Öncelikli Dönüşüm Programlarının 1. Grup Eylem Planları - Son Dakika
Politika

Öncelikli Dönüşüm Programlarının 1. Grup Eylem Planları

Öncelikli Dönüşüm Programlarının 1. Grup Eylem Planları

CHP Kocaeli Milletvekili Güneş: "Bugün açıkladıkları Dönüşüm Programları bühtannın belgesidir, itirafıdır.

06.11.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Öncelikli Dönüşüm Programlarının 1. grup eylem planlarına ilişkin, "Bugün açıkladıkları Dönüşüm Programları bühtanın belgesidir, itirafıdır. 12 yıldır iktidardalar başarısızlıklarının hangi noktalarda olduğu tespit etmişler" dedi.

Güneş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Öncelikli Dönüşüm Programlarının 1. grup eylem planlarını değerlendirdi.

Eylem planlarını, "olağanüstü önemli ama olağanüstü gerçek dışı" olarak tanımlayan Güneş, Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan 2017 yılına kadar hedefler içeren orta vadeli mali programla da örtüşmediğini savundu.

Öncelikli Dönüşüm Programlarının 1. grup eylem planların yer alan 2017 yılı sonu Türkiye milli gelirinin 1.3 trilyon dolara yükseleceğine ilişkin verinin gerçeklikle ilgisi olmadığını belirten Güneş, "Bunu görünce yutkundum. Ben Davutoğlu'nun içki içmediğini biliyorum. Ayık dolaştığını da biliyorum. ya biri onu aldattı ya da yanlış bir şey oldu. 1.3 trilyon dolar nasıl gerçek olacak? Bunun hiçbir biçimde halka anlatılabilir bir tarafı yok" diye konuştu.

Bu rakama ulaşabilmek için gerçekleştirilmesi gereken büyüme hızının dünyada bir örneği olmadığını söyleyen Güneş, işsizliğe ilişkin rakamları da eleştirdi. AK Parti iktidarı döneminde işsizliğin hiç azalmadığını söyleyen Güneş, tarım reformu, enerji bağımlılığının azaltılması konularının da inandırıcı temelleri olmadığını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasına Türkiye'de 1.6 milyon Suriyeli olduğunu ve bu kişilerin de geri dönecek gibi gözükmediğini söylediğini ifade eden Güneş, "1.6 milyon kişi geriye dönmeyecekse işsizlik nasıl olacak, dış ticaret açığı nasıl olacak?  Bütün bunların yeniden düzenlenmesi gerekmez mi?" diye sordu.

Güneş, "Bugün açıkladıkları Dönüşüm Programları bühtanın belgesidir, itirafıdır. 12 yıldır iktidarlarında başarısızlıklarının hangi noktalarda olduğunu tespit etmişler" değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Güneş, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin değerlendirmelerin sorulmasına üzerine "Arınç'ın açıklamaları aslında çok üzücü. Arınç o dönmede başbakanlık olarak yapılan binanın cumhurbaşkanlığına devri konusunda bir direnç göstermemiş, itirazda bulunmamıştır. Bulunması gerekirdi" karşılığını verdi.

Osmanlı İmparatorluğu'ndan bu yana ilk kez saray olarak tanımlanan bir bina inşa edildiğini belirten Güneş, şunları kaydetti:

"Biz asgari ücretten vergi alıyoruz. O asgari ücret alan insanlar bu debdebe karşısında ne derler? Ben milletvekili olarak büyük bir utanç duyuyorum, hem kaçak binadan hem de bu şaşa debdebeden. Saraylar sultanlıkta olur. Bu ne saltanat? Bizim Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşam biçimine itirazımız var." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Öncelikli Dönüşüm Programlarının 1. Grup Eylem Planları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement