Şanlıurfa'da Gençliğin İnşası Semineri Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Gençliğin İnşası Semineri Düzenlendi

Şanlıurfa\'da Gençliğin İnşası Semineri Düzenlendi

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği tarafından gençlere yönelik iki oturumda Gençliğin İnşası adlı seminer düzenledi.

04.02.2016 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği tarafından gençlere yönelik iki oturumda Gençliğin İnşası adlı seminer düzenledi.

Seminerde gençlerin durumu ve İslam ümmetinin son durumu hakkında bilgiler verildi. Bunun bu yönde yapılacak seminerler dizisinin ilki olduğu öğrenildi.

İHH Şanlıurfa Temsilciliği binasında bulunan Mavi Marmara Konferans Salonunda düzenlenen seminere İstanbul ve Batman'dan gelen gençler ve öğrenciler ile Şanlıurfa Genç İHH öğrencileri, bazı STK temsilcileri, dernek üye ve gönüllüleri katıldı. Bedir Ahmed'in okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İHH Şanlıurfa İl Temsilcisi Behçet Atila, Müslümanların en büyük sıkıntısının birlik ve beraberliği sağlayamamaları olduğunu belirtti. Atila, "Tüm dünya Müslümanlarının birlik olması gerektiğini ancak bu şekilde Müslümanların esaretten sıyrılıp dünyaya analık yapıp adalet dağıtabileceğini, ayrıca gençlerin çok ihmal edildiğini ifade ederek, "Biz Şanlıurfa İHH olarak ilkini şimdi yapacağımız Gençliğin İnşası Seminerlerimiz sıklıkla devam edecektir. Tüm gençlerimizi bu seminerlerimizi takip etmelerini istirham ederiz. Her seferinde İslam aleminin değişik coğrafyalarından alim, entelektüel ve aydınlarımızı davet edip gençlerimizle baş başa bırakacağız inşallah" dedi. Seminere konuşmacı olarak katılan bölgenin alimlerinden Eğitimci - Yazar Mola Salih Turgut ise "Ümmetin Son Durumu ve Gençlerin Rolü" konulu bir seminer verdi. Turgut, komşu ülkede çıkan savaşta ve Müslümanların kanının akıtılmasının arkasında İslam düşmanlarının yattığını belirterek, bu tefrika ve kargaşadan ancak İslam ipine tutunarak kurtuluşa erişilebilineceğini ifade etti. Müslümanların İslam dinine sımsıkı sarılmaya başladığı zaman Allah'ın yardımıyla büyük başarılar elde ettiğini belirten Molla Salih, "Ne zamanki, insanlar gaflete düşmeye başladılar, İslam'dan uzaklaştılar işte o zaman Allah'ın yardımından yoksun oldular ve başarısız oldular. Bu peygamber efendimizin zamanında da böyleydi, günümüzde de böyledir" dedi. Suriye'deki duruma da değinen Mola Salih Turgut, Suriye'deki insanların silahtan çok maneviyata ihtiyacının olduğunu ve şu anda özellikle İstanbul'da ve Türkiye'nin değişik illerinde birçok Suriyeli alimin olduğuna dikkat çekerek bu alimlerden istifade edilmesi gerektiğini söyledi. Molla Salih, Seyyid Kutup ve Hasan el Benna'dan da örnekler vererek gençlere sabırla, bilgi ve ihlasla hak davada gerekli gayreti göstermeleri gerektiğini belirtti. İkinci oturumda ise Suriyeli alimler Suriye savaşı ve Müslüman Suriye'deki son durum hakkında detaylı bilgi verdi.

Bir sonraki programın, 20 Şubat 2016 cumartesi günü yine aynı salonda ve yine iki oturumdan oluşacağı, ilk oturumda Iraklı alimler, İkinci oturumda ise Mısırlı alimlerin seminer vereceği belirtildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Gençliğin İnşası Semineri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement