Prof. Dr. Tatlıdil, "Çarpık yapılaşma olunca ilişkilerde çarpık oluyor" - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Tatlıdil, "Çarpık yapılaşma olunca ilişkilerde çarpık oluyor"

Prof. Dr. Tatlıdil, "Çarpık yapılaşma olunca ilişkilerde çarpık oluyor"

Dünden Bu Güne "Kent ve İnsan" tartışıldı. Prof. Dr. Erdem; medyanın nçevre sorunlarına farkındalığı artırdığını ifade etti.

26.04.2016 10:10  Güncelleme: 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bornova'da "Kent ve İnsan" konulu panelde konuşan Ege Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Erdem, "Ufuk çizgisine baktığımızda hafif dalgalanmalar yerine keskin, inişli çıkışlı bir çizgi görüyorsak bu tehlikenin işaretidir" dedi.

Bornova Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Çevre Farkındalığı Sempozyumu" kapsamında İzmir'in, Türkiye'nin ve Dünya'nın çevresel sorunlara bakışı "Kent ve İnsan" konulu panelde ele alındı. Panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Şerif Hepcan, Prof. Dr. Ercan Tatlıdil, Prof. Dr. Ümit Erdem ve Prof. Dr. Nuri Azbar katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını Ege Üniversitesi Kültür Hizmetleri Şube Müdürü Orhan Kozan yaptı.

'Ekolojik Açıdan Sürdürülebilir Kentler' başlıklı sunumda kentleri 5 şekilde değerlendiren Prof. Dr. Şerif Hepcan, "Kentler bir habitattır. Kentler ekosistemdir. Kentsel ekosistemler bağlantılı ve dinamiktir. Her kenti oluşturan temel yapı taşları vardır. Kenti mümkün olduğu kadar uyum sağlayabilir ve esnek planlayıp tasarlamak gerekir" diye konuştu. Prof. Dr. Hepcan, "Ekolojik ağlar,yeşil alanlar oluşturmalıyız. Kentin gelişimine bakmak bize gelecek için önemli ipuçları verir" dedi.

'Kent Sosyolojisi' hakkında sunum yapan Prof. Dr. Ercan Tatlıdil ve Prof. Dr. Ümit Erdem, konuşmalarını video ve resimlerle desteklediler.

Prof. Dr. Ümit Erdem, "Medya farkındalığımızı çevresel sorunlara karşı arttırdı.İnsanoğlunu diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği zekası, merakı ve ilgisi olmasıdır.İnsanoğlu dünyaya geldiği anda diğer canlılardan farkı yoktur, bir tek farkı öğrenebilir olmasıdır.Öğrenebilir bir hayvandır.Bütün atalarımızın bizlere öğrettiği şeyleri geleceğe aktarmamızdır.Öğrenme olayının yaşandığı her alan bir eğitim alanıdır.Çevrede böyle bir eğitim alanıdır. Ufuk çizgisine baktığımızda hafif dalgalanmalar yerine keskin, inişli çıkışlı bir çizgi görüyorsak bu tehlikenin işaretidir" dedi.

HER ŞEY ÇARPIK OLUNCA, İLİŞKİLER DE ÇARPIK OLUR

Köylerden kentlere karşı hızla artan bir nüfus yoğunluğunun olduğunu bu da kentleri içinden daha zor çıkılabilir bir hale getirdiğini ifade eden Prof. Dr. Ercan Tatlıdil, "Kentler kimliğini kaybettiği anda kendi içinde de bir yokluk, güvensizlik duygusu yaşar.Çarpık yapılaşma buna sebep olur.Her şey çarpık olunca ilişkilerde çarpık oluyor.Mülteci sorunları,yoksul sokaklar ve insanlar arasındaki büyük uçurumlar kentlerin kimliğinin kaybolmasına sebep olmaktadır.Plan ve uzman kullanmamamız bu durumlara yol açıyor.Alt yapıya önem verilmelidir.Bilimsel olguların hepsiyle bu yolda yürümeliyiz" dedi.

Kapanış konuşmasını yapan Prof. Dr. Nuri Azbar 'Yeşil Üniversite-Yeşil Kent' başlıklı konuşmasında çevre, atıklar, şehirler, eğitim, su, ulaşım, enerji ve iklim değişikliği, yeşil binalar ve alt yapı üzerinde durdu.Yapılan çalışmalar ve araştırmalar üzerinden konuşmasını tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Tatlıdil, 'Çarpık yapılaşma olunca ilişkilerde çarpık oluyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement