Özdağ: "Engelliler İçin Farkındalıklar Oluşturmalıyız" - Son Dakika
Yerel

Özdağ: "Engelliler İçin Farkındalıklar Oluşturmalıyız"

Özdağ: "Engelliler İçin Farkındalıklar Oluşturmalıyız"

Laleli Mahalle Muhtarı ve Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Bedriye Pehlivan tarafından Manisa Polisevi’nde düzenlenen ’Engelli ağaç kardeşliği’ programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, engelli vatandaşların sadece belirli günlerde değil yılın 365 günü hatırlanması gerektiğine değinerek bu konuda farkındalık yaratacak çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.

15.05.2016 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Laleli Mahalle Muhtarı ve Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Bedriye Pehlivan tarafından Manisa Polisevi'nde düzenlenen 'Engelli ağaç kardeşliği' programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, engelli vatandaşların sadece belirli günlerde değil yılın 365 günü hatırlanması gerektiğine değinerek bu konuda farkındalık yaratacak çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Laleli Mahalle Muhtarı ve Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Bedriye Pehlivan tarafından Manisa Polisevi'nde düzenlenen 'Engelli ağaç kardeşliği' programına katıldı. Gerçekleşen Programa Özdağ ve Pehlivan'ın yanı sıra Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı, AK Parti İl Teşkilat Başkanı Salih Fulcun, Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, Genel Koordinatörü İbrahim Akdoğan ve Manisalılar Platformu Başkanı Hasan Ertekin, Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, engelli bireyler ve aileleri katıldı.

ENGELLİLER ÜRETTİKÇE KAZANACAKLAR

Ağaç kardeşliği Projesi'nin önceki etabında herkesin birer ağaç kardeşi edindiğini ve ağaç fidanı diktiğini ifade eden Özdağ, "Bugün de düzenlenen programda ağaç kardeşlerimizle buluştuk. Manisa'da Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sait Türek ve ZİÇEV beraberce bir faaliyette bulunuyorlar. Bu faaliyette otistik ve zihinsel engelli kardeşlerimizle ilgili üretim merkezi, atölye açma yolunda çok önemli bir gayret içindeler. Bu çalışmaya bizde el verdik ve hızlandırıyoruz. Kardeşlerimiz bu üretim merkezine gitmek için servislerle evlerinden alınacaklar, yetenekleri neyse ona uygun olarak çalışacaklar ve üretimde bulunacaklar. Ürettiklerini satarak hem aile bütçelerine destek olacaklar hem de hayata daha sıkı tutunacaklar. Bu güzel faaliyetten dolayı Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetimine özellikle de Sayın Sait Türek'e ve ZİÇEV yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

MANİSA ENGELLİ YAŞAM MERKEZİNDE DE ÖNCÜ OLACAK

Manisa'nın da içinde bulunduğu 4 pilot ilde yapılacak engelli yaşam merkezlerinde sona gelindiğini anlatan Özdağ, "Evinde engelli olan ailelerimiz, pazara gidemiyorlar, komşuluk ilişkileri zayıflıyor gidemiyorlar, veya herhangi bir cenaze ya da düğüne gidemiyorlardı. Manisa'da Engelli Yaşam Merkezini açma konusunda son aşamaya geldik, ihalesini yaptık. Bu merkezi Ramazan'dan sonra inşallah açmış olacağız. Anne ve Babalar misafirliğe giderken, şehir dışına çıkarken engelli çocuklarını bu merkeze bırakabilecekler. Bu merkezlerde zihinsel, ortopedik, görme engelliler ve tüm engelliler için bölümler olacak. Bu merkezler engelli kardeşlerimize ister fizibilite açısından ister diğer açılardan olsun hiçbir zarar verilmeyecek şekilde dizayn ediliyorlar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza bu vesileyle teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HİZMETTE SINIR TANIMIYORUZ

Şehzadeler Belediye'sinin 25 Dönüm bir arazi tahsis ettiğini belirten Özdağ bu arazi üzerinde huzurevi, engelli yaşam merkezi ve yaşlı bakım merkezi yapılacağını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Aynı zamanda bilindiği üzere Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin yeri değişiyor. 200 yataklı olacak bu hastanenin 100 yataklı bölümü rehabilitasyon, 100 yataklı bölümü de ağır hastalar için tahsis edilecek. İnşallah bu yıl sonuna kadar temeli atılacak. Bu hastanenin yapılmasında İzmirli bir işadamının da katkısı var. 22 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Kongremizden sonra yeni kabine belli olsun Sağlık Bakanımızı bu hastanenin yerine göstermek ve Manisa genelinde ki sağlık yatırımlarımızı ziyaret etmesi için Manisa'ya getireceğim. 460 Dönüm arazinin 100 Dönümü de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza tahsis edilecek. Bu alana da huzurevi, engelli yaşam merkezi ve yaşlı bakım merkezi yapılacak. Vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz."

MANİSA'DA ENGELLİ SAYISI YENİDEN TESPİT EDİLECEK

Herkesin potansiyel birer engelli adayı olduğunu vurgulayan Özdağ, öğretmen, doktor, medya mensubu ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunarak bu konuda farkındalık oluşturacak çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizdi. Engelli bireylerin sadece belirli gün ve haftalarda hatırlanmaması gerektiğini belirten Özdağ, ""İyi bir hükümet var. 14 senedir icraatta bulunan bir AK Parti iktidarı var. Engellilere maaş veriyoruz, bakım ücreti veriyoruz, engellilerin kullanmış oldukları araç ve gereçleri ücretsiz veriyoruz. En son olarak görme engelli kardeşlerimiz için reçete ile beyaz baston verilmesini sağladık. Ortopedik engelli vatandaşlarımız için de akülü ya da aküsüz araç verilmesi hususunda hayırseverlerimizin ve devletimizin desteği devam ediyor. Devletimiz bir yandan sevgi evleri, bir yandan huzur evleriyle diğer yandan engelli yaşam merkezleriyle engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin emrinizdeyiz. Tüm köyler dahil olmak üzere Sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızla ve buradaki yetkililerle, Kaymakamlarımızla ve İl Valimizle görüşerek Manisa'da ki tüm engelli vatandaşlarımızın sayısını çıkartacağız. Bu vatandaşlarımızın ihtiyaçları nelerdir diyerek rapor çıkaracağız ve üzerimize düşen neyse fazlasıyla yerine getireceğiz. Dün de Engelliler Haftası nedeniyle Mütevelli'de iki vatandaşımıza akülü araç verdik. Şu ana kadar Manisa'da binin üzerinde akülü araç dağıttık. Kim ki bir insanın derdiyle dertleniyorsa, kim ki bir insanın problemiyle ilgileniyorsa ve sorunun çözülmesi için katkı koyuyorsa sevabını alır. Sivil Toplum Kuruluşlarına bir kez daha çağrıda bulunuyorum; Sosyal projeler çıkartın ben de size AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak destek verilmesini sağlayayım" ifadesinde bulundu.

PEHLİVAN; AĞAÇ KARDEŞLİĞİ DOĞRU YOLDA

Daha önce başlatmış oldukları Ağaç Kardeşliği Projesinde öncelikli amaçlarının manevi kardeşlik ortamını oluşturmak olduğunu kaydeden Bedriye Pehlivan ise konuşmasında, "Bugün düzenlediğimiz kahvaltıda bir kez daha net şekilde gördük ki herkesin yüzü gülüyor ve kardeşini bulanın mutluluğu gözlerinden okunuyor. Bu da Projemizin doğru olduğunu bir kez daha gösteriyor. AK parti Genel Başkan yardımcısı ve Manisa Milletvekilimiz Sayın Doç. Dr. Selçuk Özdağ'da bu projede kendisine daha önce ağaç kardeşi edinmişti. Bugün de bizi kırmadı ve yine aramızda bulundu. Sayın Milletvekilimize sunduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özdağ: 'Engelliler İçin Farkındalıklar Oluşturmalıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement