Şanlıurfa'da KUYAP Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da KUYAP Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Şanlıurfa\'da KUYAP Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Şanlıurfa'da "Kobi Çalışanlarının ve İşverenlerin Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi" (KUYAP) bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

31.01.2014 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu 15 ildeki işletmelerin çalışanlarına ve işverenlerine yönelik eğitim ve uyum yeteneklerinin arttırılmasının hedeflendiği, kalkınmanın küresel ekonomideki değişimlerini inceleyerek KOBİ'lerin eğitim ihtiyaçlarını belirleyip gerekli olan alan çalışmalarını gerçekleştirmenin amaçlandığı Kobi Çalışanlarının ve İşverenlerin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) proje bilgilendirme toplantısı Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası organizesiyle Hilton Garden Inn Otel'de gerçekleştirildi.

ERTEKİN: 2023 HEDEFLERİNE ULAŞMAK ZOR DEĞİL
Toplantıda konuşan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı E. Sabri Ertekin, Urfa'da çok büyük bir potansiyelinin bulunduğunu ve bu potansiyelin rakamlarla ispat edildiğini ve hükümetin belirlediği 2023 hedeflerine ulaşmanın zor olmayacağını ifade etti. Başkan Ertekin konuşmasına şöyle devam etti: "Hedeflerimize ulaşabilmemiz için hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Moralimizi bozmadan, çok çalışmamız lazım. Bakın TÜİK'in bir verisine göre Şanlıurfa büyüme rakamları bakımından kendisine en yakın ilden tam iki kat daha büyük bir büyüme rakamına sahip. Bu kadar güzel gelişmeleri sizler yani Şanlıurfalılar başardı. Daha iyi ve güzel şeyler de başarabiliriz. Yeter ki isteyin, yeter ki katılımcı olun firmalarımızın gelişimi için, bizler Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizlere elimizden gelen desteği sunmaya hazırız. Artık dünya küreselleşti, rekabet etmek zorlaştı, firmalarımızın, dünyadaki diğer firmalarla rekabet edebilir hale gelmesi gerekiyor bu noktada firmalarımızın, personel eğitimine yeniliğe, Arge ve inovasyon'a da yatırım yapmaları gerekiyor. Firmamızı da kendimizi de yenilememiz, geliştirmemiz ve değiştirmemiz lazım. Hani bir söz var ya 'kendini değiştirmeyen firma, patronunu değiştirir' diye, bu duruma gelmeden uyum için gerekli çabaları göstereceğiz yani uyuma uyacağız. Büyük bir potansiyelimiz var, bu potansiyelimizi hep birlikte değerlendirip moralimizi bozmadan, bahane üretmeden iş üretmeliyiz ki hep birlikte başarılı olalım, Bu arada ilimizi, Türkiye'de büyüme merkezli 15 il arasında gördüğü için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine de teşekkür etmek istiyorum." dedi.

KURUMLARIN KATILIMI YOĞUN OLDU
Toplantıda Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ziya Karakılçık, ŞUGİAD ve Ufuk Boru Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği AB Daire Başkanı Esra Özdemir de birer konuşma gerçekleştirdi.

Düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Ziya Karakılçık, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı E.Sabri Ertekin, Yönetim Kururlu Üyeleri Mustafa Badıllı, Mithat Arhan, Meclis Üyeleri, Ahmet Oruç, Mikail Zahit, Mehmet Gökmen, Mehmet Erdem Mehmet Öksüzoğlu, Erdal Gürkan, M.Reşat Karadeniz, Mahmut Akaslan, Mustafa Taşdönderen, Bakır Kama, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Vildan Polat, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Barut, Organize Sanayi Bölge Müdürü Remzi İnalı ile KOBİ temsilcileri katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da KUYAP Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement