Mısır'da 528 Kişinin İdam Kararı Bir Çok Yerde Kınandı - Son Dakika
Güncel

Mısır'da 528 Kişinin İdam Kararı Bir Çok Yerde Kınandı

Mısır\'da 528 Kişinin İdam Kararı Bir Çok Yerde Kınandı

Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam kararı verilmesi, Rize, Tokat, Adana ve Hatay'da protesto edildi.

09.04.2014 23:09  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam kararı verilmesi, Rize, Tokat, Adana ve Hatay'da, AK Parti Gençlik Kolları üyeleri ve bazı sivil toplum örgütlerince protesto edildi.

AK Parti Rize Gençlik Kolları üyesi bir grup, İlahiyat Fakültesi Camisi önünde toplanarak, "Rabia" işareti yaptı. Grup, darbeciler aleyhine slogan attı.

AK Parti Rize Gençlik Kolları Başkanı Abdülkerim Yazıcı, grup adına yaptığı açıklamada, Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te darbeyle görevden uzaklaştırıldığını ve darbe sonrası çıkan olaylarda binlerce insanın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Bu darbeye dünyanın sessiz kaldığını ve kimsenin tepki göstermediğini ifade eden Yazıcı, "Bu süreç dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. Dünyanın bir yerinde insanlar katledilirken, bunu 'görmedim, duymadım' demek, cinayete ortak olmaktır. Susan, tepkisiz kalan herkesin ellerine, üzerine o masum çocukların, insanların kanı bulaşmıştır. 3-5 ağaç için demokrasi naraları atan zihniyetin neden Mısır'daki katliama sesi çıkmıyor?" dedi.

Türkiye'deki gençliğin, Mısır'da şehit olan Esma'nın kardeşleri olduğunu belirten Yazıcı, "Elimizden bir şey de gelmiyor olabilir ama en azından dua edelim, cennet yolunda adımları sıklaştıralım. Müminler için artık uyanma vakti gelmiştir. Artık susma vakti değil, haksızlık karşısında dik durma vaktidir" diye konuştu. Açıklamanın ardından, gruptaki bazı kişiler, temsili olarak kefen giyerek idam kararını protesto etti. Grup, karara karşı imza kampanyası başlattı.

Tokat Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup da idam kararına tepki gösterdi. Grup adına basın açıklaması yapan AK Parti Tokat Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı Caner Ateş, Mısır'daki zulme "dur" demek için toplandıklarını söyledi.

Darbeye karşı dik duranları desteklediklerini belirten Ateş, "Kardeş Mısır halkı, kendi geleceğine, kendi demokrasisine sahip çıkacaktır" dedi. Grup, "Dik dur, eğilme, Türkiye sizinle" şeklinde slogan attıktan sonra tekbir getirdi. Tüm zulüm gören Müslümanlar için dua eden grup, daha sonra dağıldı.

Adana Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi üyesi bir grup, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam kararı verilmesini protesto etti.

Adana 5 Ocak Meydanı'nda akşam namazı sonrası toplanan dernek üyeleri, askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin lehine sloganlar attı. Dernek üyelerinden bazıları, temsili olarak kefen giyip, "Rabia" işareti yaptı.

AGD Şube Başkanı Abdulaziz Kıranşal, yaptığı konuşmada, Mısır'daki darbeye tepki gösteren çok sayıda insanın dünyanın gözü önünde katledildiğini, binlerce kişinin ise tutuklandığını belirterek, "Zulüm ve tahakküm asla ebedi olamaz. Ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyada aklıselim mutlaka galip gelecektir" diye konuştu. Kıranşal, Mısır'da 528 kişi hakkında idam kararı verilmesine tepki gösterdi. Grup, konuşmaların ardından, slogan atarak dağıldı.

Hatay AK Parti Antakya Gençlik Kolları, Mısır'da 528 kişi hakkında verilen idam kararını protesto için imza kampanyası başlattı. AK Parti Antakya Gençlik Kolları Başkanı Fatih Yüksel, Vali Ürgen Parkı'nda yaptığı açıklamada, 528 kişi hakkında verilen idam kararını kınadıklarını belirtti. Yüksel'in açıklamasının ardından, imza kampanyası başlatıldı.

AK Parti Ardahan Gençlik Kolları Başkanı Serdar Gökdemir ve AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman da yaptıkları açıklamalarla, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam kararı verilmesine tepki gösterdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 528 Kişinin İdam Kararı Bir Çok Yerde Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement