BM'ye Afrin Çağrısı Yapan Fransa'ya Sert Çıkan Rusya, ABD'ye Patladı: Provokasyon Yapıyor - Son Dakika
Güncel

BM'ye Afrin Çağrısı Yapan Fransa'ya Sert Çıkan Rusya, ABD'ye Patladı: Provokasyon Yapıyor

Kremlin Sözcüsü, Fransa'nın BM'ye yaptığı Afrin çağrısı için "Taraflı ve çifte standart." yorumunu yaparken, Rusya Dışişleri Bakanı da ABD için "Suriye'de provokasyon yapıyor." diyerek sert çıktı.

22.01.2018 13:09  Güncelleme: 14:47

Zeytin Dalı Harekatı üçüncü gününe girerken, Rusya'dan operasyon ve ABD'nin Suriye politikasıyla ilgili arka arkaya açıklamalar geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, Fransa'nın BM'ye yaptığı Afrin çağrısını "Taraflı ve çifte standart." olarak değerlendirdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise ABD için "Ya durumu anlamıyor ya da yaptığı kesinlikle bilinçli bir provokasyon." dedi.

"FRANSA'NIN TUTUMU TARAFLI VE ÇİFTE STANDARTLI"

"Türkiye ve Suriye ile temas halindeyiz diyen" Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, Fransa'ya Afrin konusunda tepki gösterdi. Rusya, Fransa'nın bu tutumun taraflı ve çifte standartlı olduğunu açıkladı.

"TÜRK VE SURİYELİ LİDERLERLE TEMAS HALİNDEYİZ"

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın operasyonu çok yakından takip ettiği belirtildi. Peskov, Rusya'nın Türk ve Suriyeli liderlerle temas halinde olduğunu söyledi.

BM'ye Afrin Çağrısı Yapan Fransa'ya Sert Çıkan Rusya, ABD'ye Patladı: Provokasyon Yapıyor

"ABD YA DURUMU ANLAMIYOR YA DA PROVOKASYON YAPIYOR"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Washington aktif olarak Kürtler arasında ayrılıkçı fikirleri teşvik etti, etmeyi de sürdürüyor" dedi. Lavrov açıklamasında, "ABD ya durumu anlamıyor ya da yaptığı kesinlikle bilinçli bir provokasyon" ifadelerini kullandı.

"LİSTEYE KÜRT TEMSİLCİLER DE EKLENDİ"

Lavrov ayrıca Soçi kentinde 29-30 Ocak tarihlerinde yapılacak Suriye Barış Süreci Kongresi'ne Kürt yetkililerin de davet edildiğini söyledi.

Rus bakan, "Listeye Kürt temsilciler de eklendi" dedi, PYD'nin Kongre'ye katılıp katılmayacağı konusunda ise bir açıklama yapmadı.

"ABD'NİN POLİTİKALARI ANKARA'YI ÇİLEDEN ÇIKARDI"

Rusya daha önce ABD'nin tek taraflı Suriye politikalarının "Ankara'yı çileden çıkardığını" belirtmişti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan Zeytin Dalı Harekatı öncesi Rusya'ya gitmiş, ABD ise harekatın başlamasının ardından NATO'daki müttefiki Türkiye'ye, Suriye'nin kuzeybatısındaki askeri operasyonlarını sınırlandırması ve "itidalli davranması" çağrısı yapmıştı.

BM'ye Afrin Çağrısı Yapan Fransa'ya Sert Çıkan Rusya, ABD'ye Patladı: Provokasyon Yapıyor

FRANSA, BM'Yİ ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRMIŞTI

Fransa, BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı Bugün Türkiye'nin Afrin operasyonu Fransa'nın talebi üzerine, Rusya ve ABD'nin de daimi üyeleri arasında olduğu Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde görüşülecek.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, "Guta, İdlib, Afrin - Fransa Suriye'deki gelişmeler konusunda BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı. Türk meslekdaşımla görüştüm" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Afrin konusunu BM Güvenlik Konseyi'ne taşıyacak olan ülkeyi, müttefik olarak değil "teröre destek veren ülke" olarak görüleceğini söylemişti.

BM\'ye Afrin Çağrısı Yapan Fransa\'ya Sert Çıkan Rusya, ABD\'ye Patladı: Provokasyon Yapıyor

Son Dakika Güncel BM'ye Afrin Çağrısı Yapan Fransa'ya Sert Çıkan Rusya, ABD'ye Patladı: Provokasyon Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement