Milli Eğitim Müdürü Merkeze Çekildi - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Müdürü Merkeze Çekildi

Milli Eğitim Müdürü Merkeze Çekildi

Ömer Dinçer'in il müdürleri operasyonu kapsamında İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye merkeze çekildi.

12.01.2012 00:18

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in merakla beklenen il müdürleri operasyonu kapsamında İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye'nin merkeze çekildiği, yerine Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'nın görevlendirildiği bildirildi. Ayrıca, İzmir'den iki de il milli eğitim müdürü çıktığı kaydedildi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in onayıyla 81 il müdüründen 56'sında değişim yapıldığı belirtilirken, iddiaya göre merkeze çekilenler arasında İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye de yer aldı. Üye'nin müşavir kadrosuna getirildiği, yerine ise Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'nın getirlidiği ifade edildi. Görevlendirme yapılan müdürlerin bir bölümünün Eğitim Bir Sen yöneticisi olduğu, düz öğretmen olup asaleten atanma kriterlerine sahip olmadıkları, bazılarının haklarında çeşitli soruşturmalar açılan öğretmenler olduğu iddia edildi.

Milletvekillerine bildirildiği öne sürülen atamalarda İzmir'den iki de il müdürü çıktığı kaydedildi. Listeye göre; Kamil Aydoğan döneminde il Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şube müdürü olarak görevlendirilip, koordinatör müdür yardımcısı olarak görev yapan, bir önceki dönem AK Parti Uşak Milletvekili Mustafa Çetin'in kardeşi İsmail Çetin, Burdur'a il milli eğitim müdürü olarak görevlendirildi.

İkinci isim ise Hüseyin Çelik'in Bakanlığı döneminde, Bakan oluruyla İzmir Kız Lisesi Müdürlüğü'ne atadığı Pervin Töre oldu. Töre, bu kez Bakan Dinçer tarafından Aydın Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirildi.

İZMİR

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Müdürü Merkeze Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement