Recep Tayyip Erdoğan Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Sempozyumu

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat, "Türkiye'de çıkan bu lider, İslam dünyasının, Müslüman liderlerin neler yapabileceğini gösterdi.

27.03.2016 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat, " Türkiye'de çıkan bu lider, İslam dünyasının, Müslüman liderlerin neler yapabileceğini gösterdi. Bütün İslam dünyası ayağa kalktı. Bu egemen güçleri, emperyalist güçleri ürkütmek için yeter de artar da." dedi.

Murat, Beyaz Hareket Derneğince Grand Cevahir Otel'de düzenlenen Recep Tayyip Erdoğan Sempozyumu'ndaki konuşmasına, "Bugün eğer Tayyip Erdoğan anlatılıyorsa, Erdoğan'ı sadece yüceltmek değildir mesele. Örnek alarak aynı mücadele ruhunun bizlerde de teşekkül ettirilmesidir. Amaç budur" ifadeleriyle başladı.

Murat, zaman zaman Türkiye'de milletin değerleriyle barışık bazı hareketler olduğunu dile getirerek, " Adnan Menderes, Turgut Özal gibi... Ancak kısa zamanda yok edildiler. Baktılar ki bu millet hizaya getirilmiyor, yine milletin değerleriyle barışıkmış gibi gösterilen bazı tipler siyasi hayatta karşımıza çıkarıldı ve bu millet uyutulmaya çalışıldı." şeklinde konuştu.

Liderlikte kişisel, fiziksel, ruhsal özelliklerin önemli olduğunu vurgulayan Murat, şöyle devam etti:

"Bunların hepsi Allah'a çok şükür Recep Tayyip Erdoğan'da vardı. Tabii şartlar da önemliydi. Şartların da uygun olması gerekir. Bu millet bu şartları hazırladı. Bir anda böyle bir hareket ortaya çıkmadı. 21. yüzyılın ilk başlarında böyle bir hareket doğdu. Bu belli güçleri rahatsız etmeye başladı. Ama çıkış itibarıyla insan hakları, demokrasi gibi evrensel kabul edilen değerlerle ortaya çıktığı için dünya biraz da sessizce takip ediyordu. Türkiye'de uzun yıllardır gerçekleştirilemeyen önemli bir istikrar sağlandı sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda. Dünya krizlerle boğuşurken Türkiye bu krizleri çok güzel şekilde atlattı. Dünyaya şunu gösterdi, Türkiye önemli bir güçtür. Türkiye'nin büyük bir güç olduğu tüm dünya tarafından ama özellikle Osmanlı bakiyesi ülkelerde, tüm İslam dünyasında, Türk dünyasında model oluşturmaya başladı. Umutlar yeşermeye başladı. Düşünebiliyor musunuz, koca bir İslam dünyası bir avuç İsrail karşısında bir şey yapamamanın perişanlığını, umutsuzluğunu yaşıyordu. Türkiye'de çıkan bu lider, İslam dünyasının, Müslüman liderlerin neler yapabileceğini gösterdi. Bütün İslam dünyası ayağa kalktı. Bu egemen güçleri, emperyalist güçleri ürkütmek için yeter de artar da."

Milletin sabırla her türlü oyuna, büyük bir ferasetle cevap verdiğini, direndiğini, liderine sahip çıktığını dile getiren Murat, "Ama bu lider asla zikzak yapmadı, dimdik durdu. Ona bunu veren inancıydı. Gerçek mümin böyle olurdu. İnanıyordu, sonuna kadar mücadele edecekti. Kefeni yanındaydı. Onun yerinde başkaları olsa çoktan mücadeleyi bırakırdı. Bu dava ona emanetti, bu şekilde yetişti ve bu emaneti yere düşürmemesi gerekiyordu." değerlendirmesinde bulundu.

"Dünyanın iki yüzlülüğünü ortaya çıkardı"

Prof. Dr. Murat, İslam dünyasının uyanmaması için bir dizi oyunlar oynandığını belirterek, "Dünyanın iki yüzlülüğü ortaya çıktı. Ama değişik entrikalarla oyunlarına devam ediyorlardı. Türkiye'de zaman zaman belki birçoğumuz da eleştirdik, hoşumuza gitmeyen yönler oldu, barış süreci gibi... Ben şuna inanıyorum eğer o barış süreci olmasaydı bugün terörle mücadele aşamasında böyle bir başarı sağlanmazdı. Bu sosyolojik bir olaydı. Oradaki halkın etnik kan bağları vardı. O toplum şunu derdi, 'Bizim evlatlarımız burada imha ediliyor.' Ama belli toplantılarına, isyana çağırmalarına rağmen, daha önce böyle çağrılar oldu Kobani protestolarını unutmadık, bu halk teşebbüs etmedi. Neden çünkü samimi şekilde bu milletin buluşturulmasını isteyen bir kişi vardı. İşte o samimiyetin bugünkü meyvelerini görüyoruz. Büyük mücadele. Bugün gerçekten Kurtuluş, Çanakkale Savaşı veriyoruz. Bu savaş sadece içerideki hainlere karşı değil ama öyle ihanet şebekeleri ortaya çıktı ki hepimiz şaşırdık. Çünkü güce inanıyorlardı."

İslam dünyasında Arap Baharı ile güzel bir uyanışın başladığını ancak emperyalist güçlerin bunu farklı bir alana çevirdiğini aktaran Murat, aynı şeyi Türkiye'de de bir iç isyanla iktidarı yok etmek istediklerini ama milletin ferasetiyle bunun başarılamadığını söyledi.

"Bütün ümitler, dualar lider diye Türkiye'ye dönük"

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı da dünyada Müslümanların yaşamadığı yer olmadığını ifade etti.

Bu kapsamda da Müslümanların gelişen yüksek teknoloji dolayısıyla bir lider aradığını dile getiren Kavakçı, "Bu üç asırdan beri devam eden bu arayış öyle oldu ve tecelli etti ki Türkiye bu liderliğe geldi. Özellikle Recep Tayyip Erdoğan'ın BM ile olan durumu, hareketi 'Dünya 5'ten büyüktür, One minute' gibi hareketleri kendisinin dünyada konuşulur bir lider olduğunu ortay koydu." dedi.

Kavakçı, herkesin Türkiye'ye, Recep Tayyip Erdoğan'ın ismiyle lider diye baktığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bütün ümitler, dualar lider diye Türkiye'ye dönük. Okumuş, eğitimli Müslüman zümre, Türkiye'ye lider diye bakıyor ve sadece dünyada Türkiye'ye bakıyorlar. Bunun şahsında tamamen Recep Tayyip Erdoğan'ın rolü çok büyük. Tabii 'one munite' vurucu iki kelimeden ibaret fakat muazzam itibar kazandıran bir şey olduğunu beyan edeyim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Recep Tayyip Erdoğan Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement