"Sadri Şener'e Adaylık İçin Yoğun Baskı Var" - Son Dakika
Spor

"Sadri Şener'e Adaylık İçin Yoğun Baskı Var"

"Sadri Şener\'e Adaylık İçin Yoğun Baskı Var"

Trabzonspor Genel Sekreteri Yener, "Başkan adayları projelerini anlatacaklarına Sadri Şener ve yönetimini kötüleme yarışına girdiler" dedi.

17.05.2013 13:11  Güncelleme: 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– TRABZONSPOR Genel Sekreteri Hasan Yener, "Başkan adayları projelerini anlatacaklarına Sadri Şener ve yönetimini kötüleme yarışına girdiler. Camiadan Sadri Şener'e tekrar aday olması konusunda çok yoğun baskı var. Hatta zaman zaman telefonlarını kapatmak zorunda kalıyor" dedi.

BAŞKAN ADAYLARINA SERT ELEŞTİRİ

Fenerbahçe'yi 4-1 yenerek Türkiye şampiyonluğunu kazanan U-15 takımı için tesislerde düzenlenen törenden sonra açıklama yapan Genel Sekreter Yener, kongre süreciyle ilgili başkan adaylarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Kongre sürecinde adayları başkanlık yarışından öte Trabzonspor'u, Sadri Şener'i ve yönetimi kötüleme yarışına girdiklerini vurgulayan Hasan Yener, şunları söyledi:

"HİÇBİR KONGREDE GÖRMEDİK"

"Bugüne kadar hiçbir kongre öncesinde görmediğimiz bir tablo oluştu. Trabzonspor camiasına ve taraftarlarına bu karamsarlığı enjekte etmek kimsenin hakkı değildir. Son 5.5 yıl boyunca Trabzonspor'un sportif başarılarına bir bakalım; 2010 – 2011 sezonunda henüz kupasını müzemize koymadığımız lig şampiyonluğu var. Ardından Trabzonspor tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi oynadı ve UEFA Avrupa Ligi'ne devam etme hakkı kazandı. Bu süreçte Türkiye Kupası ve Süper Kupa kazandı, hep Avrupa'da oldu. Ama maalesef öyle bir tablo yaratıldı ki Trabzonspor sportif olarak başarısız gözüküyor. Alt yapıyı eleştiriyoruz ama işte son olarak U-15 takımı Türkiye Şampiyonu oldu. Futbol Akademisi'ni ilk kez kuran kulübüz. Tahmin etmiyorum ki; başkan adaylarımızın hiçbiri Trabzonspor alt yapısına girip yapılanları görsünler. Ama eleştirmek herhalde işin en kolay yönü."

"ÖNCE ÜRETELİM SONRA DA ELEŞTİRELİM"

Bu arada yönetimin gerçekleştirdiği projeleri de anlatan Hasan Yener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son 5.5 yılda 1461 Trabzon ortaya çıktı. Bu kulübü kuran, yaşatan ve bugünlere getiren yine Sadri Şener ve yönetimidir. Trabzonspor'un 46 yıllık tarihinde kalıcı gelir getiren iki projesi vardır. Biri İstanbul Kartal'daki projesidir. Bu proje Faruk Özak'ın başkanlığı döneminde yapılmıştır, çok büyük maddi getiri kazandırmaya devam ediyor. İkincisi de HES projesidir. Bu yönetim döneminde yapılmıştır. Trabzonspor'a önümüzdeki yıllarda 10 milyon dolar yıllık gelir sağlayacaktır. Bu projenin yapılmasında Faruk Özak'ın da katkıları var. Ama biz hem Faruk Özak'ı, hem Sadri Şener'i yerden yere vuruyoruz. Arkadaşlar önce bir şeyler üretelim, bir şeyler yapalım, ondan sonra eleştirelim. Ama maalesef bir başkan adayı çıkıp da, (Sadri Şener'e hakkımı helal etmem) diyor. Hangi Sadri Şener'e? Trabzonspor'a en zor zamanında bugünkü parayla 8 milyon doları hibe eden Sadri Şener'e mi? Trabzonspor tarihinde en uzun dönem yöneticilik ve başkanlık yapan ve başarılı olan Sadri Şener'e mi hakkını helal etmiyor? Kendisinin bugüne kadar Trabzonspor'a ne katkısı oldu? Bazı şeyleri söylerken insan biraz düşünür. Yukarıda Allah var. Hizmet edenleri bu kadar eleştirmek, Trabzonspor camiası tarafından hoş karşılamayacaktır."

"ÇOK YOĞUN BASKI VAR"

Başkan Sadri Şener'i tekrar aday olması konusunda yoğun baskı olduğunu da açıklayan Hasan Yener, şöyle devam etti:

"Zaman zaman telefonlarını kapatmak zorunda kalıyor. Camia tekrar göreve dönmesini ve aday olmasını istiyor. Yeni bir yönetimle seçimlere katılmasını istiyor. Bu kararı verecek olan elbette Sadir Şener'in kendisidir. Ama bir yönetici olarak değil bir Trabzonspor taraftarı olarak ben de bugüne kadar yaptığı hizmetleri göz önünde bulundurarak Sadri Şener'in göreve devam etmesini isterim, arzularım. Trabzonspor'un başarısı hepimizin gururu olur. Ama Trabzonspor'u bu şekilde yermek, 'battı, gidiyor, gitti' diye söylemek yanlış. Herkes yapacağı projeleri söylesin. Bugüne kadar başkan adaylarının bir çok konuşmaları oldu. Size bu şekilde yansıyan, hafızanızda kalan bir tek kalıcı proje duydunuz mu? Yok. Trabzonspor, geçen yönetim döneminde sadece Avni Aker'e modernleştirme adına 20 milyon lira masraf etti. Stad U-20 milli takımına ev sahipliği yapacak. FIFA temsilcileri stadın güzelliği için bize teşekkür ediyorlar. Bunları yapan Sadri Şener ve yönetimi ama eleştirilmekten geri kalmıyorlar."

"BİRLİK VE BÜTÜNLÜK LAZIM"

Şike sürecinde yönetim ve Başkan Sadri Şener'in takındığı tutuma da değinen Hasan Yener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir çok kulübün alnına şike lekesi sürülmesine rağmen bu süreçten tertemiz çıktık. Bunları yapan yine Sadri Şener ve yönetimidir. Ne olur, biraz insaflı olalım. Eleştirmeyelim, katkı yapalım. Trabzonspor'a katkıları olanları, hizmet edenleri de yüceltelim. Yoksa daha önce bir siyasi parti liderinin dediği gibi iki anahtar vaad etmekle, şampiyon yapacağız, şöyle yapacağız böyle yapacağız, demekle kulüp başkan adaylığı olmaz. Bunu bütün arkadaşlara hatırlatmak istiyorum. Önemli olan birlik ve bütünlüktür, bir arada en iyi şekilde bu kongreye gitmektir."

"GALATASARAY MAÇI DA ÖNEMLİ AMA..."

Trabzonspor'un sezonun son iki maçında karşılaşacağı Galatasaray ve Fenerbahçe mücadelelerini de değerlendiren Hasan Yener, son olarak şunları söyledi:

"Galatasaray bizim açımızdan derbi maçı olması nedeniyle önemli olması gereken bir karşılaşma ama şu anda aklımızdaki tek maç Fenerbahçe ile oynayacağımız Ziraat Türkiye Kupası final maçı. Bildiğiniz gibi bu maçı kazanıp 9'uncu kez Türkiye Kupası'nı müzemize götürmek istiyoruz. Umarım futbolcu arkadaşlar da sahada en iyi şekilde mücadele verip kupayı Trabzon'a taşıyacaklardır."

ŞENER ADAY OLACAK MI?

Trabzonspor Başkan Sadri Şener, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada kongrede tekrar aday olmayacağını açıklamıştı. Ancak Şener'e yakın isimlerin başkana çok yoğun baskı olduğunu vurgulamaları, son olarak da Genel Sekreter Hasan Yener'in bu yöndeki açıklaması kulisleri tekrar hareketlendirdi. Bordo mavili kulüpte başkanlık için İbrahim Hacıosmanoğlu, Metin Atasoy, Muharrem Usta, Hakan Kulaçoğlu ve Emre Aksoy, aday olacağını açıkladı. Bugüne kadar resmi olarak Divan Kurulu'na sadece Hakan Kulaçoğlu adaylık dilekçesini verdi.

TÜZÜK NE DİYOR?

Trabzonspor tüzüğünün adaylık başvurusunun şartlarının düzenlendiği 69'uncu maddesinde, "Çoğunluk sağlanamadığı için birinci toplantı yapılamamış ise daha önce adaylık başvurusunda bulunulmamış olsa bile yukarıda yazılı koşulları yerine getirmek şartıyla ikinci toplantı gününden iki tam gün öncesine kadar organlara aday olunabilir" ifadesi yer alıyor. Trabzonspor'da çoğunluk aranmayan genel kurul 25–26 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Buna göre adaylar, başkanlık için 23 Mayıs'a kadar başvuruda bulunulabilir.

FOTOĞRAF - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor 'Sadri Şener'e Adaylık İçin Yoğun Baskı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement