Naci Cinisli: "İktidarda 20 Sene Geçirmiş Bir Partinin Mensuplarının Olgunlaşmış Olması Lazım. Maalesef Ben Bir Olgunlaşma Görmedim" - Son Dakika
Güncel

Naci Cinisli: "İktidarda 20 Sene Geçirmiş Bir Partinin Mensuplarının Olgunlaşmış Olması Lazım. Maalesef Ben Bir Olgunlaşma Görmedim"

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Cumhurbaşkanlığı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu. Cinisli, “Karşımda oturan heyetten de hiçbir zaman devlet aleyhinde bir söz duymadım. Fakat 28 Şubat… Ki çok hatalıdır, o mağduriyet üzerinden devlete hakaret etmek, devleti bu kadar çok yerin dibine batırmak sizlere yakışmıyor. İktidarda 20 sene geçirmiş bir partinin mensuplarının olgunlaşmış olması lazım. Maalesef ben bir olgunlaşma görmedim” dedi.

25.11.2022 17:23  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Cumhurbaşkanlığı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuştu. Cinisli, "Karşımda oturan heyetten de hiçbir zaman devlet aleyhinde bir söz duymadım. Fakat 28 Şubat… Ki çok hatalıdır, o mağduriyet üzerinden devlete hakaret etmek, devleti bu kadar çok yerin dibine batırmak sizlere yakışmıyor. İktidarda 20 sene geçirmiş bir partinin mensuplarının olgunlaşmış olması lazım. Maalesef ben bir olgunlaşma görmedim" dedi.

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Cumhurbaşkanlığı bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"BÖYLE BİR EKONOMİNİN SAĞLIKLI OLDUĞUNU LÜTFEN KİMSE İDDİA ETMESİN"

"Öyle bir ekonomi konuşuyoruz ki politika faizi yüzde 9 ama Türkiye'nin yurt dışından borçlanma faizi dolarla yüzde 10. Politika faizimiz yüzde 9, TL; dolarla borçlanma faizi 10. İnanılmaz bir çelişki. Böyle bir ekonominin sağlıklı olduğunu lütfen kimse iddia etmesin. Milli Güvenlik Kurulu'na da iş düşüyor. Bence kurulunuzun gündemine ekonomiyi de alın çünkü ekonomi de bir milli güvenlik sorunu haline geldi.

Merhum Süleyman Demirel, 'Bundan sonraki bir finansal, ekonomik kriz arkasından siyasi tavizler getirebilir' demişti. Şu anki durum Allah esirgesin ülkemize siyasi taviz verme mecburiyetinde bırakır diye endişe ederim. O yüzden de şu anki ekonomik durum bir milli güvenlik sorunudur.

Burada çok sorunlu bir terminolojiyle karşılaştım. AK Partili arkadaşlarımızın anlayamadığı iki mesele var. Birisi siyasi, birisi ekonomik. Ekonomik mesele Plan ve Bütçe Komisyonu sıralarında oturarak öğrenilebilir ama siyasi mesele Plan Bütçe Komisyonu sıralarında öğrenilemez. Siyasal olan devletle iktidarın farkını bilmiyorlar. Ekonomik olansa büyümeyle kalkınmanın farkını bilmiyorlar. İkisi de son derece sakıncalı. Devlet ne demek, iktidar ne demek, hükümet ne demek bunları bilmiyorlar. Kendilerinden devlet diye bahsederken aslında devleti kalkan olarak kullanıp kendilerini komik duruma düşürüyorlar. Devlet yüceltilip gibi konuşulup nasıl da devletin gözden düşürülmeye çalışıldığını burada gördüm çok çok üzüldüm.

"BÜTÇE SAVUNULURKEN BİR GELECEK PROJEKSİYONU GÖREMEDİK"

Bütçe savunulurken bir gelecek projeksiyonu göremedik. 2002 ile, 2022 sürekli kıyas edildi ki bu acınılacak bir durum. 2002'de zaten bir enkaz devralınmıştı. Türkiye ekonomisinin en dip seviyesiydi 2001 krizinden sonraki durum. O enkazla bugünkü durumu karşılaştırıyor olmanız kendinizi olan saygınızı da yitirmiş olmanız demektir. Ama daha vahimi 2002 öncesi hep kötülendi. 2002 öncesinde sanki bu devlet yokmuş gibi bir hava estirildi. Hatta o kadar ki Osmanlı'dan süre gelen Dışişlerimiz bile 2002 öncesinde yok farz edildi. Hariciye de 2002 öncesinde yoksa vay halimize. Bunu nasıl söyleyebiliyorlar anlayabilmiş değilim.

Bu rövanş alma hisleri, öfkeyle devleti bugüne kadar idare etmiş olmanız beni hakikaten çok dehşete düşürdü ve kafamda çok büyük soru işaretleri uyandırdı. Bu devlet yücedir. Bu ülkede gadre uğramamış kesim aşağı yukarı yoktur. Bu ülkede gadre uğramış kesimlerin kimisi şikayet eder kimisi şikayet etmez. Cumhuriyet'in ilk yılları çok mu rahat geçti zannediyorsunuz? Çok mu dikensiz gül bahçesiydi? Cumhuriyet'in ilk yıllarında ülkesine, devletine hizmet etmiş olmasına rağmen gadre uğradığını düşünen ailelerden devletin aleyhine tek bir kelime duydunuz mu?

İki hapishane bilirim biri Yassıada biri Mamak. Siz oraların hikayelerini bilir misiniz? Hiç duydunuz mu? Duyamazsınız çünkü anlatmazlar. Demokrat Parti'nin eski milletvekili, bakanı elinde büyüdüm. Cumhuriyet Halk Partisi'ni kıyasıya eleştirirlerdi. Fakat çektikleriyle ilgili, devletle ilgili en ufak bir bağlantı kurmazlardı. Siz Menderes'in çocuklarından hiç babalarını kullanarak siyaset yaptığını duydunuz mu? Profesör Adnan Menderes İzmir'de yaşıyor hiç ismini duyuyor musunuz? Hiç siyasetle, dedesiyle ilgili devleti yeren bir söz söylüyor mu? Söylemez çünkü bu prensiptir.

"İKTİDARDA 20 SENE GEÇİRMİŞ BİR PARTİNİN MENSUPLARININ OLGUNLAŞMIŞ OLMASI LAZIM"

Karşımda oturan heyetten de hiçbir zaman devlet aleyhinde bir söz duymadım. Fakat 28 Şubat… Ki çok hatalıdır, o mağduriyet üzerinden devlete hakaret etmek, devleti bu kadar çok yerin dibine batırmak sizlere yakışmıyor. İktidarda 20 sene geçirmiş bir partinin mensuplarının olgunlaşmış olması lazım. Maalesef ben bir olgunlaşma görmedim.

Dış politikalarda da savrulmalar görüyorum. Türkiye'nin görüşünde savrulmalar görüyorum. Biz otokrasi mi, demokrasi mi seçimini 1946'da yaptık. Biz NATO'ya girişimizden beri demokrasi taraftarıyız. Semerkand'taki bir otel lobisinde keyif sofrasında oturmaktansa Endonezya'daki NATO liderlerinin ciddi masasında oturulmasını tercih ederdim."

Naci Cinisli: "İktidarda 20 Sene Geçirmiş Bir Partinin Mensuplarının Olgunlaşmış Olması Lazım. Maalesef Ben Bir Olgunlaşma Görmedim"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Naci Cinisli: 'İktidarda 20 Sene Geçirmiş Bir Partinin Mensuplarının Olgunlaşmış Olması Lazım. Maalesef Ben Bir Olgunlaşma Görmedim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement