Moroğlu, 9 Eylül Kutlamalarını Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Moroğlu, 9 Eylül Kutlamalarını Değerlendirdi

Moroğlu, 9 Eylül Kutlamalarını Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, il başkanlık binasında 9 Eylül kutlamalarındaki yaşanan olaylar hakkında konuştu.

11.09.2012 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, il başkanlık binasında 9 Eylül kutlamalarındaki yaşanan olaylar hakkında konuştu.

CHP İzmir il başkanlık binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Milletvekili Mustafa Moroğlu, "basın toplantısının amacının on günlük etkinlikler sonunda yaşanan olaya cevap vermek değil, etkinlikleri değerlendirmektir" dedi. Moroğlu,

amaçlarının

İzmir'in 9 Eylül kurtuluş günü etkinliklerini klasikleşmiş bir tören olarak kutlamak değil her zaman coşku halinde unutturmadan kutlamak olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Yürüttüğümüz etkinliklerde İzmir Büyükşehir Belediyesi önündeki kutlamalara da birçok sivil kuruluşu eşlik etmiştir. Fakat on günlük süre boyunca yürüttüğümüz hiçbir etkinlikte AKP'liler yoktu. 9 Eylül günü Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın törene katılacağını açıklamasından sonra bütün AKP'liler son gün etkinliklere katıldı. Ben sormak isterim. 10 gün boyunca etkinliklerimize eşlik etmeyen AKP'liler neden o gün ortaya çıktı?"

Moroğlu, İzmir'in metropol ve çevre ilçelerinde yaşayan tüm herkesin Cumhuriyet Meydanı'nda başlayıp çeşitli noktalarda süren 9 Eylül etkinliklerini coşkuyla kutladığını belirterek şunları söyledi: "Etkinliklerimize 10 gün boyunca katılım gösterip destek olan tüm İzmirlilere teşekkür ederiz. Fakat 10 gün süren güzel etkinliklerimiz bırakıldı son gün yaşanan protesto gündeme taşınmaya çalışıldı. 30 Ağustos, 29 Ekim, 23 Nisan ve 19 Mayıs gibi milli bayramlarımızdaki çelenk koyma yasağı ve kısıtlamalara halkın o gün tepkisi olmuş ve AKP'li yetkililer yuhalanmıştır. Sizi fuar açılışında alkışlarla destek verdiler. Ona ses çıkarmıyorsanız protestoya da ses çıkarmayacaksınız."

YASAĞI GETİREN AKP KALDIRAN YİNE AKP

AKP'nin

90 yıllık geleneği yasaklayıp valilik binasına bayrak asmaya engel olmak istediğini anlatan Moroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Valilik binasına bayrak asmayı yasaklayanda onlar, gelen tepki üzerine yasağı kaldıranda onlar. Bu ne tezat bir duruştur. Kurtuluş savaşımızda ilk kurşun İzmir'de atıldı, son kurşunda İzmir'de atılarak şanlı Türk bayrağımız göklere çekildi. Tüm İzmir ve Türkiye oynanan oyunları biliyor. Biz sonuna kadar Türk bayrağımız ile bu oyunlara karşı halkımızla birlikte mücadele edeceğiz. Bu tür polemiklere karşı muhatap olmadan hem İzmir'e hem de Türkiye'ye her zaman sahip çıkacağız" - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Moroğlu, 9 Eylül Kutlamalarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement