Müsavat Dervişoğlu: "Vatandaşlar, E-Devlet'e Girip Baktıklarında, Kendi Yaşadıkları Evde İkameti Bulunan Birden Fazla Yabancının Olduğunu... - Son Dakika
Güncel

Müsavat Dervişoğlu: "Vatandaşlar, E-Devlet'e Girip Baktıklarında, Kendi Yaşadıkları Evde İkameti Bulunan Birden Fazla Yabancının Olduğunu...

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda, “Yaşamadıkları illerde kayıtlı olan yabancı uyrukluların sayısı her geçen gün artmaya devam etmektedir. Vatandaşlar, e-Devlet’e girip baktıklarında, kendi yaşadıkları evde ikameti bulunan birden fazla yabancının olduğunu görmektedirler. Bu durum, seçim güvenliği için açık bir tehdit oluşturmaktadır. İçişleri Bakanlığı ve iktidar yetkilileri ise konu hakkında sessizliğini korumaya devam ediyor” dedi.

05.04.2023 15:56  Güncelleme: 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, "Yaşamadıkları illerde kayıtlı olan yabancı uyrukluların sayısı her geçen gün artmaya devam etmektedir. Vatandaşlar, e-Devlet'e girip baktıklarında, kendi yaşadıkları evde ikameti bulunan birden fazla yabancının olduğunu görmektedirler. Bu durum, seçim güvenliği için açık bir tehdit oluşturmaktadır. İçişleri Bakanlığı ve iktidar yetkilileri ise konu hakkında sessizliğini korumaya devam ediyor" dedi.

Müsavat Dervişoğlu, bugün TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada yabancı uyruklu seçmen konusuna dikkat çekti. Dervişoğlu, şunları söyledi:

"YAŞAMADIKLARI İLLERDE KAYITLI OLAN YABANCI UYRUKLULARIN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTMAYA DEVAM ETMEKTEDİR"

"Yaşamadıkları illerde kayıtlı olan yabancı uyrukluların sayısı her geçen gün artmaya devam etmektedir. Vatandaşlar, e-Devlet'e girip baktıklarında, kendi yaşadıkları evde ikameti bulunan birden fazla yabancının olduğunu görmektedirler. Bu durum, seçim güvenliği için açık bir tehdit oluşturmaktadır. İçişleri Bakanlığı ve iktidar yetkilileri ise konu hakkında sessizliğini korumaya devam ediyor.

Seçimlerin adil bir ortamda ve hiç şaibe altında kalmadan gerçekleşmesini sağlamak, her şeyden önce ülkeyi yöneten siyasi iradenin sorumluluğundadır. Vatandaşlarımızın aklındaki soruları tamamen gidermek, seçimi şeffaf hale getirmek ve seçmen tercihini sandığa tam olarak yansıtmak için Sayın Soylu'dan konuyla ilgili açıklayıcı bir beyan bekliyoruz. Aziz milletimiz adına konunun takipçisi olmaya ve milletimizin iradesini korumaya devam edeceğimizi de buradan ilan ediyoruz.

"ASTSUBAYLARIN HAKLI TALEPLERİ OLAN GÖREV VE MAKAM TAZMİNATLARI GECİKTİRİLMEDEN VERİLMELİDİR"

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi bilindiği gibi geri çekilmiştir. Böylece muvazzaf ve emekli astsubayların maaşlarına yansıyacak iyileştirmede askıya alınmıştır. İYİ Parti olarak daha önce de gündeme getirdiğimiz üzere, astsubayların haklı talepleri olan görev ve makam tazminatları geciktirilmeden verilmelidir. Astsubaylar emekliliklerine yansıyacak şekilde makam tazminatlarını almadığı için maaşlarında düşüş yaşanmaktadır.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar daha önce astsubayların makam tazminatlarının verilmesi için söz vermesine rağmen bu vaadin üzerinden 5 yıl geçmiş ve söz yerine getirilmemiştir. İYİ Parti olarak, astsubaylarımızın mağduriyetlerini giderecek ve hak ettiklerini kendilerine teslim edeceğiz. Seçime 39 gün kaldı, yani astsubayların ve uzman çavuşların haklarına kavuşmasına çok az kaldı.

"85 BİN SAĞLIK ÇALIŞANINA ATAMA SÖZÜ VERMESİNE RAĞMEN ATAMALAR HALA TAMAMLANMIŞ DEĞİLDİR"

Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının yerine getiremediği bir diğer vaadi de sağlık çalışanlarının bir türlü gerçekleşmeyen atamasıdır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 2022 yılının sonuna kadar 85 bin sağlık çalışanına atama sözü vermesine rağmen atamalar hala tamamlanmış değildir. İlk etapta atama bekleyen 60 binin üzerinde sağlık çalışanı mevcuttur. Buna rağmen Sayın Bakan'ın ikinci etap için söz verdiği 42 bin 500 kişilik kadro halen boştadır.

"45 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YETERSİZ KALMIŞ, TALEPLERİ DE MAALESEF KARŞILAMAMIŞTIR"

Boşta olan bir diğer kadro ise atama bekleyen öğretmenlerdir. Milli Eğitim Bakanı tarafından, 45 bin öğretmen ataması yapılacağı duyurulmuştur. Atama bekleyen 100 bin öğretmen varken planlanan sadece 45 bin öğretmen ataması yetersiz kalmış, talepleri de maalesef karşılamamıştır. Erdoğan ve hükümetinin milletimize verecek bir umudu kalmamış, iktidarda geçen uzun yıllara rağmen vatandaşların talebi de karşılanmamıştır. Sağlık çalışanlarımızın ve öğretmenlerimiz şunu bilsinler ki sahipsiz değildirler, umutsuz olmasınlar. Yaklaşan Millet İttifakı iktidarıyla birlikte, işin ehli kadrolarımız öncülüğünde toplumunun bütün kesimlerinin derdine derman olacak, sorunları çözüme kavuşturacağız."

Müsavat Dervişoğlu: "Vatandaşlar, E-Devlet\'e Girip Baktıklarında, Kendi Yaşadıkları Evde İkameti Bulunan Birden Fazla Yabancının Olduğunu...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Müsavat Dervişoğlu: 'Vatandaşlar, E-Devlet'e Girip Baktıklarında, Kendi Yaşadıkları Evde İkameti Bulunan Birden Fazla Yabancının Olduğunu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement