Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar\'da Açıklaması

"Artık, bütün dünyaya hizmet eden bir Türkiye var."

27.10.2012 18:31

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,

"Artık, bütün dünyaya hizmet eden bir Türkiye var. Dünyada açlık, sıkıntı yaşayan bölgelere 1,5 milyar dolar yardım götürdük. Afrika'da 1 milyon kişiye su götürdük, alanların ağaçlandırılması için çok sayıda fidan gönderdik. Biz büyük bir milletiz, büyük bir devletiz" dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Dinar ve Sandıklı ilçelerinde bayramlaşma programına katıldı, bir dizi açılış ve temel atma törenlerini gerçekleştirdi.

İlk olarak, Dinar'a gelen Eroğlu, toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'ye büyük tesisler kazandırdıklarını, önceki hükümetler döneminde DSİ'nin 3 yılda 9 tesis açarken, kendisinin ise yılda 300 tesis açtığını kaydetti.

Suyun hayat olduğunu, susuz yaşamın düşünülemeyeceğini belirten Eroğlu, 49 kente su götürdüklerini, "Bin günde 1000 gölet" projesi için çalıştıklarını söyleyerek, "Paramız var, kasalar dolu. Projesi yapılanın hemen inşaatına başlıyoruz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı. 50 yıl önce söz verip yerine getirmiyorlardı, biz söz verdiğimizi hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

Birlik ve kooperatif olmak şartıyla, sulama taleplerinin hiçbirini geri çevirmediklerini dile getiren Eroğlu, yer altı suyu sulamasıyla ilgili 230 bin dekar arazide çalışmanın sürdüğünü, hedefin 500 bin dekar olduğunu vurguladı.

Eroğlu, Afyonkarahisar'da sulanmadık bir karış toprak bırakmayacaklarını ifade ederek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin tatil yapmadan, gece gündüz çalıştığını anlattı.

Dinar'da açılışını yapacakları Orman İşletme Şefliği'nin bölge için çok önemli olduğunu aktaran Eroğlu, orman köyleri, ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve okullar hayat bulsun projelerinin bölgeyi yeşillendireceğini söyledi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise Dinar'ın yatırımlardan aslan payını aldığını fakat yeterli olmadığını, sulanabilecek her yerin sulanması, ağaçlandırılacak her alanın ağaçlandırılması konusunda çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün de, vatandaştan toplanan vergilerle hizmet üretme noktasında önemli mesafeler katedildiğini, hizmetleri yapabilmenin yolunun sevgiyle, birliktelikle çalışmakla mümkün olduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, protokol üyeleri ile birlikte butona basarak, Dinar'da, yeni kurulan Orman İşletme Müdürlüğü'nün açılışı, Çakıcı 2. Kısım, Doğanlı 4. Kısım, Okçular 3. Kısım, Göçerli 3. Kısım, Yıprak 2. Kısım yaz sulama tesisleri, Aktoprak ve Taratlı yaz sulaması tesisleri, Dinar Cezaevi, Dinar Organize Sanayi Bölgesi trafo merkezi, Dinar 100 yataklı Devlet Hastanesi ile 110 toplu konut inşaatının temellerini attı.

-Sandıklı'da açılış ve temel atma törenleri-

Bakan Eroğlu ve beraberindekiler daha sonra Sandıklı ilçesine geçti.

Eroğlu, düzenlenen törendeki konuşmasında Türkiye'nin ekonomik anlamda önemli gelişme kaydettiğini, Amerika'da, Avrupa'da bir çok banka batarken Türkiye'de bir tek bankanın batmadığını, eskiden olduğu gibi vatandaşın parasının hortumlanmadığına işaret etti.

Enflasyonun yüzde 90'lara çıktığı, paranın pul olduğu dönemleri artık, Türkiye'nin yaşamadığını, o defterlerin kapatıldığını, vatan, bayrak, millet için çalışan bir hükümetin görevde olduğunu anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Artık, bütün dünyaya hizmet eden bir Türkiye var. Dünyada açlık, sıkıntı yaşayan bölgelere 1,5 milyar dolar yardım götürdük. Afrika'da 1 milyon kişiye su götürdük, alanların ağaçlandırılması için çok sayıda fidan gönderdik. Biz büyük bir milletiz, büyük bir devletiz."

Çılgın projeleri hayata geçirmeye başladıklarını, Konya Ovası'na, Kıbrıs'a, İstanbul'un Asya yakasından Avrupa yakasına su taşıyacak tüneller yaptıklarını, ulaşım projeleriyle kentleri birbirine yaklaştırdıklarını söyleyen Eroğlu, ağaçlandırmaya da büyük önem verdiklerini, yıl sonuna kadar 2 milyon 300 bin hektar alanda ağaçlandırmayı tamamlayacaklarını belirterek, 90 yılda yapılan yatırımı 9 yılda hayata geçirdiklerini ifade etti.

Afyonkarahisar'ı sağlık turizminin ve kaplıcanın dünya başkenti yapmayı hedeflediklerini anımsatan Eroğlu, dünyada en ileri teknolojiye sahip Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin ve bölgesel havalimanı olan Zafer Havalimanı'nın tamamlandığını, açılışlarının Kasım ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirileceğini açıkladı.

Vali Balkanlıoğlu da, Türkiye üzerine oyunlar oynanmaya çalışıldığını, bu emelleri besleyenlerin başarılı olamayacağını ifade ederek, " Çanakkale'de, Anadolu'nun her yerinden insanlar yatıyor. Bu vatan onlar sayesinde kuruldu. Ne oldu da birden bu terör belası çıktı- Birlik beraberliğimizi koruduğumuz sürece kimse Türkiye'nin önünü kesemeyecek" dedi.

Eskiden İstanbul'da su sıkıntısı yaşandığını, parayla su satıldığını ve sıraya girilerek alındığını hatırlatan Balkanlıoğlu, Eroğlu'nun İSKİ'nin başına geçmesiyle durumun düzeldiğini ve kentin suya kavuştuğunu, İstanbul'un bugünkü prestijini bir anlamda Bakan Eroğlu'na borçlu olduğunu söyledi.

Bakan Eroğlu, protokol üyeleri ve anaokuluna adı verilen Şehit Astsubay Ahmet Yumak'ın anne ve babasıyla birlikte butona basarak, Menteş Beldesi Taşkın Koruma, Dutağaç, Emirhisar, Ekinhisar, Ballık, Karkın 1. Kısım, Çiğiltepe 1. Kısım yaz sulaması tesisleri ile Yunus Emre İlköğretim ek derslikleri, Ahmet Yumak Anaokulu'nun açılışlarını, Başağaç Beldeleri Taşkın Koruma ve Kızık Göleti ve sulaması tesislerinin temelini attı.

Muhabir: Ekip - Burak Aydın - Serdar Yılmaz

Yayıncı: Mürsel Çetin - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement