Sabiha Gökçen Havalimanı Saldırısının Faili Yakalandı - Son Dakika
3. Sayfa

Sabiha Gökçen Havalimanı Saldırısının Faili Yakalandı

Sabiha Gökçen Havalimanı saldırısının faili yakalandıİSTANBUL - PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında düzenlenen operasyonla tutuklanan Ş.B.

24.11.2017 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabiha Gökçen Havalimanı saldırısının faili yakalandı

İSTANBUL - PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında düzenlenen operasyonla tutuklanan Ş.B.'nin Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 23 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının faili olduğu öğrenildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 23 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen ve 1 temizlik görevlisinin hayatını kaybettiği patlamanın failinin Kadıköy'de trafik kontrolü sırasında durdurulan araçtaki Mehmet Şafi Karabulut ismine düzenlemiş sahte nüfus cüzdanı kullanan Ş.B. olduğu öne sürüldü. Şüpheli Ş.B.'nin Sabiha Gökçen Havalimanı saldırısını gerçekleştirdiğini itiraf ettiği öğrenildi.

İstanbul'a bombalı eylem için geldiğini söyledi

Şüpheli Ş.B.'nin emniyetteki ifadesinde İstanbul'a çalıntı araç ile bombalı eylem için geldiğini söylediği ve Batman'da 'Özgür' kod adlı örgüt mensubunda yaklaşık 35-40 adet C4 patlayıcı bulunduğunu belirttiği öğrenildi. Öte yandan şüphelinin, Mardin Kızıltepe'de Suriye Uyruklu 'Ethem' kod adlı örgüt mensubunun Türkiye'ye gelen örgütün sözde özel kuvvetler olarak adlandırılan mensuplarına kendi evinde barınacak yer temin ettiğini söylediği öne sürüldü.

Şüpheli Ş.B.'nin beyanları üzerine, 'Özgür' kod adlı F.D. Batman'da, 'Ethem' kod adlı E.M. Mardin'de, M.H.O. ve E.Z. isimli şahıslar Mersin'de yakalanarak gözaltına alındı.

Üç farklı şehirde şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 60 kilogram cinsi belli olmayan patlayıcı, 1 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah, yüklü miktarda senet ve çekler, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve tüfeğe ait 25 adet fişek, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 10 adet fişek, çok miktarda örgütsel kitap, 1 adet kılıç hançer ile dijital materyaller ele geçirildi.

3 kişi tutuklandı

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler Ş.B., F.D., E.Z., E. M., M.H.O. adliyeye sevkedildi. Anayasal Suçları Soruşturma Bürosu savcısı Mesut Erdinç Bayhan tarafından ifadeleri alınan şüpheliler tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi. Mahkeme sorgusu tamamlanan şüphelilerden Ş.B, E.Z. ve F.D. tutuklanarak cezaevine gönderilirken şüphelilerden M.H.O. ve E.M. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayın Geçmişi

Pendik'te bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 23 Aralık 2015 tarihinde belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana gelmişti. Olayda havalimanında temizlik görevlilerinden Zehra Yamaç hayatını kaybetmiş, Canan Çelik Burgucu yaralanmıştı.

Sabiha Gökçen Havalimanı Saldırısının Faili Yakalandı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Sabiha Gökçen Havalimanı Saldırısının Faili Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement