"Orta Doğu'nun Fenomeni Kılıçdaroğlu" - Son Dakika
Güncel

"Orta Doğu'nun Fenomeni Kılıçdaroğlu"

"Orta Doğu\'nun Fenomeni Kılıçdaroğlu"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'nun Orta Doğu'daki popülaritesine dikkat çekti.

21.12.2012 17:06  Güncelleme: 17:05

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Sayın Kılıçdaroğlu, şu anda Orta Doğu'nun fenomeni. Sadece Irak değil, Ürdün, Mısır, bütün bu coğrafyada herkes Kılıçdaroğlu'nun gelmesini istiyor'' dedi.

Tekin, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, hoşgörü merkezi olan Hatay'da çok ciddi sorunların bulunduğunu, burada yaşayan insanların gelecekle ilgili kaygılarının olduğunu savundu.

Reyhanlı Barajı'nın yapılacağı Mehmet Beyli köyü ile 5 mahallesini ziyaret ettiklerini ifade eden Tekin, buradaki köylülerin baraja itiraz etmediklerini, su altında kalacak evlerinin yerine yenisinin yapılmasını ve tarlalarının verilmesini istediklerini belirtti.

Sınırların apayrı bir tartışma konusu olduğunu ifade eden Tekin, ''Suriye ile ilgili sınırlarda askerlerin tamamen çekilmesi ve nöbetçi kulübelerde askerin olmaması bir tartışma konusu. Acaba, bu Suriye sınırındaki iller mi yoksa biz mi Suriye'ye intikal ettik? Bunu da bir kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Bu konuda hükümetin bir açıklama yapması gerekiyor'' dedi.

"ORTADOĞU'NUN FENOMENİ"

Irak Başbakanı'nın, Kılıçdaroğlu'nu niye davet ettiğiyle ilgili bazı gazetelerde, çeşitli eleştirilerin yer aldığını vurgulayan Tekin, ''Sayın Kılıçdaroğlu, şu anda Orta Doğu'nun fenomeni. Sadece Irak değil, Ürdün, Mısır, bütün bu coğrafyada herkes Kılıçdaroğlu'nun gelmesini istiyor. Niçin istiyorlar? Biri barış, biri savaş istiyor. Onu yazan gazeteciye sesleniyorum. Barış isteyen bir insanı kim çağırmaz. Onun için Orta Doğu'nun ve Türkiye'nin barış elçisi olacak sayın Kılıçdaroğlu'' diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Orta Doğu'nun Fenomeni Kılıçdaroğlu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement