmak üzere toplam 436 adet olaya müdahale edilmiştir." dedi. 2012 yılında toplam 260 olaya müdahale edildiğini ve bu sene ot yangınlarının azaldığını ancak ev ve iş yeri yangınlarında artış yaşandığını belirten Erol; "Her sene en az 5-6 defa ot yangının yaşandığı Esentepe'de bu sene hiç ot yangını yaşanmadı. Bu olumlu gelişmede belediyenin temizlik hizmetinin yerinde ve zamanında yapılması ve vatandaşların duyarlı davranması etkili oldu. İtfaiye olarak bizler vatandaşımızın gerekli önlemi aldıktan sonra herhangi bir yangın olayında bizlere ihbarda bulunmalarını istiyoruz. Ayrıca 110 ihbar hattının asılsız ihbarlara meşgul edilmesi bizim daha iyi bir hizmet vermemizi sağlayacaktır." dedi.

SIKIŞMALI KAZALARDA İTFAİYE FAKTÖRÜ ÇOK ÖNEMLİ

Trafik kazalarında araca sıkışan yaralıların kurtarılmasında görev alan itfaiye ekipleri birçok kazada başarılı yardımlara imza attı. Yıl içinde 34 adet trafik kazası ihbarını değerlendirip 18 kazaya müdahalede eden itfaiye ekipleri, iki AKS (öncü kurtarma aracı) ile hayati müdahalelerde bulundu. Toplam 43 personel ile 7 itfaiye aracı ve bir hizmet aracıyla 7 gün 24 saat nöbette hazır bekleyen ekipler, yıl içinde birçok mesleki eğitim aldı.

İtfaiye ekiplerinin yangın ve trafik kazalarının dışında başka görevlerde de bulunduklarını belirten Erol, ekiplerin eğitim ve faaliyetleriyle ilgili şu bilgileri verdi: "İtfaiye Müdürlüğü olarak 29 adet işyerinde, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı alabilmeleri için yönetmelik kapsamında denetimler yapıldı ve itfaiye uygunluk raporları tanzim edilmiştir. Fesleğen köyü ve Ketendere köyünde şebekedeki problem nedeniyle köylerin su ihtiyacı karşılanmıştır. İlçedeki organizasyonlar da da çeşitli görevlerde bulunuldu. Sivil savunma haftasında okullarımızda temel yangın eğitimi ve deprem sırasında yapılması gerekenler konulu sunum yapıldı. İtfaiyecilik haftasında ilçemizdeki tüm okullarımızda ve köylerde 8 yıllık eğitim veren bazı okullarda yangınla mücadele konusunda, yangın anında yapılması gerekenler ve Yangına Müdahale Yöntemleri hakkında el broşürü dağıtılmıştır."

EĞİTİMLİ PERSONELLE HİZMET VERİYORLAR

İtfaiye ekibinin aldığı eğitimlerin önemine vurgu yapan Erol, yıl içindeki eğitim faaliyetleri konusunda şunları söyledi; "2013 yılı içerisinde 3 personelimiz olmak üzere, Müdürlüğümüzde İtfaiye Eri pozisyonunda görevli kadrolu tüm personelimiz ve 1 Şoför personelimiz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında İtfaiyecilik Eğitimleri'ni başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı. Kalan diğer şoför personellerimizin de aynı eğitime katılmak üzere başvuruları yapılmıştır. Müdürlüğümüzde görevli 2 personel İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Akıllı sınıfında KBRN (kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer) farkındalık eğitimine, 2 personel Etik Danışmanlık Akademi Netvvork tarafından Bodrum' da düzenlenen KBRN (kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer) dekontaminasyon sistemleri ve tehditlere karşı korunma yöntemleri eğitimine, ayrıca 2 personelimizde aynı kurum tarafından Manisa' da düzenlenen Olay Yeri İnceleme Teknikleri Eğitimi'ne katılmıştır." - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milas İtfaiyesi Bir Yılda 436 Olaya Müdahale Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement