Muğla'da 16 Köy 112 Acil Servise Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Muğla'da 16 Köy 112 Acil Servise Kavuştu

Muğla\'da 16 Köy 112 Acil Servise Kavuştu

Muğla il genelindeki 41'inci 112 Acil Servis birimi Muğla merkeze bağlı 16 köye hizmet verecek Göktepe köyünde hizmete açıldı.

27.09.2012 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla il genelindeki 41'inci 112 Acil Servis birimi Muğla merkeze bağlı 16 köye hizmet verecek Göktepe köyünde hizmete açıldı.

Olası vakalara ulaşma süresini Muğla il genelinde en geç 20 dakika ile sınırlı tutmayı hedefleyen Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Merkez İlçedeki 7'nci 112 istasyonunu açtı. Göktepe köyünde düzenlenen törene Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, Vali Yardımcısı Mestan Yayman, İl Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar, Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ve daire müdürleri katıldı.

Göktepe 7 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun açılış töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, 2003 yılında başlatılan Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarının il genelinde 41 yükseldiğini hedeflerinin ise 48'e ulaşmak olduğunu söyledi. Tekin, "Meslek hayatımda yaşadığım tecrübeler neticesinde Acil Sağlık Hizmetlerine gerçekten çok büyük hassasiyetle yaklaşılmasını ve bu alanda yatırım yapılması gerektiğini öğrendim. Sağlıklı dönüşüm programı çerçevesinde 2003 yılından bu yana büyük hizmetler verildi. Muğla'ya baktığımızda 98 yılında başlayan sağlık hizmetleri serüveni 2002 yılında 12 istasyon ile başlamış. 13 ambulans ile hizmetimiz devam etmiş. Bugün baktığımız da 41'inci Acil Sağlık Hizmetleri istasyonumuzu Göktepe halkımız ile birlikte açıyoruz. İstasyon 16 köye ve yaklaşık 10 bin nüfusa hitap edecek. Muğla'ya geldiğimde 30 istasyonumuz vardı. Son 6 ay içerisinde 11 tane istasyon açtık. Komşu illere baktığımızda nüfus olarak bizden daha kalabalık olan Aydın'da 23, Denizli'de ise 28 istasyon bulunuyor" dedi.

Ak Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden bölgeye hizmet verecek olan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun yanı sıra bölge halkının istihdam ve ekonomisine katkı sağlayacak rantabl hizmetler için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Milletvekili Özden, "Göktepe köyüne önem veriyoruz. Hem tarihi itibari ile hem de etraftaki 10 bini aşkın insanı ile Göktepe köyü merkezi konumda. Burası aynı zamanda çıkmaz sokak gibi. Aydın, Denizli ve Muğla'nın ortasında olmasına rağmen yol sorunu var. Yol ile ilgili düşüncemizi sayın bakanımızı aktardık. Sayın bakanımız 'Bizim birinci önceliğimiz iller arası yollar bittiğinde ilçelerin arasındaki ve ilçeleri illere bağlayan yollar' dedi. Şimdi sağlık konusunda 16 köyümüzde yaşayan yaklaşık 10 bin vatandaşımızın yararlanacağı acil durumlar için 112 istasyonu açıldı. İnşallah herkes sağlıklı olur ve bu araç kullanılmaz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 112 Acil Acil Sağlık Hizmetleri istasyonunun açılışı yapıldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla'da 16 Köy 112 Acil Servise Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement