Rekor Mesafeye Kulaç Atmak İçin Sponsor Arıyor - Son Dakika
Yerel

Rekor Mesafeye Kulaç Atmak İçin Sponsor Arıyor

Rekortmen Alper Sunaçoğlu, Türkiye ile Yunanistan arasında 320 kilometre yüzmek için sponsor desteği istiyor Sunaçoğlu: "Projeyle ilgili devletimiz bize bir tekne tahsis edebilirse Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni en iyi şekilde uluslararası sularda temsil edeceğime inanıyor ve bu rekoru kırmadan.

03.06.2014 11:21

BASİR GÜLÜM - Rekortmen Yüzücü Alper Sunaçoğlu, Türkiye ile Yunanistan arasında 320 kilometre yüzmek için resmi prosedürü tamamladığını ancak sponsor bulamadığını söyledi.

Sunaçoğlu, İzmir-Yunanistan arasında 320 kilometreyi kafessiz yüzerek kendi rekorunu egale edip, adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırmak istiyor.

Sunaçoğlu, AA muhabirine, şimdiye kadar elde ettiği başarılarla açık deniz müsabakalarında dünyanın en iyi 100 sporcu listesinde yer alan "tek Türk sporcu" olduğunu söyledi.

"Dünyanın en iyi yüzücüsü" unvanını kazanmayı hedeflediğini ifade eden Sunaçoğlu, " Ege Denizi'ni yüzerek geçmeyi planlıyoruz. İzmir'den suya gireceğiz. 320 kilometreyi 10 günde yüzerek, Atina'ya çıkacağız. Atina'dan Selanik'e kadar yaklaşık 640 kilometreyi de bisikletle tamamlayacağız" dedi.

Toplam 960 kilometreyi insan gücüyle kat edeceğine dikkati çeken Sunaçoğlu, "Buradaki 320 kilometrelik parkur, açık deniz baremlerinde en iyi mesafe olacak. İnşallah bu mesafeyi yüzerek geçebilirsek Guinness gözlemcileri tarafından bu tescillenmiş olacak ve dünyanın en uzun mesafesini en iyi yüzen sporcu, 'Türk milletinin sporcusu' olarak anılacağım. Bu mesafeyi yüzebildiğimizi bir çok defa kanıtladım. Şimdi dünya rekoru kırma zamanı. Bu rekorun kırılabilmesi için Sayın Başbakanımızın da desteğini bekliyorum" diye konuştu.

Tekneye karşılık "dünya rekoru" sözü

Sunaçoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın bireysel çabası, desteği ve katkısıyla Türkiye ve Yunanistan'daki resmi işlemleri tamamlandığını belirtti.

Projenin başarıyla hayata geçirilebilmesi için Guinness gözlemcilerini, hakemleri ve basın mensuplarını taşıyacak tekneye ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Sunaçoğlu, şunları kaydetti:

"Bize, 10 gün boyunca Ege Denizi'nde eşlik edecek bir tekneye ihtiyacımız var. Tekneyi kiralamak istedik ancak karşımıza uçuk rakamlar çıktı. Yani bir sporcu olarak altından kalkamayacağım rakamlardı bunlar. Sporcu geçmişini bildiğim sayın Başbakanımızdan konuya el atmasını istiyorum. Tekne kiralamaya gücüm yetmiyor ancak projeyle ilgili devletimiz bize bir tekne tahsis edebilirse Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni en iyi şekilde uluslararası sularda temsil edeceğime inanıyor ve bu rekoru kırmadan ülkeme dönmeyeceğime söz veriyorum."

Sunaçoğlu, eski milli yüzücü Ersin Aydın'ın 1974'te Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasındaki 78 kilometreyi 34 saatte yüzdüğü rekorunu, 2010'da 26 saat 15 dakikayla eline almıştı. Sunaçoğlu ayrıca İstanbul Boğazı'nda Üsküdar- Sarıyer arasındaki 30 kilometreyi 2 saat 25 dakikada, Çanakkale Boğazı'nda da 60 kilometreyi 6 saat 40 dakikada kafessiz yüzmüştü.

Sunaçoğlu geçen yıl da Mersin'in Mezitli ilçesinden Hatay'ın Arsuz ilçesine kadar 280 kilometreyi 125 saatte kafessiz yüzmüş, suda en uzun süre kalma ve yüzme rekoru için Guinness'e başvurmuştu. Guinness yetkilileri, Sunaçoğlu'ndan, bu mesafeyi kendi gözlemcilerinin de katıldığı komisyon önünde tekrarlamasını istemişti. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rekor Mesafeye Kulaç Atmak İçin Sponsor Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement